Kirjasto

Kuvassa on aurinko.Kesän aukioloajat

Pääkirjasto siirtyy kesäaikaan 1.6. alkaen. Aukioloajat 1.6.-15.8. ma-ke klo 9-19 (itsepalvelu klo 9-11), to-pe klo 9-17 (itsepalvelu klo 9-11). La 1.6., 8.6. ja 15.6. pääkirjasto on auki klo 9-15 (itsepalvelu klo 9-11). Sen jälkeen kesällä la suljettu.

Hakalan kirjasto on kiinni kesäsulun takia 14.6.-28.7. Sen jälkeen Hakala palaa normaaleihin aukioloaikoihin.

Hakalan kirjasto

Hakalan kirjasto on 8.2. alkaen toistaiseksi supistetusti auki ma, to klo 13-19, ti-ke klo 10-16 ja pe suljettu.

Värikkäässä piirretyssä kuvassa on elokuvaklaffi.Elokuvia lapsille kesällä

ke 5.6. klo 13 Kubo ja samuraiseikkailu (K7, 98 min),
ke 3.7. klo 13 Tenavat-elokuva (S, 85 min),
ke 31.7. klo 13 Trolls: bändi koossa (K7, 88 min).
Elokuvat näytetään Anton-ryhmätilassa. Alle 7-vuotiaat voivat tulla K7-elokuviin vain oman huoltajan kanssa. Tervetuloa!

Kuvassa on vanhanaikainen filmiprojektori.Aikuisten elokuvat kesällä

Ryhmätila Antonissa näytetään kesällä kaksi aikuisten elokuvaa. Ti 11.6. klo 13 Amadeus (K12, kesto 3 h). Elokuva on huikea kunnianosoitus Wolfgang Amadeus Mozartin musiikille. Ti 9.7. klo 13 Laulavat sadepisarat (S, kesto 1h 38 min). Musikaaliklassikko vuodelta 1952. Tervetuloa!

lohikäärme4.jpg

Satutunnit

Kesäsatutunnit: ti 25.6., ti 16.7. ja ti 20.8. klo 18.00. Kesäsatutunnit pidetään joko kirjaston viereisellä Omenapuukujalla tai ryhmätila Antonissa.

Hyvinkään pääkirjaston satutunnit syksyllä 2024 tiistaisin klo 18.00 3.9.-3.12. (ei syyslomaviikolla 42).

Satutunnit koti-ja perhepäivähoidossa oleville lapsille syksyllä 2024 keskiviikkoina 4.9., 25.9., 9.10., 30.10., 6.11. ja 4.12. klo 10.00.

Satutunnit pidetään kirjaston ryhmätila Antonissa. Kesto n. 30 min. Lapsi on oman aikuisen vastuulla. Tervetuloa!

SkipBo-pelailua

Maanantaisin klo 12-15 ajalla 3.6.-26.8. ryhmätila Antonissa pelaillaan rennosti SkipBo-korttipeliä. Säännöt katsotaan yhdessä läpi, jos et ole aikaisemmin pelannut peliä. Järjestäjänä Onnensilta. Vapaa pääsy, tervetuloa!

kuvassa vihreä kannettavatietokone.jpg

Digitalkkarin palvelut

Digitalkkarilta voit kysyä apua tietoteknisiin ongelmiin. Mikään ongelma ei ole liian pieni, jottei siihen kannattaisi kysyä neuvoa! 

Tiistaisin klo 17-19. Ajan varaamalla varmistat palvelun saatavuuden. Ajan voi varata kirjaston asiakaspalvelusta (040 155 6390).

Syksyn digiohjelma

Ke 28.8. klo 13.30 Tekoäly nettihuijauksissa (Kuluttajaliitto Jaana Savolainen)

Ke 25.9. klo 13.30 Kirjaston e-palvelut

Ti 8.10. klo 13.00 SeniorSurf etäkatsomo: Mitkä mediataidot?

Ke 20.11. klo 13.30 Salasanat ja käyttäjätilit (Enter ry, Sami Uusheimo)

Tilaisuudet pidetään pääkirjaston ryhmätilassa, tervetuloa!

ritariVanhuksille lukeminen

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä, jossa yhdistyvät sekä ihmisten kohtaaminen että kirjallisuus? Lähde lukemaan hyvinkääläisille hoivakotien ja palvelutalojen vanhuksille. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Heli Vainioon, heli.m.vainio@hyvinkaa.fi tai 040 8093 528.

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.

Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Tällä hetkellä voit lainata elämyslainan Hyvinkään Tahkon miesten ja naisten pesäpallopeleihin, Hyvinkään Rastin iltarasteille sekä Riihimäen raveja katsomaan. Elämyslainat lainataan lainaustoimistosta. Voit tarkistaa etukäteen verkkokirjastosta, onko elämyslainoja paikalla lainattavissa. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.

Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee yleensä kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

Kuvassa on värikäs keskeneräinen kudin.

Tarinavyyhti

Tarinavyyhti jatkuu taas syksyllä 2024 pääkirjaston ryhmätila Antonissa 4.9. klo 18 alkaen kerran kuussa. Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Voit tulla myös vain kuuntelemaan paikalle. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista. 

Kuvassa on peliohjainPeli-illat lapsille ja nuorille

ke 4.9., ke 2.10., ke 6.11. ja ke 4.12. klo 17–19.

Tule pelaamaan Switch-, PS5- ja retronintendo-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston musiikkiosastolle. Mukana tietty myös lautapelejä. 

e-kirjasto-tunnus

E-kirjasto

Kuntien yhteinen E-kirjasto on julkaistu. Palvelu on toistaiseksi käytettävissä vain mobiililaitteilla. Järjestelmän version täytyy olla Android 9.0 tai uudempi tai iOS 16 tai uudempi.

Huom! Ellibs-palvelu on käytettävissä enää kesäkuun loppuun.

sovelluksen lataus iOS-laitteille

sovelluksen lataus Android-laitteille

Sovellukseen rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. Sen jälkeen mene Asetukset-osioon ja valitse "Rekisteröi pääsyavain", jotta jatkossa pääset kirjautumaan  sisään ilman vahvaa tunnistautumista. Kirjautuminen tapahtuu laitteen lukitusnäytön aukaisemiseen perustuen. Sen takia täytyy olla asetettuna jokin avausmenetelmä, esim. sormenjälkitunnistus tai lukitusnäytön pin-koodi. Lisätietoa Kansalliskirjaston sivuilla

Kuvassa on Cineastin mainos. Elokuvien kansikuvia ja ohjeet Cineastin käyttöönottoon.

Cineast-elokuvapalvelu

Ratamo-kirjastot on ottanut käyttöön Cineast-elokuvapalvelun. Mene osoitteeseen Cineast.fi (tai lataa Cineast-sovellus) ja valitse Ratamo-kirjastot. Sen jälkeen valitse haluamasi elokuva ja vahvista laina kirjastokortillasi ja pin-koodillasi. Lainasi on nyt katsottavissa 48 tunnin ajan. Elokuvat palautuvat automaattisesti lainausajan loputtua. Uusia elokuvia tulee valikoimiin viikottain. Voit lainata max. 4 elokuvaa kuukaudessa. Lainarajat nollataan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Palvelu tarkistaa käyttäjän iän kirjastokortista. Käyttäjätilissä voi myös aktivoida lapsitilan. 

ompelukoneOmpelukoneita lainattavina

Hyvinkään kirjastossa on kaksi ompelukonetta lainattavana. Niitä voi varata, mutta ei uusia. Linkit verkkokirjastoon niistä ja mm. liikuntavälineistä on Kokoelmat-sivulla.

nuottiMusiikkiosaston Kuutio

Musiikkiosastolla on asiakkaiden käytössä Kuutio - maksimissaan 4 henkilölle varattavissa oleva tila tapaamisia ja pelaamista varten. Tilassa on TV-näyttö, penkit ja pöytä. Käytettävissä on myös pelikonsoli (Nintendo Switch), jolla voi pelata sille asennettuja pelejä. Tilan yksi seinusta on läpinäkyvää lasia. Varaukset tehdään Bookings- varausjärjestelmässä. Varaajalla täytyy olla Ratamo-kirjastokortti. Huomaathan, että varaus raukeaa mikäli käyttäjä ei saavu paikalle 15 minuutin kuluessa varauksen alkamisesta. Kuution käyttösäännöt

teksti hyvis puhekuplassa

Sarjakuvaharrastukset

Keskiviikkoisin 10.1.-24.4. sarjakuvaharrastukset ryhmätila Olgassa:
Tintit 7-14 -vuotiaille klo 15-16.30,
Kuikat 15-18 -vuotiaille klo 16.45-18.15.
Pajat ovat suunnattu sarjakuvien piirtämisestä kiinnostuneille. Materiaalit tulevat talon puolesta. Tervetuloa!

Kuvassa on Suomen siniristilippu.

Suomipiiri

Suomipiirissä kirjaston vapaaehtoiset auttavat sinua oppimaan suomen kieltä ja kuulet suomen kulttuurista ja tavoista. Syksyllä 2024 torstaisin 12.9. alkaen klo 14-16 ryhmätila Antonissa.

UnelmapuuUnelmapuun satoa 2023

Toukokuussa 2023 kirjastossa pidettiin Unelmapaja eli asiakkaitten oma kuulemispäivä.

Lue lisää, millaisia toiveita Unelmapuuhun ripustettiin. Toiveita pyritään ottamaan huomioon kirjaston toimintaa suunniteltaessa.

Horroskooppi kirjan kansi

Kirjavirkut-lukupiiri

Kirjavirkut-lukupiiri kerran kuussa ryhmätila Antonissa. Lisätietoja lukupiiristä ja kevätkauden luettavat kirjat löydät lukupiirisivulta

Mobiilikirjasto

Ratamokirjastot ovat ottaneet käyttöön Axiell Mobiilikirjasto -sovelluksen. Mobiililaitteelle ladattavaan sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Mobiilikirjastossa voi tarkastella ja uusia lainoja, tehdä hakuja ja varauksia sekä tarkistaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Mobiilikirjastosta löytyy myös sähköinen kirjastokortti. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 24.6.2024