Liikuntapaikat

Hyvinkäällä on erityisesti panostettu luonto- ja virkistysalueiden kehittämiseen ja rakentamiseen. Liikuntapaikkoja hoitaa vakituisesti ympäri vuoden kaksi liikuntapaikkamestaria ja viisitoista liikuntapaikkojenhoitajaa. Tämän lisäksi liikuntapalvelut huolehtii siitä, että liikuntalaitokset eli jäähalli, Sveitsin uimala ja Urheilupuisto sekä kentät ja muut liikunta-alueet ovat hyvässä kunnossa koululaisten, seurojen ja yksittäisten kuntalaisten käyttöön.

Hyvinkään liikuntapaikoilla on yleinen käytäntö, ettei koiria tai muitakaan lemmikkieläimiä saa tuoda niihin. Haluamme turvata lemmikkien ja ihmisten turvallisuuden. On paljon ihmisiä jotka pelkäävät koiria, ja koiria jotka pelkäävät väkijoukkoja. Stressaantunut koira voi käyttäytyä arvaamattomasti.

Järjestyslaki (27.6.2003/612) 14§
Koiran omistajan on pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalla eikä ainakaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua. (19.12.2003/1195)

LIPAS-liikuntapaikkatietojärjestelmästä löydät kaikki Suomen liikuntapaikat. Hyvinkään liikuntapaikkojen tarkempia tietoja päivitetään jatkuvasti.

https://lipas.fi/etusivu  

Jos jokin liikuntapaikka puuttuu, vinkkaa siitä sähköpostilla minna.kalmari@hyvinkaa.fi.

Päivitetty 24.8.2020