Kirjasto

Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat auki tietyin rajoituksin

Keusoten päätösten mukaan Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat ovat auki tietyin suosituksin ja rajoituksin.

 • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
 • Noudata kirjastossa asioidessa hygieniasuosituksia
 • Kirjastossa asioidessa suositellaan kasvomaskin käyttöä, ellei siihen ole terveydellistä estettä
 • Käytä mieluiten automaatteja lainaamiseen ja palauttamiseen
 • Laiteopastusta kirjastoissa annetaan vain turvaetäisyyden päästä
 • Kirjastojen istumapaikkoja on vähennetty

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

koko kansa lukee 2021 lukee kirjan kannessaKoko kansa lukee -kampanja 28.6.-30.7.

Kampanjan ajan Ellibs e-kirjastossa on saatavilla seitsemän e-kirjaa rajattomasti kaikille suomalaisen kirjastokortin omaaville. Kampanjassa on mukana seuraavat kirjat:

 • Paikka hyvässä perheessä, Helena Steen (Minerva)
 • Nuorgamin vettä, Helena Waris (Like)
 • Pintaremontti, Miika Nousiainen (Otava)
 • ZOO: Virala genier, Ted Forsström ja Kaj Korkea-aho (Förlaget M)
 • När sommarvinden leker, Siri Gustafsson (Saga)
 • Nelimaan tarinat, Elina Rouhiainen (Minerva)
 • Mia ja valkoinen leijona, Prune de Maistre (Minerva)

Lataa Ellibs sovelluskaupasta ja kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

kuvassa kissankello

Ikinuorten iltapäivät - kirjavirkut

Kirjavirkut-lukupiiri kokoontuu tiistaina 3.8. klo 13 pääkirjaston ryhmätila Antonissa koronatilanne huomioon ottaen. Jos et pääse paikalle, voit ilmoittautua etänä mukaan - Teams-kutsut lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 2.8. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla valitaan syyskauden kirjailijat ja kirjat. Syyskauden muut tapaamiskerrat ovat 7.9., 5.10., 2.11. ja 30.11.

Jos et vielä ole Kirjavirkut-ryhmän jäsen, mutta olet kiinnostunut osallistumaan, tarvitset jonkin verran internet-osaamista ja toimivan sähköpostiosoitteen. Ilmoittaudu kirjastoon lähettämällä sähköpostia Kirstille kirsti.ahlsten(at)hyvinkaa.fi.

Kuvassa lukee keltaisella taustalla koko perheen kesäpassi 7.6.-10.8.2021. Kuvassa pyöräilevä nainen , pöyräilevä pöllö ja lintuja. Ilmassa leijailee viiksiä, huulia ja tähtiä Kesäpassi tarjoaa kivaa kesätekemistä Hyvinkäällä 7.6. - 10.8.2021

Kierrä Hyvinkään viisi kutkuttavaa kulttuurikohdetta! Kulttuuritalo Villa Arttu, Hyvinkään kaupunginmuseo, Hyvinkään kaupunginkirjasto, Hyvinkään taidemuseo sekä Suomen rautatiemuseo järjestävät hauskaa tekemistä ja tutkittavaa koko perheelle. 

Jokaisesta kulttuurikohteesta löytyy kesäpassitehtäviä, joita voi suorittaa sisä- ja ulkotiloissa myös kohteiden aukioloaikojen ulkopuolella. Passin tekemiseen on aikaa koko kesä. 

Kesäpassissa piilee myös sana-arvoitus, jonka ratkaisemalla osallistuu yllätyspalkintojen arvontaan. 

Nappaa kesäpassi matkaan kulttuurikohteista  tai Willan infopisteeltä! 

Pää, josta tulee kysymysmerkkejä.Kesäpuuhaa

Pääkirjaston ala-aulasta voi hakea kotiin tehtäväksi kirjallisuuteen liittyvän sanasokkelo- ja/tai anagrammilapun. Ratkaistun lapun kirjastoon palauttamalla voi osallistua Suomalaisen kirjakaupan lahjokorttien arvontaan. Palauta lappu viimeistään 30.7. pääkirjaston ala-aulassa olevaan laatikkoon.

Kuvassa elämyslainoja.Elämyslainoja Tahkon peleihin

Tahkon lahjoittamat 3 kausikorttia miesten peleihin ja toiset 3 kausikorttia naisten peleihin ovat lainattavissa pääkirjastossa. Pikalainojen luota löytyvät laput vaihdetaan lainaustiskillä varsinaisiin kausikortteihin. Elämyslainojen laina-aika on 7 vrk eikä niitä voi varata tai uusia. Yksi henkilö voi vain yhden kerran kauden aikana lainata kausikortin miesten peleihin ja yhden kerran naisten peleihin. Näin mahdollisimman moni pääsee katsomaan pelejä. 

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

27.7.-12.8. Tuomo Oikarisen taidenäyttely

PressReader käytettävissä

Kirjastossa on uutena palveluna PressReader. Sivustolla voi lukea useita eri maissa ilmestyviä aikakauslehtiä. Palvelu on käytettävissä lehtisalin ja yläkerran lehtienlukukoneilla sekä eBooking-koneilla.

Kuvassa mediataitoviikon logo; puu, joka muodostuu värikkäistä kukista.

Verkkokirjaston opastusvideoita

Youtubesta löytyy Ratamon verkkokirjaston opastusvideoita.

1. osa: kirjautuminen, omien tietojen käsittelystä ja lainojen uusimisesta. 

2. osa: varausten tekeminen 

3. osa: Lehtihaku

Tästä pääset kirjaston Youtubekanavalle: Youtube

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. 22.2.2021 lähtien palvelu vaatii lisäksi vähintään 8 merkkiä pitkän salasanan, minkä käyttäjät lisäävät itse Rockway-palveluun. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on opastusta tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttöön, katso Enterin etäopastussivu.

Kuvassa lanka ja neulepuikotTarinavyyhti

On koronatauolla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 29.7.2021