Lehdet

Tervetuloa lehtisaliin!

Käytössäsi on n. 250 aikakaus- ja 50 sanomalehteä. Uusinta numeroa ei lainata, mutta vanhemmilla lehdillä laina-aika on 2-4 viikkoa.

Lehtilukusalin puhelinnumero on 040 152 4361 ja sähköpostiosoite kirjasto.lehtisali@hyvinkaa.fi Sähköpostiin voi lähettää esim. hankintatoiveita ja puhelimitse voit mm. varata tietokoneen. Ajanvaraus nettikoneisiin hoituu myös verkossa osoitteesta www.ebooking.dpg.fi/hyvinkaa. Lehtisalin yhdellä tietokoneella on tasoskanneri.

Lehtiluettelot

Hyvinkäälle tulevat aikakauslehdet voit tarkastaa lehtiluetteloistamme:

Kirjastoon tilataan myös lukuisia sanomalehtiä:

 

E-lehdet

Kirjastossamme on käytössä kaksi sähköistä lehtienlukupalvelua. Niitä voi käyttää kirjaston tietokoneilla sekä kirjaston langattoman verkon kautta. Lehtisalin tietokoneista yksi (samoin kuin yläkerrassa yksi) on varattu vain näiden palveluiden käyttämiseen.

ePress-palvelu sisältää suuret määrät suomalaisten sanoma- ja aikakauslehtien näköisversioita.

Kuvassa epress logo

 

PressReader -palvelussa on aikakauslehtiä eri maista. Voit käyttää sitä myös etänä kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sisäänkirjauduttaessa klikkaa hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries".

Kuvassa pressreader logo

Lisätietoa ja vinkkejä

Jos etsit lehtiartikkelia jostain tietystä aiheesta, tutustu artikkelitietokantoihin. Voit myös hakea artikkeleita suoraan ePress- ja PressReader-palveluiden sivuilta.

Monet lehdet julkaisevat sisältöjä myös verkossa, osa lehdistä taas ilmestyy pelkästään verkossa. Ulkomaisia verkkolehtiä löytyy lisää esimerkiksi Online newspapers -sivustosta.

Päivitetty 26.2.2024