Paikallinen kotouttamistyö

Kotoutuminen ja asuminen

Suomessa on voimassa kotoutumislaki. Sen mukaan Suomeen rekisteröityneen maahanmuuttajan tulee saada perustietoa Suomesta. Kaikilla maahanmuuttajilla (esim. työnhakijat, tutkinto-opiskelijat, kotiäidit) on oikeus alkukartoitukseen ja kotouttamissuunnitelmaan. Kun muutat Suomeen, voit hakea palveluita, jotka auttavat sinua kotoutumaan. 

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu Mosaiikki

Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu Mosaiikissa annetaan maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää ohjausta, neuvontaa ja tietoa maahanmuuttajille, viranomaisille sekä yhteistyötahoille.

Pakolaiset ja turvapaikanhakijat

Hyvinkään kaupungin kotouttamispalvelut järjestää Hyvinkäälle pysyvästi asettuneille pakolaisille kotoutumista tukevia palveluita. Asiakkaita ovat Hyvinkäälle pysyvästi asettuneet pakolaiset ja heihin rinnastettavissa olevissa maahanmuuttajat, jotka ovat oleskelleet Suomessa alle 3 vuotta ja ovat erityislainsäädännön piirissä.

Kotoutumistyön yhteystiedot

Miina Pyylehto
maahanmuuttajatyön koordinaattori
p. 040 707 1196

Päivi Kamula
kotoutumisohjaaja
p. 040 708 1825


kotoutumisohjaaja
p. 040 719 9438

Mia Rautiainen

kotoutumisohjaaja

p. 0408327106 (ukrainalaiset)


Oikopolkuja:

Työnhaku

Kun muutat Suomeen, voit hakea TE-toimistosta palveluita, jotka auttavat sinua kotoutumaan ja työllistymään. TE-toimisto auttaa sinua työnhaussa, tarjolla on laaja palveluvalikoima, joka avulla työllistymistäsi voidaan tukea.

 

Aikuissosiaalityön kotouttamistiimin yhteystiedot

Larissa Franz-Koivisto
aikuissosiaalityön esimies
p. 040 314 2062

Sara Asiegbu
sosiaalityöntekijä
p. 040 662 5376

 

Muutto Hyvinkäälle

  • Oleskelulupa
  • Muuttoilmoitus ja henkilötunnus
  • Pankkitili
  • Kela-kortti
Päivitetty 3.8.2023