Painotettu opetus

Jos opetuksessa noudatetaan opetussuunnitelmaa, jossa painotetaan yhtä tai useampaa ainetta, voidaan oppilaita otettaessa käyttää vahvistettuja valintaperusteita tai oppilaan taipumuksia osoittavaa koetta. Valintaperusteista ja -kokeesta ilmoitetaan etukäteen, ja hakijoihin sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita.

Hyvinkäällä on mahdollista hakea painotettuun opetukseen matematiikka-, musiikki- ja urheiluluokille. Painotetun opetuksen oppilaaksiotosta päättää perusopetuksen johtaja opetuslautakunnan vahvistamien valintaperusteiden perusteella.

Hakutoiveet tulee laittaa mieluisuusjärjestykseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos oppilas hyväksytään ensimmäiseen hakutoiveeseen, peruuntuvat alemmat hakutoiveet automaattisesti vaikka valintakokeiden perusteella oppilas olisi saanut paikan.

Haku tapahtuu Wilman kautta. 

Musiikkiluokka 3.-6. lk, Aseman koulu (haku tapahtuu 2. luokalla)

Matematiikkaluokka 7.-9. lk, Tapainlinnan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla)

Urheiluluokka 7.-9. lk, Vehkojan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla)

Musiikkiluokka 7.-9. lk, Tapainlinnan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla)

Huom! Painotetun opetuksen osalta vieraskuntalaisia hakijoita pyydetään olemaan yhteydessä Sivistystoimen hallintoon. Yhteydenotot sivistystoimen hallinto- ja kehittämispäällikkö 040 725 5649 tai perusopetuksen palveluohjauksen koordinaattori 040 661 3658.
 

Päivitetty 9.12.2022