Kesälaitumelle

Nyt kaikki lapset ja aikuiset nautitaan kesästä!

Juhlistetaan juhannusta ja Suomen lipun omaa päivää. Lipun voi vetää salkoon jo aattona kello kuusi ja vetää alas salosta vasta seuraavana iltana kello 21. Siniristilippu säädettiin Suomen valtionlipuksi vuonna 1918 ja virallisia liputuspäiviä meillä on kuusi: Kalevalan päivä, vapunpäivä, äitienpäivä, puolustusvoimain lippujuhla, juhannus ja itsenäisyyspäivä. Lisäksi vielä eduskuntavaalipäivä ja tasavallan presidentin virkaanastujaispäivä. Muita liputuspäiviä sanotaan vakiintuneiksi liputuspäiviksi.

kuvassa Suomen lippu

Oman kodin salkoon saa vetää Suomen lipun vaikkapa perhejuhlien kunniaksi!

      Ahvenanmaan lippu                 

Ahvenanmaalaisilla on oma lippunsa ja myös omat liputuspäivänsä.

Saamelaisten lippu

Saamelaisten kalenterissa on kaikkiaan 11 liputuspäivää, jolloin käytetään saamelaisten lippua.

 

Juhannuksena voidaan kokeilla myös juhannustaikoja ja hankkia taikavoimia, sillä yksi juhannusyön mysteereistä on, että silloin uskotaan sananjalan puhkeavan kukkaan.

Jos siis juhannusyönä, uskaltaudut metsään ja löydät kukkivan sananjalan, ole vikkelä ja ota nopeasti lakastuvasta kukasta siemen talteen. Siemenestä saat taikavoimia, jonka avulla ymmärrät kaikkia kieliä, voit avata kaikki ovet ja lukot ja voit tehdä itsesi näkymättömäksi. Lisäksi kaikki toiveesi kauneudesta ja vauraudesta toteutuvat. Tähän samaan taikaan uskotaan eri puolilla Eurooppaa.

 

Siispä iloista kesää kaikille

 Kuvassa hymyilevä aurinko

 

(Sananjalka on itiökasvi, joka ei kuki koskaan, mutta tämä luonnontieteellinen seikka ei ollut ennen muinoin tiedossa. Taian toteutumisesta ei ole tieteellisesti todennettuja havaintoja, mutta eihän sitä koskaan tiedä ...)

 

Päivitetty 12.6.2019