Hyvinkään vappu

Vappupäivänä 1.5. kello 10–15 juhlitaan jälleen Hyvinkään vappua vapputoreineen, piknikkeineen, puheineen ja kuorolauluineen Hyvinkään kauppatorilla ja sen ympäristössä 

Tapahtuma alkaa perinteisellä vappuohjelmalla; vapputori aukeaa kello 10 ja Jussinmäen esiintymislavalla kuullaan puolueiden puheenvuoroja ensin kello 10–10.30 ja sitten lisää kello 11–12 Työväen vapun merkeissä.

Ohjelma jatkuu torin esiintymislavan puolella aina kello 15 saakka. Hyvinkään Mieslaulajat, Hyvinkään Työväen Mieskuoro ja Rautatien Soittajat Hyvinkää viihdyttävät. Vapputapahtuman iltapäivän viihteestä vastaavat puolestaan pelleduo Nelli ja Niilo sekä vuonna 2020 Hyvinkäällä perustettu energistä, tanssittavaa ja helposti samaistuttavaa pop- ja R&B-musiikkia esittävä yhtye Coodi (kuvassa). Katso tarkemmat aikataulut: Esiintymisalueiden ohjelma

coodi_yhtye

Mukana tapahtumassa myös Nellin ja Niilon Pellepuisto sekä ratasponit Suklaa ja Valkosuklaa! Pellepuisto on suurten pellehahmojen ympärille rakennettu hauska puuhapuisto, joka johdattaa niin lapset kuin aikuiset iloa ja oppia tuottavien lystikkäiden puuhatehtävien pariin. Ratasponit Suklaa ja Valkosuklaa ovat melkein kuin oikeat ponit, joilla on ihan oikeat satulat. Ponit ovat paikallaan omassa ”aitauksessa”, jossa lapset voivat käydä niiden selässä kokeilemassa hauskaa ratsastusta. Poneilla ratsastamiseen ei ole ikä- eikä painorajoitusta. Nelli ja Niilo tekevät myös eläinilmapalloja lapsille maksutta.

Hyvinkään yhteinen vappupiknik kokoaa hyvinkääläiset syömään yhdessä. Torille on katettu valmiiksi pöydät 300 henkilölle (ei ennakkovarauksia). Piknikalue löytyy esiintymislavan välittömästä läheisyydestä ja on avoinna kello 10–15. Piknikillä voi nauttia joko omia herkkuja tai täydentää piknikkoria kauppatorin tarjonnasta. Tarjolla on monenlaisia vappuun sopivia herkkuja, kuten lakuja, pehmistä, munkkeja, lettuja ja vohveleita. Onnenpyörä, narunvetoa, talutusratsastusta ja kahvila. Vapputori on avoinna kello 16 saakka.

Harrasteajoneuvotapahtuma Hyvinkään Vappu Cruising valtaa kauppatorin parkkialueen. Luvassa siis myös hienoja harrasteajoneuvoja ja moottorin pärinää! Cruising-alueen viihteestä vastaa Pasi Jääskeläisen ja Riku Kantolan No Problem -duo.

Mukana järjestelyissä kaupungin lisäksi Hyvinkään kaupunkiyhdistys, Lions Club Viertola ja Hyvinkään mobilistit

vappu

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Katso muita vinkkejämme vapun viettoon Hyvinkäällä tapahtumakalenteristamme: tapahtumat.hyvinkaa.fi/vappuhyvinkaalla

Päivitetty 29.4.2024