Lehdet

Tervetuloa lehtisaliin!

Käytössäsi on n. 250 aikakaus- ja 50 sanomalehteä. Uusinta numeroa ei lainata, mutta vanhemmilla lehdillä laina-aika on 2-4 viikkoa.

Lehtilukusalin puhelinnumero on 019 459 2421 ja sähköpostiosoite kirjasto.lehtisali@hyvinkaa.fi Sähköpostiin voi lähettää esim. hankintatoiveita ja puhelimitse voit mm. varata internet-tietokoneen tai tietokoneen tekstinkäsittelyä ja skannaamista varten. Ajanvaraus nettikoneisiin hoituu myös verkossa osoitteesta www.ebooking.dpg.fi/hyvinkaa.

Lehtiluettelot

Hyvinkäälle tulevat aikakauslehdet voit tarkastaa lehtiluetteloistamme:

Kirjastoon tilataan myös lukuisia sanomalehtiä:

 

E-lehdet

Kirjastossamme on käytössä kolme sähköistä lehtienlukupalvelua. Niitä voi käyttää kirjaston tietokoneilla sekä kirjaston langattoman verkon kautta. 

ePress-palvelu sisältää suuret määrät suomalaisten sanomalehtien näköisversioita.

Kuvassa epress logo

eMagz -palvelusta löytyvät suosituimmat suomalaiset aikakauslehdet.

Kuvassa emagz logo

PressReader -palvelussa on aikakauslehtiä eri maista. Voit käyttää sitä myös kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Sisäänkirjauduttaessa klikkaa hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries".

Kuvassa pressreader logo

Lisätietoa ja vinkkejä

Jos etsit lehtiartikkelia jostain tietystä aiheesta, tutustu artikkelitietokantoihin. Voit myös hakea artikkeleita suoraan ePress- ja eMagz-palveluiden sivuilta.

Monet lehdet julkaisevat sisältöjä myös verkossa, osa lehdistä taas ilmestyy pelkästään verkossa. Ulkomaisia verkkolehtiä löytyy lisää esimerkiksi Online newspapers -sivustosta.

Päivitetty 12.4.2022