Osallistu ja vaikuta

Kuntalaisten osallisuuden edistäminen on noussut viime vuosina yhdeksi keskeiseksi kehittämiskohteeksi ympäri Suomen. Asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistaminen on tärkeätä myös Hyvinkäällä. Haluamme kehittää kaupunkia yhdessä asukkaiden kanssa. Meille on tärkeätä, että hyvinkääläiset kokevat kaupungin omakseen ja voivat olla kotikaupungistaan ylpeitä.

Olemme koonneet näille sivuille tietoa osallisuuden edistämiseen liittyvistä käytännöistämme. Toivomme, että sivut auttavat juuri sinua löytämään vinkkejä, millä tavalla voit asukkaanamme osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan ja päätöksentekoon. 

Kuva kaava-illasta

Kuntalaisfoorumi ja asukasillat    

Asukkaille järjestettävät tilaisuudet ovat yksi tärkeä tapa edistää kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

  

Kuva palautejärjestelmän tilastosta

Palautteet 

Voit antaa palautetta, selata julkaistuja vastauksia tai tarkastella palautteiden tilastotietoja.

Kuntalaisaloite

Tarvittaessa voit tehdä myös kuntalaisaloitteen.

Kuva Hyvinkään Äpistä kännykässä

Sähköiset vuorovaikutus-
kanavat

Kuntalaiskyselyt ja 3D-kaupunkimalli antavat mahdollisuuden osallistua ja olla mukana rakentamassa tulevaisuuden Hyvinkäätä.

Kuva kaupungintalon aulasta ennen valtuuston kokousta

Päätöksenteko

Ylintä päätösvaltaa kaupungissa käyttää 51-jäseninen kaupunginvaltuusto, joka valitsee jäsenet kaupunginhallitukseen ja lautakuntiin

Kuva pelilaudasta

Osallistuva budjetointi

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kuntalaiset osallistuvat tietyn rahasumman käytön suunnitteluun.
 

 

Kuvassa vaalien logo

Vaalit

Suomessa valitaan vaaleilla 200-jäseninen eduskunta, kunnanvaltuustot, tasavallan presidentti sekä Europarlamentin jäsenet.