Kokoelmat ja kirjaston historiaa

Kirjaston historiaa -sivulle

Hyvinkään kirjaston kokoelmat

Hyvinkään kirjaston kokoelmat sisältävät noin 250 000 teosta (mukana kaikki aineisto). Aineisto on pääosin suomenkielistä. Pääkirjastossa on noin 20 000 niteen varasto. Hankintaehdotuksia voi tehdä kirjastossa tai verkkolomakkeella.

Kaupunginkirjasto ylläpitää kotiseutukokoelmaa, johon kerätään Hyvinkäätä käsitteleviä aineistoja. Ylläpidämme lisäksi verkkomatrikkelia hyvinkääläisistä kirjailijoista.

Tilastoja kirjaston toiminnasta vuodelta 2022 (ylläpitäjänä Helsingin kaupunginkirjasto)

Kokoelmanhoitoa tehdään aineiston yleisten hankinta- ja varastointiperiaatteiden mukaisesti.

Kaupunginkirjaston kokoelmat löytyvät Ratamo-aineistotietokannasta.

Kirjaston valikoimissa on lukemista helpottavia isotekstisiä ja selkokielisiä kirjoja. Niitä voi hakea tietokannasta asiasanoilla isotekstiset ja selkokirjat.

Kirjastosta on lainattavissa myös erilaisia esineitä ja laitteita, kuten

ja kangaskasseja. Liikuntavälineet on saatu Hyvinkään kaupungin liikuntapalveluiden kautta. Liikuntavälineiden ja ompelukoneiden lainaa ei voi uusia.

Kaukolainaksi muista kirjastoista voi pyytää sellaisia teoksia, joita ei ole omassa kokoelmassa. Kaukolainaus on maksullista. Tilauksen voi tehdä kirjastossa paikan päällä tai verkkolomakkeella.

Kirjaston asiakkaiden käytettävissä on lisäksi hyvä valikoima erilaista e-aineistoa. Eräs näistä palveluista on Ellibsin sähkökirjat. Niiden lainaamiseksi tarvitaan Ratamo-tunnukset, jotka saa kirjastosta.

Kirjastolla on kirjavinkkiblogi Lukuvinkkeli

Lukuvinkkejä muualla: Riihimäen kirjasto, kirjavinkit-sivusto

Päivitetty 26.1.2024