Kasvatetaan yhdessä

Vanhemmilla on aiempaa haastavampi tilanne kasvattaessaan lapsiaan. Yksi uhka nuorten elämässä on päihteiden ja huumeiden helppo saatavuus ja käytön arkipäiväistyminen. Erilaisten aineiden tarjontaa kohtaavat yhä nuoremmat nuoret, joista osa päätyy myös niiden kokeilemiseen. Päihdekokeiluita on myös aivan tavallisten perheiden aivan tavalliset nuorilla. Miten voisimme yhdessä tukea lapsia ja nuoria välttämään päihteiden ja huumeiden kokeilua?

Hyvinkään kaupunki järjestää yhteistyötahojensa kanssa Kasvatetaan yhdessä -yleisötilaisuuden keskiviikkona 5.2.2020 klo 18–20 kaupungintalolla.

Tämänkertaisen tilaisuuden aiheena ovat päihteet ja huumeet. Illan aikana kuullaan Hyvinkäällä lasten ja nuorten ehkäisevää päihdetyötä tekevän Elämäni Sankari ry:n katsaus hyvinkääläisten nuorten kokemuksiin päihteistä, ajankohtaiset tiedot poliisilta Hyvinkään huumetilanteesta sekä EHYT ry:n kannabishankkeen Kim Kannussaaren vinkit päihdeasioiden puheeksi ottamiseen nuorten kanssa. Lisäksi paikalla on monia eri toimijoita esittelemässä nuorille suunnattuja palveluita (painopisteenä ennaltaehkäisevät palvelut). Illassa kuullaan myös nuorten kokemuksia aiheista.

Tilaisuus on kaikille avoin ja se on jatkoa viime keväänä ja syksynä järjestetyille tilaisuuksille, jotka molemmat kokosivat paikalle yli 120 henkeä keskustelemaan nuorten kasvatuksesta.

Tapahtumaa on toteuttamassa Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto yhteistyötahoineen.

Ilmoittautumiset kahvitarjoiluja varten osoitteeseen mika.joensuu@hyvinkaa.fi 30.1. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Päivitetty 22.1.2020 Tulosta