Museot ja näyttelyt

  

Museokeskus Taika
Hämeenkatu 3 D

Hyvinkään ydinkeskustassa sijaitseva museokeskus Taika tuo yhteen Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon näyttelyineen.

Hyvinkään kaupunginmuseo 
Hyvinkään kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka kokoelmansa ja näyttelyidensä avulla kertoo Hyvinkään ja hyvinkääläisten historiasta. Museokeskuksessa olevan näyttelyn lisäksi pidämme yllä Valvillan tehdasmuseota, Se sijaitsee villatehtaan sisäpihalla osoitteessa Kankurinkatu 4-6.

Hyvinkään taidemuseo

Taidemuseon vaihtuvissa näyttelyissä on esillä niin kotimaista kuin kansainvälistä taidetta. Pysyvänä näyttelynä Sonckin kokoelma Yrjö Saarisen taidetta sekä Helene Schjerfbeck -huone.


Suomen Rautatiemuseo 
Hyvinkäänkatu 9
Suomen Rautatiemuseo on valtakunnallinen erikoismuseo ja muistiorganisaatio, joka tallentaa ja tutkii suomalaista rautatieliikenteen historiaa. Museon sijaintipaikka on kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen Hanko–Hyvinkää -rautatien asema- ja varikkoalue, joka on rakennettu 1870-luvun alussa.


Hyvinkään taiteilijaseuran Promenadigalleria ja taidelainaamo
Vaiveronkatu 10


Koskenmaan kartanon kulttuurikeskus
Koskenmaantie 239


Seuraavat museot ovat avoinna sopimuksen mukaan. Yhteystiedot alla.


Hyvinkään Karjala-seuran museo
Kankurinkatu 4-6, H-porras
Museon esineistö ja tavarat on saatu lahjoituksina Hyvinkäälle toisen maailmansodan jälkeen Karjalasta tulleilta evakoilta ja heidän jälkeläisiltään. Esineistö sisältää kodin tavaroita, työkaluja ja tekstiilejä. Kirjoja, valokuvia ja tauluja on myös runsaasti.

  • Hyvinkään Karjala-seura ry, p. 040 545 4797, eevaliisa.kurki@mbnet.fi

Hyvinkää-Seuran museo
Kankurinkatu 4-6, H-porras
Hyvinkääläisten 1950-luvulla lahjoittamia vanhoja esineitä.

  • Hyvinkää-Seura ry, pj. Seppo Söderholm, p.  040 541 0828, seppo.soderholm@pp.inet.fi

Mutilan tila
Uudenmaankatu 146
Mutilan tilan kotimuseossa on esillä vanhoja talonpoikaiskäyttöesineitä.

  • p. 040 541 0828, seppo.soderholm@pp.inet.fi

Humala ja Krapula
Sakinura 11
Hyvinkään kulttuurihistoriaan mahtuu useita kuuluisia nimiä kuten Schjerfbeck, Sallinen ja Saarinen. Tunnettujen taiteilijoiden Tyko Sallisen ja Jalmari Ruokokosken ateljeemiljöön pihapiirissä Humalassa ja Krapulassa on viimeksi paikalla asuneen kuvanveistäjä Terho Sakin veistosnäyttely.

  • p. 050 566 2252 tai riikka.sakki@pp.inet.fi.
Päivitetty 24.2.2022