Liikenne

Hyvinkää on tiivis kaupunki, missä kaikki on lähellä. Hyvinkääläisistä 90 % asuu alle 4,5 km säteellä rautatieasemasta, joten kävely ja pyöräily ovat todellisia vaihtoehtoja arkiliikkumiseen.

Kuvassa Hyvinkään lähestymiskarttaHyvinkäällä on toimiva paikallisliikenne. Kaupunkialueella liikennöi kuusi linjaa kaksi kertaa tunnissa. Matka-ajat pääteasemilta rautatieasemalle ovat noin 15 min. Verkostoa täydentävät yhdeksän palvelubussireittiä sekä Metsäkaltevan kutsuperusteinen linja.

Rautatieasema sijaitsee keskellä kaupunkia ja Hyvinkäällä on vahva rautatieyhteys. Esimerkiksi Helsinkiin matkustat 41 minuutissa lähiliikenteen junalla kaksi kertaa tunnissa.

Hyvinkää sijaitsee valtatie 3 ja maantie 25 kainalossa. Kehä III:n tavoitat 20 minuutissa ja Helsinki-Vantaan lentoaseman puolessa tunnissa Hyvinkäältä. Seutuliikenteen busseilla pääset kulkemaan pienempiin lähikuntiin ja kyliin, pikavuoroilla taas nopeasti suurempien keskusten välillä.

Liikenteen sivuilta löydät liikennesuunnittelun tehtävät, tietoa liikkumisesta Hyvinkäällä sekä aiheeseen liittyviä materiaaleja.

Päivitetty 12.8.2020