• DSC_0544_2.JPG
  • DSC_0545_2.JPG
  • DSC_0547_2.JPG
  • DSC_0549_2.jpg
  • DSC_0551.JPG

Leikkipaikat

KUUSIPUISTON LEIKKIPAIKKA ON UUSITTU!

Kuusipuiston leikkipaikka on juuri valmistunut.
Leikkipaikan välineet ovat valeakaasiaa, joka on erittäin kestävää puuta. Tyyliltään tukkimaiset leikkivälineet sopivat mäntyvaltaiseen puistoon. Keinuja on pienille ja isommille sekä pesäkeinu kaikenikäisille. Kiipeilytelineestä löytyy monenlaista haastetta. Pienimuotoinen ”seikkailurata” vie pöllien  päällä hyppien riippusillalle ja samanmoista hyppelyreittiä pois.

Kuusipuiston ainoa kuusi  istutettiin kesällä Suomi 100  juhlavuoden kunniaksi. Se istutettiin pensasalueen keskelle. Lehtipensaat toimivat kuusen alun suojaistutuksena.


Hyvinkäällä on 46 yleistä, kaupungin ylläpitämää leikkipaikkaa. Leikkipaikkojen suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja hoidosta vastaa viheralueiden kunnossapitoyksikkö.

Hyvinkäällä on käytössä kolmiportainen leikkipaikkaluokittelu. Suurempia, monipuolisemmin varusteltuja asuinalueleikkipaikkoja on 26 kappaletta. Pienimuotoisempia, lähinnä pienimmille lapsille tarkoitettuja korttelileikkipaikkoja on 16 kappaletta. Keskustaajaman ulkopuolella kyläkeskuksissa (Kaukas, Noppo, Palopuro, Ridasjärvi) koulujen pihoilla on 4 kyläleikkipaikkaa.

Luettelo leikkipaikkojen sijainneista.

Leikkipaikkojen sijaintikartta.

 

 

Uudet leikkipaikat ja leikkipaikkaohjelma

Uusien leikkipaikkojen rakentamista rakentamista ja vanhojen kunnostamista ohjataan leikkipaikkaohjelmalla. Nyt käynnissä on kolmas leikkipaikkaohjelmakausi, mikä ulottuu vuosille 2012-2016. Leikkipaikkaohjelman yhtenä päätavoitteena on tarjota turvallisia, virikkeellisiä ja viihtyisiä leikkipaikkapalveluita käyttäjille mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilla kaupunkia. Seuraavien viiden vuoden kuluessa tarvitaan uusille asuinalueille 5 uutta leikkipaikkaa. Nämä uudet kohteet täydentävät osittain myös vanhojen alueiden leikkipaikkapalveluita. Vanhojen alueiden leikkipaikkaverkkoa täydennetään yhdellä uudella leikkipaikalla. Ohjelmakaudella peruskorjataan nykyisiä leikkipaikkoja 10 kpl.

Leikkipaikkavaraukset tehdään uusiin asemakaavoihin leikkipaikkaohjelman periaatteiden mukaan. Leikkipaikat pyritään sijoittamaan asuinalueelle keskeisesti ja hyvien kevyenliikenteen yhteyksien ulottuville. Toisaalta leikkipaikalta olisi myös oltava yhteys ympäröivään luontoon. Leikkipaikkaohjelman laadinnassa on käytetty apuna paikkatietotekniikkaa. Leikkipaikkojen palvelualueet on muodostettu ottaen huomioon liikenne-esteet, kuten kokoojakadut ja rautatiet. Paikkatiedon avulla on selvitetty eri-ikäisten lasten määrä leikkipaikan palvelualueella. Lasten määrän perusteella on määritelty leikkipaikkojen luokitusta ja peruskorjausten toteutusjärjestystä.

 

Leikkipaikkojen turvallisuus

Leikkipaikoilla suoritetaan säännöllisesti turvallisuustarkastuksia, joissa havaitut puutteet ja vauriot pyritään korjaamaan välittömästi. Käyttäjiä pyydetään kuitenkin ilmoittamaan viheralueiden kunnossapitoyksikölle leikkipaikalla tehdystä ilkivallasta, jotta korjauksiin voidaan ryhtyä mahdollisimman pian. Leikkipaikkojen kunnossapitoon liittyviin kysymyksiin vastaa Työnjohtaja p. 040 768 4792.

 

Lemmikkieläimet leikkipaikalla

On hyvä muistaa, että koirien ja kissojen ulkoiluttaminen lasten leikkipaikoilla on kiellettyä. 
Lemmikkieläinten ulosteissa saattaa levitä vakavia sairauksia. Koska likaantumista kuitenkin koko ajan tapahtuu, leikkipaikkojen hiekka-altaiden hiekka vaihdetaan vuosittain. Vaihtaminen koskee vain varsinaisia hiekkaleikkiin tarkoitettuja altaita, esimerkiksi keinujen ja kiipeilytelineiden altaista hiekkaa ei vaihdeta. Pienimpien, mahdollisesti hiekkaa suuhunsa laittavien lasten hiekkaleikit on syytä keskittää tarkoitukseen varattuun hiekka-altaaseen.

Päivitetty 1.7.2015 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 21 / Suutarinkatu 2 D
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
f.  019 459 4612
tekniikka@hyvinkaa.fi
ymparisto@hyvinkaa.fi

Kartta Renton alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ