Painotettu opetus

Jos opetuksessa noudatetaan opetussuunnitelmaa, jossa painotetaan yhtä tai useampaa ainetta, voidaan oppilaita otettaessa käyttää vahvistettuja valintaperusteita tai oppilaan taipumuksia osoittavaa koetta. Valintaperusteista ja -kokeesta ilmoitetaan etukäteen, ja hakijoihin sovelletaan yhdenvertaisia valintaperusteita.

Hyvinkäällä on mahdollista hakea painotettuun opetukseen matematiikka-, musiikki- ja urheiluluokille. Painotetun opetuksen oppilaaksiotosta päättää perusopetuksen johtaja opetuslautakunnan vahvistamien valintaperusteiden perusteella.

Hakutoiveet tulee laittaa mieluisuusjärjestykseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos oppilas hyväksytään ensimmäiseen hakutoiveeseen, peruuntuvat alemmat hakutoiveet automaattisesti vaikka valintakokeiden perusteella oppilas olisi saanut paikan. Haku painotettuun opetukseen tapahtuu Wilman kautta. 

Musiikkiluokka 3.-6. lk, Aseman koulu (haku tapahtuu 2. luokalla)

Matematiikkaluokka 7.-9. lk, Tapainlinnan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla)

Urheiluluokka 7.-9. lk, Vehkojan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla)

Musiikkiluokka 7.-9. lk, Tapainlinnan koulu (haku tapahtuu 6. luokalla) 

Infotilaisuudet painotettuun opetukseen hakeville oppilaille ja huoltajille

Urheilupainotettuun opetukseen hakeville järjestetään infotilaisuus Vehkojan koululla 13.12.2023 klo 18. Tapainlinnan koulun musiikki- ja matematiikkapainotettuun opetukseen hakeville ei järjestetä erikseen infotilaisuuksia. Matematiikkapainotusta esitellään 6. luokkien oppilaille eri alakouluilla marras-joulukuussa koulupäivien aikana. 

Painotetun opetuksen pääsykokeet, hakuasiakirjat ja haastattelut  

Vehkojan koulun urheilupainotettuun opetukseen hakevien oppilaiden on toimitettava hakemus ja valmentajan arvio koulun kansliaan 12.1.2024 mennessä sekä osallistuttava haastatteluun vkk 3-4.

Tapainlinnan koulu järjestää pääsykokeet painotettuun opetukseen hakeville seuraavasti:

  • 15.1.2024 klo 13.30-14.30 Matematiikkapainotettu opetus
  • 23.1.2024 klo 14-16 Musiikkipainotettu opetus
Päivitetty 4.10.2023