Muistamiset ja palkitsemiset

Yhdistysten merkkipäiviä ja urheilusaavutuksia huomioidaan kaupungin toimintaohjeen mukaisesti (päivitetty 2022). 

Toimintaohjeesta löydät yleiset säännöt.

Nuoren urheilijan stipendi

Stipendi voidaan myöntää harkinnanvaraisesti hyvinkääläisille valtakunnallisesti tai kansainvälisesti menestyneille urheilijoille. Minimivaatimuksena on SM-mitali tai maajoukkue-edustus. Etusija stipendin saamisessa on nuorilla alle 20-vuotiailla urheilijoilla sekä henkilöillä, jotka eivät ole saaneet aikaisemmin ko. stipendiä. 

Hakuaika on vuosittain 1.9.–31.12.

Palkittavat päättää kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan nimeämä työryhmä ja palkitsemistilaisuus järjestetään helmikuussa.

Kummiurheilija

Hyvinkään kaupunki tekee eri mittaisia kummisopimuksia.

Valintakriteereinä voivat olla muiden muassa paikallinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen menestys, positiivinen näkyvyys Hyvinkäälle sekä halukkuus osallistua valittuihin tapahtumiin ja hankkeisiin.

Kummisopimuksia tehdään pääsääntöisesti:

  • alle 22-vuotias, kotimaassa uraa tekevälle
  • yli 22-vuotias, kansainvälistä uraa tekevälle

Kummiurheilijan hakulomake.

Puurtajanmalja

Maljan tarkoitus on edistää ja kannustaa järjestöissä tehtävää vapaaehtoista työtä. Ennen päätöstään kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan tulee kuulla urheiluseuroja, nuorisoyhdistyksiä ja mahdollisia muita tarpeelliseksi katsottavia tahoja.

Kiinnityksen Puurtajanmaljaan voi saada henkilö, seura, yhteisö tai ryhmä, joka on merkittävällä tavalla edistänyt hyvinkääläistä liikunta- tai nuorisotyötä.

Puurtajanmalja luovutetaan vuosittain helmikuussa kulttuuri- ja hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti. Saajalle luovutetaan lisäksi maljan pienoiskappale ja 200 € rahalahja.

Saavutusten ja merkkipäivien huomioiminen sekä Puurtajamalja säännöt

Päivitetty 8.9.2023