Kirjasto

Kuvassa aukeamassa oleva saniasen lehtiHelatorstaina 13.5. kirjasto suljettu

Helatorstaina pääkirjasto ja Hakalan kirjasto ovat kiinni. Helatorstain aattona keskiviikkona 12.5. kirjastot menevät kiinni klo 16.

Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat avautuvat asiakkaille 3.5. tietyin rajoituksin

Keusoten päätöksen mukaan Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat avautuvat 3.5. alkaen tietyin rajoituksin. Rajoitusten takia kirjastopalveluiden tapahtumat ovat edelleen peruttu. Ryhmätilat ja opintolukusali ovat suljetut. Kirjastojen istumapaikkoja on myös vähennetty. 

  • Asioi nopeasti, kirjaston tiloihin ei voi jäädä viettämään aikaa
  • Pidä vähintään kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
  • Kirjastossa asioidessa täytyy käyttää kasvomaskia, ellei siihen ole terveydellistä estettä
  • Noudata kirjastossa asioidessa hygieniasuosituksia
  • Käytä mieluiten automaatteja lainaamiseen ja palauttamiseen
  • Laiteopastusta kirjastoissa annetaan vain turvaetäisyyden päästä

Kirjastojen kävijöitä pyydetään kirjastoon tullessaan ilmoittamaan lapulle kirjoittamalla saapumisaika ja yhteystiedot, jotta tarvittaessa korona-altistuneet voidaan tavoittaa, mikäli ilmenee, että jollain kävijällä on ollut koronatartunta.

Pääkirjaston aukioloajat 3.5. alkaen

ma-ke klo 9-19 (9-11 itsepalvelu)
to-pe klo 9-17 (9-11 itsepalvelu)
la klo 11-15

Hakalan kirjaston aukiolot 3.5. alkaen

ma ja to klo 13-19
ti, ke ja pe klo 13-16

Koronan aikaan

Noudatathan asioidessasi turvavälejä, huolehdit käsihygieniasta ja tulet kirjastoon vain terveenä. Asioi nopeasti. Asioinnissa on velvoite käyttää maskia. (Ei koske henkilöitä, joilla on terveydellinen este käyttää kasvomaskia.)

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kirjaston tietotekniikkaopastukset-sivulla on vinkkejä poikkeusajalle aineiston etäkäyttöön!

Kuvassa riippukeinussa Emelie Scheppin kirja Jaakkokulta. Taustalla punainen piharakennus ja maitokärryt  Virtuaaliset kirjastokahvit 10.5. klo 18 alkaen

Tule mukaan vapaamuotoisen virtuaaliseen tapaamiseen kirjastokahvien merkeissä. Henkilökunta kertoo kirjaston ajankohtaiset kuulumiset. Voit myös kysyä palveluista ja tarjonnasta. Jaetaan toisillemme kevyitä kirjavinkkejä  kesään. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen eikä tapahtumaa myöskään nauhoiteta.

Tapahtuman Teams-linkki.

Tervetuloa!

Kuvassa kirjaston keltainen pop-up-teltta sisältä. korkeilla pöydillä on esitteitä ja koristeina värikkäät viiritPop-up-kirjasto torilla 14.5. klo 10-14 (säävaraus!)

Pop-up-kirjastossa voit tutustua kirjaston palveluihin ja tehdä ilmaisia poistokirjalöytöjä! Pop up -teltan tunnistat keltaisesta väristä. Mukana myös kirjastopyörä.

Tervetuloa!

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

5.-25.5. Valokuvanäyttely "Kuvaajan valinta" (Hyvinkään Kameraseura)

kuvassa kissankello

Ikinuorten iltapäivät - kirjavirkut

Kirjavirkut-lukupiiri kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 3.8. klo 13 joko Teams-kokouksena tai kirjaston ryhmätila Antonissa koronatilanne huomioon ottaen. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla valitaan syyskauden kirjailijat ja kirjat. Syyskauden muut tapaamiskerrat ovat 7.9., 5.10., 2.11. ja 30.11. Jos et vielä ole Kirjavirkut-ryhmän jäsen, mutta olet kiinnostunut osallistumaan, tarvitset jonkin verran internet-osaamista ja toimivan sähköpostiosoitteen. Ilmoittaudu kirjastoon lähettämällä sähköpostia Kirstille kirsti.ahlsten(at)hyvinkaa.fi.

Kuvassa kirjasydän ja ruusu.

Kirjan ja ruusun päivä

Pe 23.4. klo 14 alkaen oli ohjelmassa kirjan ja ruusun päivän historiaa, kukkien symboliikkaa ja tervehdyksiä kukkakauppiailta, kirjastolaiset kertoivat kirjoista ja lukemisesta. Livelähetystä pystyi seuraamaan On air Hyvinkään facebook-sivulla ja kaupungin youtube-kanavalla. Katsottavissa myös parin viikon ajan tapahtuman jälkeen.

Kuvassa mediataitoviikon logo; puu, joka muodostuu värikkäistä kukista.

Verkkokirjaston opastusvideoita

Youtubesta löytyy Ratamon verkkokirjaston opastusvideoita.

1. osa: kirjautuminen, omien tietojen käsittelystä ja lainojen uusimisesta. 

2. osa: varausten tekeminen 

3. osa: Lehtihaku

Tästä pääset kirjaston Youtubekanavalle: Youtube

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. 22.2.2021 lähtien palvelu vaatii lisäksi vähintään 8 merkkiä pitkän salasanan, minkä käyttäjät lisäävät itse Rockway-palveluun. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on opastusta tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttöön, katso Enterin etäopastussivu.

Kuvassa lanka ja neulepuikotTarinavyyhti

On koronatauolla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 10.5.2021