Kerho- ja ohjaustoiminta

Hyvinkään Nuorisopalvelut järjestää nuorille erilaisia ohjaustoimintoja, joilla tarjotaan nuorille turvallinen tapa viettää vapaa-aikaa ja toimia yhdessä muiden nuorten ja nuorisotyöntekijöiden kanssa. Pyrimme tarjoamaan kaikille tasavertaisen mahdollisuuden osallistumiselle. Nuorisopalveluiden pääkohderyhmänä ovat hyvinkääläiset nuoret ja toiminta on maksutonta.

Avointa nuorisotilatoimintaa järjestetään Nuortentila Spotissa kauppakeskus Willassa. Spotissa järjestetään toimintaa 13–17 -vuotiaille nuorille.

Pelitalo -illat ovat myös avointa nuorisotilatoimintaa, mutta toiminta tapahtuu pelien ympärillä. Toiminta on jaettu alakoululaisille suunnattuun ja sitä vanhemmille nuorille tarkoitettuun toimintaan. Pelitalon sisällä toimii myös erilaisia kerhoja ja nuorten omia toimintaryhmiä.

Ohjattua kerhotoimintaa ja nuorten omia toimintaryhmiä järjestetään pääsääntöisesti nuorisotila Pointissa. Kerhojen ikärajat vaihtelevat kerhoittain.

 
Ohjaustoiminta ja aukioloajat keväällä 2024:

Pelitalo: Nuorisotila Pointissa toimii Pelitalo, jossa järjestetään avointa toimintaa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 16–20. Pelitalo on suunnattu yläkoululaisille ja siitä vanhemmille pelaamisesta kiinnostuneille nuorille. Pelitalolta löytyy 20 pelitietokonetta sekä laajat valikoimat erilaisia konsoli-, lauta-, kortti- ja miniatyyripelejä. Paikalle voi tulla vapaasti Pelitalon aukioloaikoina.
Lisätietoa: teijo.ylitalo@hyvinkaa.fi
Ohjaajat tavoittavat Pelitalon aukioloaikoina numerosta: 040 680 6121.

Pelikerho: Nuorisotila Pointissa toimii alakoululaisten pelikerho, joka on suunnattu 4. –6.-luokkalaisille. Alakoululaisten pelikerho on tiistaisin sekä torstaisin klo 14–16 Pitaija ja Papaija nimisissä tiloissa. Pelikerholta löytyy 20 pelitietokonetta sekä laajat valikoimat erilaisia konsoli-, lauta-, kortti- ja miniatyyripelejä. Paikalle voi tulla vapaasti Pelikerhon aukioloaikoina.
Lisätietoa: teijo.ylitalo@hyvinkaa.fi

Nuortentila Spotti: Kauppakeskus Willassa sijaitseva nuortentila Spotti on avoinna 13–17 -vuotiaille tiistaista lauantaihin klo 17-21. Tilassa voi viettää vapaasti aikaa muiden nuorten kanssa esimerkiksi pelaamalla biljardia ja pingistä tai keskustella ohjaajien kanssa sekä arkisista että mieltä painavista asioista.
Lisätietoa: jenna.rintala@hyvinkaa.fi 
Ohjaajat tavoittavat Spotin aukioloaikoina numerosta: 040 661 0376

Pienoismallikerho: Pienoismallikerho kokoontuu nuorisotila Pointissa maanantaisin klo 17–20. Pienoismallikerho on toimintaa pienoismalleista, miniatyyripeleistä ja pienoisjunaradoista kiinnostuneille nuorille. Tule mukaan rakentamaan, maalaamaan, pelaamaan ja harrastamaan yhdessä muiden kanssa!
Pienoismallikerho on tarkoitettu vähintään 3.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille.
Kerho toimii nuorten omana toimintaryhmänä eli nuorten itse järjestämänä toimintana.
Lisätietoa: mika.joensuu@hyvinkaa.fi

Kehitysvammaisten nuorten illat: KeNu-illat pidetään nuortentila Pointissa joka toinen maanantai klo 17.30–19.30. llloissa nuoret viettävät aikaa yhdessä muiden nuorten ja nuoriso-ohjaajien kanssa.
Lisätietoja: teijo.ylitalo@hyvinkaa.fi

Sateenkaareva kahvila: Sateenkaareva kahvila kokoontuu nuorisotila Pointissa tiistaisin klo 16–20. Kyseessä on avoin tila nuorille, jotka pohtivat seksuaalista tai sukupuolista identiteettiään tai kuuluvat hlbtiq+ kattotermin alle. Toiminta on suunnattu 13–29 -vuotiaille ja sijoittuu Pointissa Kookos sekä Pomelo nimisiin huoneisiin. Sateenkaarevaan kahvilaan saapuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista ja jokainen on tervetullut paikalle juuri sellaisena kuin on. Kahvilassa on viikoittain tarjolla kahvia sekä pientä välipalaa maksutta sekä oheistekemistä, johon osallistuminen on vapaaehtoista.
Lisätietoja: jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi

Netari: Netarissa voit osallistua verkossa toimivan nuorisotalon toimintaan. Tiistaisin klo 17.30-19.30 Twitch-striimin puolella tai klo 20–22 Netarin Discordissa on paikalla hyvinkääläinen nuoriso-ohjaaja. www.netari.fi

Sohvaryhmä: Sohvaryhmä kokoontuu nuorisotila Pointissa keskiviikkoisin klo 15–18. Sohvaryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille. Toiminnassa vietetään aikaa yhdessä, muun muassa laitetaan ruokaa ja pelaillaan.
Lisätietoja: kari.kuikka@hyvinkaa.fi

Tyttöjen ilta: Nuorisotila Pointissa keskiviikkoisin klo 18–21 tytöille avoin tila. Toiminta suunnitellaan nuorten toiveiden mukaan. Tyttöjen ilta on suunnattu yli 13-vuotiaille. Iltoihin osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Tyttöjen ilta järjestää välillä reissuja esim. keilaamaan, joista tiedotetaan nuortenhyvinkaa Instagram stoorissa.
Lisätietoja: susanna.kemppi@hyvinkaa.fi

Animekerho: Animekerho kokoontuu nuorisotila Pointissa Mango-nimisessä tilassa torstaisin klo 16–20. Kerhon aikana tehdään yhdessä kaikkea mahdollista japanilaiseen anime-, manga- ja pop-kulttuuriin liittyvää. Kerho on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.
Lisätietoa: jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi

Nuva-illat: Nuorisovaltuusto järjestää kaikille vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille avoimia iltoja, joihin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Illoissa on vapaata oleskelua ja keskustelua vaihtuvien teemojen ympärille. Lisätietoa: mikko.nurminen@hyvinkaa.fi ja @hyvinkaannuorisovaltuusto

Nuorisotyö kylässä: Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat Hyvinkään kyläalueille (Noppo, Ridasjärvi ja Palopuro) kerran kuukaudessa viikonlopun ajan. Toiminta on suunnattu 8-18- vuotiaille nuorille. Jokaiselle kerralle on suunniteltua yhteistä tekemistä, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Tarkemmat paikat, päivämäärät sekä kellonajat päivitetään someen; Instagram @nuortenhyvinkaa Facebook: Nuorten Hyvinkää. Lisätietoja: jenna.rintala@hyvinkaa.fi

Nuorisotila Pointtiin liittyvissä asioissa (esim. ehdotukset kerho-toimintaan) voit olla yhteydessä: jenni.lappalainen@hyvinkaa.fi
Yleistä lisätietoa ohjaustoiminnasta voi kysyä osoitteesta: nuoriso-ohjaajat@hyvinkaa.fi

Päivitetty 6.2.2024