Kirjasto

joulukalenterin kuvaHyvän mielen reseptit -joukukalenteri pääkirjastossa

Tervetuloa osallistumaan Hyvinkään kaupunginkirjaston yhteisölliseen joulukalenteriin. Asiakkailla on mahdollisuus jakaa omia hyvän mielen jouluvinkkejä. Kirjaston henkilökunta laittaa yleisön vinkkejä esille pääkirjastoon ja niistä kerrotaan myös kirjaston somekanavissa.

Hyvän mielen jouluresepti voi olla aikuisen tai lapsen tekemä piirustus, mietelause, kirjavinkki, runo, resepti, teksti, kuva tai muu tuotos.

Tuotokset voi toimittaa 19.11.-10.12.18 joko pääkirjaston neuvontaan tai sähköpostilla osoitteeseen: kirjasto@hyvinkaa.fi.

Kuvassa on joulukortti, jossa lapsi antaa kirjeen joulupukille.Joulupostia ikäihmisille -keräys

Askartele tai tuo joulukortti toimitettavaksi ikäihmisten iloksi. Siskojen ja Simojen Joulupostia ikäihmisille -keräys pääkirjaston ala-aulassa 3.-12.12. Kirjoita korttiin oman nimesi lisäksi Siskot ja Simot, esim. Hyvää joulua toivottaa Siskot ja Simot sekä Matti.

Kuvassa on kolme kirjaa pinossa.Yllätyskirjat lainattavissa 7.-22.12.

Pääkirjaston ala-aulassa on lainattavissa yllätyskirjoja aikuisten-, lasten ja nuorten- ja musiikkiosastoilta. Tule hakemaan yllätyksellistä luettavaa!

Kohtaamisia Hyvinkäällä -muisteluprojektin kooste

Pääkirjaston neuvonnassa on lauantaihin 15.12.2018 asti esillä Kohtaamisia Hyvinkäällä -muisteluiden kansio. Tule tarkistamaan omat tekstisi. Myöhemmin kokonaisuudesta tulee moniste, jota voi vuodenvaihteen jälkeen lainata kirjastosta normaalisti kirjastokortilla.

lukukoiria

Lukukoiralauantait

Haluatko tukea lapsesi lukuinnostusta? Opetteleeko lapsesi lukemaan tai onko lukeminen haastavaa? Lukukoiralauantait 22.9., 20.10., 24.11. tai 8.12. klo 10.00-12.00. Varaa 15 minuutin lukuaika kirjaston neuvonnasta tai numerosta: 019 459 2423. Paikkoja on vielä jäljellä!

Hyvinkään vuoden 1932 asemakaavaKaavaillat

Syksyn viimeinen kaavailta ti 11.12. klo 18-19.30 ryhmätila Antonissa. Tilaisuudessa keskustellaan mm. seuraavista kaavahankkeista: Hyvinkään osallistava 3D-kaupunkimalli, Sonninmäen uuden katuyhteyden osallistumis- ja arviointisuunnitelma, Kapulan jätteidenkäsittelyalueen kaavaluonnos. Järjestää Hyvinkään kaupungin kaavoitus. Tervetuloa!

Kuvassa on nuottiYhteissoiton iloa -konsertti 12.12.

Ke 12.12. klo 17.15 pääkirjaston ala-aulassa on Hyvinkään musiikkiopiston kansanmusiikkiyhtye Kamun konsertti Yhteissoiton iloa. Kesto n. 25 min. Tervetuloa kuuntelemaan!

peliohjainPeli-illat nuorten montussa

Vielä 12.12. klo 17-19. Tule pelaamaan PS4- ja retro SNES-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston nuorten monttuun. Mukana tietty myös lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan! 

kuvassa kutimetSyksyn viimeinen tarinavyyhti 12.12.

Syksyn tarinavyyhdit pidetään pääkirjastossa keskiviikkoisin 5.9., 3.10., 7.11. ja 12.12. klo 18. Tule kuuntelemaan novelleja ja halutessasi myös tekemään käsitöitä. Tervetuloa! (ei ilmoittautumista)

kännykkä ja tietokoneTietokoneopastukset ja digineuvonta syksyllä

Nordean opastuksen aikataulu muuttunut: uusi aika on 13.12. klo 13-14! Pahoittelumme muutoksesta!

Lisätietoja kirjaston tietotekniikkapalveluista: Kirjaston digineuvonta ja palvelut syksy 2018

Kuvassa on ihmisen pää, joka on auki ja siellä on paljon kysymysmerkkejä

Hyvinvointia älykkäästi, jos mahdollista

To 29.11., 13.12. ja 20.12. klo 18-19.45 pääkirjaston ryhmätila Antonissa ovat ohjelmassa Hyvintointia älykkäästi, jos mahdollista -yleisötilaisuudet. Ohjelmassa alustuksia ja keskustelua aiheesta hyvinvointi. Tilaisuuksissa puhutaan mm. valkosipulin antibakteerisista ominaisuuksista, paastoamisesta ja masennuslääkkeiden haittavaikutuksista. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

virtuaalikirjaston etusivuVirtuaalikirjasto avautui!

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Popcornia

Koululaisten kerho torstaisin

Kirjaston kerho koululaisille pidetään torstaisin ryhmätila Olgassa 23.8.-13.12. klo 14-16. Kerhossa pelataan, katsotaan elokuvia, askarrellaan, jutellaan tai vaikka tehdään yhdessä läksyjä.

Kerho-ohjelma syksylle

Satutunnit tiistaisin klo 18

Suomenkieliset syksyn satutunnit jatkuvat taas ti 4.9. Englanninkieliset puolestaan jatkuvat 5.9. klo 10.00 Lisätietoa satutunneista. Katso myös englanninkielisten satutuntien ajat täältä.

 

eMagz-palvelun logoSuomenkielinen eMagz-verkkolehtipalvelu

Voit lukea suomalaisia aikakauslehtiä kirjaston tiloissa omalta laitteeltasi kirjaston langattoman verkon kautta tai kirjaston e-booking-asiakaskoneelta. Et tarvitse palveluun mitään tunnuksia, riittää, että olet kirjaston tiloissa. Valikoimassa mm. Iltalehti, Cosmopolitan, Mondo, Ase & Erä. Linkki palveluun: https://keskikirjastot.emagz.fi/

LP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

Kirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Rockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

WLANWLAN-yhteys pääkirjastossa

Pääkirjaston lehtisalissa ja opintolukusalissa on käytettävissä langaton internet-yhteys. Yhteys yltää myös suureen osaan muita kirjaston tiloja. Vähintään 15-vuotiaat voivat myös lainata kannettavan tietokoneen käytettäväksi kirjaston tiloissa.

 
Päivitetty 8.12.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ