Hangonsillan alueen koulun ja päiväkodin nimikilpailu 2024

Hyvinkään Hangonsillan alueelle rakentuvan päiväkodin ja koulun kaikille avoin nimikilpailu on käynnistynyt.

Kyselyyn voi osallistua tästä linkistä.

Nimiraati valitsee kaupunkilaisten ehdotuksista kolme parasta alkusyksystä 2024. Kolme eniten suosiota saavuttanutta ehdotusta palkitaan lippulahjakorteilla Museokeskus Taikaan sekä Aamupostin määräaikaisella digitilauksella. Ykkösehdotus valitaan uuden rakennuksen nimeksi.

Yksi kaupunkistrategia Pelikirjan tukipilareista on laadukas koulutuspolku. Tuleva päiväkoti ja koulu tulee tarjoamaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asiakkaille uuden ajan oppimisympäristön ja lisäämään samalla koko kaupunkikeskustan elinvoimaa.

Hangonsillan alueen päiväkodin ja koulun rakennussuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja alueen asemakaavan muutos on tullut voimaan.

Edellisen kaupungin järjestämän nimikilpailun tuloksena lukiorakennukselle syntyi Kipinän nimi. Myös Hangonsillan alueen nimi on syntynyt kaupunkilaisten osallistamisen kautta vuonna 2012, kun Hangonradan ratapihan uudistamista käynnistettiin.

Hangonsillan alueen päiväkodin ja koulun nimikilpailun raatiin osallistuvat museonjohtaja Tuomas Ravea, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Veijo Lappalainen, opetuslautakunnan puheenjohtaja Pekka Laine, sivistystoimenjohtaja Mika Mäkelä, tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja Marko Hytönen (raadin pj), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pentti Puhakka, kaavoituspäällikkö Anitta Ojanen, kiinteistöjohtaja Antti Nikkanen, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sami Pelkonen, viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen (sihteeri) ja Aamupostin päätoimittaja Laura Ääri.

Hangonsillan alueen päiväkodin ja koulun nimikilpailuun voi osallistua webropol-kyselyn kautta tästä linkistä tai museokeskus Taikan tiloissa. Kysely on käynnissä 14.8. – 4.10.2024.

Nimi voi liittyä uuden alueen tulevaisuuteen tai historiaan. Toivotamme kaikille osallistujille onnea nimikilpailuun!

Hangonsillan historiaa ja tulevaisuutta

Hangonratapiha-alue on noin 140-vuotisen historiansa aikana toiminut vaihtelevasti Hangonradan – Hankopaanan – ja myöhemmin puretun Pyhäjärven (Karkkilan/Högforsin) radan sekä Usmin alueen puretun kapearaiteisen niin kutsutun rilliradan lastaus- ja varikkoalueena. Suuri osa alueesta on entistä suoaluetta Terrisuota, joka on täytetty ratapihakäyttöä varten. Suoaluetta on nimitetty myös Kenkätehtaansuoksi.

Hangonsillan alueen historia ja nimistö ovat merkityksellisiä osia kaupungin tarinaa. Alueelle laadituissa asemakaavoissa on huomioitu mm. Rentton Kenkätehdas ja Amerikkaan eri puolilta Suomea kohdistunut siirtolaisuus, jossa Hyvinkää oli siirtolaisliikenteessä merkittävä välietappi. Tutustu alueen historiaan ja nimistöön.

Entiselle Hangon ratapihalle syntyy vaiheittain Hyvinkään keskustaa laajentava ja samalla kaupunkirakennetta eheyttävä asuinpainotteinen alue, joka on valmistuessaan koti 2000 hyvinkääläiselle.

Alueen ydin on vuonna 2020 valmistunut Kipinä-talo, jossa toimii Hyvinkään lukio ja Hyvinkään Opisto. Alueen opetus- ja koulutuspalvelut kehittyvät edelleen, kun alueelle rakentuu varhaiskasvatusta ja perusopetusta palvelevat uusi päiväkoti ja koulu sekä Laurean ammattikorkeakoulun tilat Kipinän viereiseen monitoimiareenaan. Koko kaupunkia ja kouluja palvelevan monitoimiareenan rakentumisen myötä alueelle saadaan myös erityisen hyvät urheilu- ja liikuntamahdollisuudet.


Lisätietoja

tekniikan ja ympäristön toimialajohtaja, raadin puheenjohtaja Marko Hytönen, marko.hytonen@hyvinkaa.fi

Päivitetty 14.8.2024