Kerhotoiminta aikuisille ja ikääntyneille

Tältä sivulta löydät Hyvinkään alueella toimivia, niin aikuisille, kuin ikääntyneille suunnattuja kerhoja. Sivulle koottu kerhotoiminta on pääosin paikallisten järjestöjen ja yhteisöjen toteuttamaa.

Päivitämme sivun tietoja mahdollisuuksien mukaan. Kaupunki ei vastaa muiden kuin kaupungin omien palveluiden sisällöstä tai mahdollisista muutoksista niissä.Ajankohtaista

Kuvassa violetilla taustalla otsikko "Seniorityöpajat käynnistyvät museokeskus Taikassa" sekä työpajojen nimet ja ilmoittautumisohjeet

Hyvinkään taidemuseon suositut seniorityöpajat käynnistyvät uudessa museokeskus Taikassa maaliskuussa!

Taidemuseon seniorit kokoontuvat taiteen äärelle kaksi kertaa kuu­kaudessa. Tapaamiset ovat parittomilla viikoilla tiistaisin klo 12–15 alkaen 15.3.2022.

Ohjelmassa on näyttelyihin tutustumista, taiteesta keskustele­mista ja ohjattu työpaja. Kahvitarjoilu. Työpajoissa maalataan, piirretään, muovaillaan, tehdään grafiikkaa ja kokeillaan uusia ilmaisumuotoja. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta, kiinnostus kuvataiteisiin ja kokeilunhalu riittävät.

KEVÄÄN TEEMA: KATSON IHMISTÄ

 • 15.3. klo 12–15 Ihmisen kuva
  Tutkitaan taiteilijaomakuvia ja piirretään parimuotokuvia pleksin läpi ja vapaasti irrotellen.
 • 29.3. klo 12–15 Zen-muotokuvia 
  Keskitytään katsomaan ja maalataan pelkistettyjä kasvokuvia musteella ja siveltimellä. Ota käsipeili mukaan.
 • 12.4. klo 12–15 Omakuva kollaasina
  Jos olisin talo, millainen talo olisin? Rakennetaan kuvaa kuvista.
 • 26.4. klo 12–15 Voimaeläimeni
  Muovaillaan oma voimaeläin, kerrotaan sen tarina tai kirjoitetaan runo.
 • 10.5. klo 12–15 Tunteet peliin
  Tutkitaan tunneilmaisua Tomi Palsan valokuvissa ja tehdään valitusta kuvasta oma versio.
 • 24.5. klo 12–15 Lentounelmia: ”Jos olisin höyhenenkevyt”
  Painokuvia ja monotypioita kankaalle ja paperille.

Olet tervetullut mukaan yksin tai ystävän kanssa! Voit käydä vain kerran tai olla mukana koko kauden. Tapaat ryhmässä muita kuvataiteen ystäviä, joiden kanssa pääset vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia elämästä ja taiteesta. Näyttelyiden teokset innoittavat osallistujia omiin kuvallisiin tulkintoihin. Senioripajojen vetäjänä museolehtori TaM Laura Wiio- von Konow.

Pajamaksu 7 € sisältää museokeskuksen sisäänpääsyn, ohjatun työpajan materiaaleineen ja kahvitarjoilun. Pajoihin otetaan ensimmäiset 12 osallistujaa ilmoittautumis­järjestyksessä. Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä: p. 040 480 1644 / taika@hyvinkaa.fi.

Tervetuloa mukaan!

>> Lataa seniorityöpajojen mainoslehtinen tästä (Word)

Päivitetty 10.3.2022