Hyvinkää sponsoroi helmiään

Hyvinkään kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä kaupunkiin positiivista meininkiä tuovien joukkueiden ja urheilijoiden kanssa.

Hyvinkään kaupunki julisti kummiurheilijahaun vuodelle 2024 marraskuussa 2023. Valintakriteerinä olivat paikallinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen menestys, positiivinen näkyvyys Hyvinkäälle sekä halukkuus osallistua valittuihin tapahtumiin ja hankkeisiin. Kummiurheilijoiksi valittiin alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen, alppihiihtäjä Erika Pykäläinen, yleisurheilija Olavi Halonen, miekkailija Emma Hämäläinen ja alppihiihtäjä Jesper Pohjolainen.

Erika PykäläinenErika Pykäläinen on 21-vuotias alppihiihtäjä, maajoukkue- ja olympiaurheilija. Hän laskee suurpujottelua ja kilpailee Eurooppa cup - ja Maailman cup -tasolla. Pykäläinen kuuluu maajoukkue-valmennusryhmään sekä kilpailee kansainvälisellä tasolla.

”Tulevaisuuden tavoitteeni on laskea maailman huipulla ja voittaa arvokilpailuja. Matka huipulle on kuin maratonjuoksu eikä sinne ole oikoteitä, joten tässä vaaditaan pitkäjänteistä työtä. Tahdon myös olla esikuva nuorille urheilijoille.

Olen asunut ja kasvanut Hyvinkäällä. Kotikaupunkini on minulle tärkeä paikka, josta olen hyvin ylpeä; haluan aidosti tuoda Hyvinkäätä esille kaikille muillekin”

 

 

Erika P

Rosa_Pohjolainen Rosa Pohjalainen on 19-vuotias maajoukkue-alppihiihtäjä. Hän edustaa Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa. Pohjolainen saavutti Lausannen nuorten olympialaisissa 2020 kultaa paripujottelun joukkuekilpailussa. Ensimmäiset maailmancupin pisteensä hän saavutti Levillä 2020 .

”Tavoitteenani on päästä maailman kärkilaskijoiden joukkoon. Tähtäimessäni on Milano Cortinan talviolympialaisten mitalisija.

Hyvinkään kaupungin tuki urallani on ollut merkittävä. Edustankin ylpeänä kotikaupunkiani. Toivottavasti saan viestittyä eri puolille Suomea, miten upeat harrastemahdollisuudet Hyvinkäällä on ja kuinka mahtava paikka tämä on asua. Viedään Hyvinkää myös maailmalle!”

Rosa Pohjolainen rinteessä

https://www.facebook.com/ alpineskirosa

Emma HämäläinenEmma Hämäläinen on 16-vuotias miekkailija Hyvinkään miekkailuseurasta. Hämäläinen on saavuttanut SM-mitaleja ja edustanut Suomea myös EM-tasolla. Hämäläinen kuuluu maajoukkueen valmennusryhmään ja kilpailee kansainvälisellä tasolla.

”Tähtäimessäni ovat kansainvälisten arvokilpailujen mitalisijat. Panostan opiskelujeni ohessa tällä hetkellä täysillä miekkailuun.
Haluan tuoda hyvinkääläisyyttäni esille niin median haastatteluissa kuin sosiaalisessa mediassa”

.Emma Hämaläinen

Olavi Halonen on 16-vuotias hyvinkääläinen yleisurheilija. Hän on saavuttanut Suomen mestaruuden ja edustanut Suomea maajoukkueessa sekä osoittanut vahvaa menestystä SM-tasolla.

”Haluan tuoda urheilun kautta esille hyvinkääläistä osaamista ja tuoda positiivista näkyvyyttä kotikaupungilleni.  Tavoittelen kansainvälistä huippu-urheilu-uraa. Tulevan kauden tavoitteeni ovat nuorten MM-kilpailut 2024 ja EM-kilpailut 2025.Tulevaisuuden unelmanani ovat Olympialaiset 2028”.

Jesper Pohjolainen on 21-vuotias toista vuotta miesten A-maajoukkueessa laskeva alppihiihtäjä. Pohjolainen edustaa Hyvinkään Slalomseura Sukkulaa. Hän on kolminkertainen miesten Suomen mestari pujottelussa, suurpujottelun miesten Suomen mestari ja paripujottelu miesten Suomen mestari.

”Tahdon taistella maailmancupin kärkikahinoissa ja edustaa Suomea Milanossa 2026.  Haluan edustaa myös Hyvinkäätä – vain luovuus rajana”.

Jesper Pohjolainen

Päivitetty 1.3.2024