Kirjasto

Kirjastoissa 30.11. alkaen rajoitettu palvelu

Ma 30.11. alkaen pääkirjaston ala-aulasta voi noutaa varauksia ja palauttaa aineistoa ma-ti klo 9-19 ja ke-pe klo 9-16. Ala-aulasta löytyy myös pieni valikoima muuta aineistoa lainattavaksi. Käytä ensisijassa automaatteja, tarvittaessa apua saa palvelutiskiltä. Pääkirjaston ala-aulan tietokoneet ja kopiokone ovat käytettävissä välttämätöntä pikaista asiointia varten. Yläkerta, lehtisali ja muut tilat ovat suljettuja. Maskin käyttöä edellytetään kirjastossa asioivilta.

Hakalan kirjastosta voi noutaa etukäteen varattua aineistoa ja palauttaa aineistoa ma klo 15-19 ja ti-pe klo 13-16.

Rajoitukset johtuvat Uudenmaan koronatilanteesta sekä Keusoten ja STM:n antamista suosituksista ja määräyksistä.

aivot kysymyksiä120.pngAsiakaskysely

Ratamo-kirjastojen yhteinen asiakaskysely pidetään 16.11.-12.12. Voit vastata kirjastoissa paperilomakkeella tai netissä verkkolomakkeella. Vastaajien kesken arvotaan palkinnoiksi lahjakortteja.

Koronan aikaan

Noudatathan asioidessasi turvavälejä, huolehdit käsihygieniasta ja tulet kirjastoon vain terveenä. Myös ylimääräistä oleskelua kirjastossa on hyvä välttää. Kirjaston tiloissa maskisuositus.

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kirjaston tietotekniikkaopastukset-sivulla on vinkkejä poikkeusajalle aineiston etäkäyttöön!

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

1.-17.12. Työtä ja toimeentuloa meikäläisille -näyttely (Me Itse Sankarit -ryhmä) siirretään tulevaisuuteen

Kuvassa lanka ja neulepuikotTarinavyyhti

Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Kuuntelemaan voi myös tulla ilman käsityötä.

Tarinavyyhdin syksyn kerrat: keskiviikot 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. (PERUTTU) pääkirjaston ryhmätilassa klo 18-19.30.

Tervetuloa!

Kuvassa älypuhelin, jonka näytöstä nousee kolmiulotteinen linna

Koronavilkku ja Mobilepay ke 9.12. PERUTTU!

Syksyn jäljellä olevissa tietotekniikkaopastuksissa perehdytään käytännönläheisesti ajankohtaisiin mobiilisovelluksiin. Ohjelmassa Koronavilkku ja Mobilepay ke 9.12. klo 14-15. max. 20 henkilöä.

Tervetuloa!

Kuvassa nuoro mies ja nainen pelaavat virtuaalilasien avulla fantasia-aiheista peliäEhdota VR-pelejä

Kirjastolla järjestetään VR-pelitapahtumia heti, kun se on taas mahdollista. Voit ehdottaa kirjastolla pelattavaksi Steam-palvelusta löytyvää peliä. Ehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa virtuaalimaailmat.kirjasto@gmail.com. Laita mukaan pelin nimi ja perustelut ja yhteystiedot! 20.11.2020 mennessä vastanneiden kesken arvotaan karkkipussi!

Elämyslainateline.Elämyslainat

Pääkirjastolla on taas elämyslainoja lainattavissa. Tanssiseura Hyvinkään Hymytuulen järjestämälle tanssikurssille pääset osallistumaan yhdelle kerralle oman vakiparisi kanssa. Tai voit käydä kuuntelemassa Hyvinkään Orkesterin konserttia. Elämyslainat löydät ala-aulasta pikalainojen vierestä. Elämyslainojen laina-aika on 7 vrk eikä niitä voi uusia tai varata.

Kuva Hyvinkäällä sijainneesta Helsingin VerkatehtaastaTeollisuusympäristöt Hyvinkään kaupunkikuvassa

Lauri Putkosen pääkirjastossa pitämä esitelmä Hyvinkään teollisuusympäristöistä on nyt katsottavissa videoituna. Linkki videoon Youtubessa 

profiilikuva miehestä, joka kumartaaPaavolan kirjasto suljettiin 1.10.

Hyvinkään kaupungin valtuusto päätti lakkauttaa Paavolan kirjaston 1.10.2020 alkaen. Päätökseen vaikuttivat säästötavoitteet ja se, että rakennus on huonossa kunnossa.

Kuvassa sammakkoSatutunnit jatkuvat!

Varmista paikkasi satutunnilla ja varaa se kirjaston neuvonnasta 019 4592423.

Syksyn satutunnit: tiistait klo 18-18.30: 15.9., 29.9., 10.11., 24.11., 8.12.

Tervetuloa!

kuvassa kissankelloIkinuorten iltapäivät - kirjavirkut

Kirjavirkut-ryhmän toiminta jatkuu Lukuvinkkeli-blogissa ja sähköpostiryhmässä.

Tablettitietokone, kirjoja ja kahvikuppi

Poddcirkel

Poddcirkelissä kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaisia kirjallisuuspodcasteja. Tervetuloa virkistämään ruotsin kielen taitoa ja kuuntelemaan kirjavinkkejä ruotsiksi. Hyvinkään pääkirjastossa klo 17.30-18.45 keskiviikkoina 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12. (PERUTTU)

Konsolipeliohjain.

Peli-illat

Pääkirjan nuorten montussa peli-illat ke 23.9., 21.10. ja 18.11. klo 17-19. Tule pelaamaan PS4- ja retronintendokonsoleilla. Mukana myös lautapelejä. Kaikenikäiset tervetulleita!

Kuvassa radio

Musiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on 17.8. lähtien auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 11-18, la 11-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin.

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä lähi- ja etäopastusta

Enter ry:llä on opastusta tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käyttöön Onnensillassa torstaisin: 10.9., 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12. ja 17.12. klo 12-14. Ajanvaraus p. 045 168 4577, noora.widing@hyvy.fi ja Järjestötalolla keskiviikkoisin: 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12. klo 10-11. Ajanvaraus p. 0400 311 667, aarno.jalonen@hotmail.com)

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 1.12.2020