Mun Hyvinkääni

”Mun Hyvinkääni” muistuttaa kulttuurin merkityksestä

”Mun Hyvinkääni”-hanke alkoi Hyvinkään varhaiskasvatuksessa vuoden 2022 alussa ja kestää kevääseen 2023. Hankkeen tavoitteena on yhdistää varhaiskasvatuksen pedagogiseen suunnitteluun paikallista kulttuuriperintökasvatusta. Hanke on Opetushallituksen rahoittama ja kuuluu ”Innovatiiviset oppimisympäristöt varhaiskasvatuksessa”-valtionavustuksen piiriin.

Lapsen oppimisympäristöä ovat oma koti, läheiset ihmiset, piha ja koko maailma. Koko maailmaan kuuluu päiväkoti, siellä olevat kaverit ja yhdessä tutkiminen ja oppiminen. Metsä ja lähiluonto ympärillä tarjoavat yhdessä tutkimiseen ja oppimiseen loistavan mahdollisuuden ja myös kaupunkiympäristöstä ja rakennetusta maisemasta löytyy paljon tutkittavaa. Hyvinkään kulttuuriympäristö – meidän rakennukset, tiet, puistot, taide, musiikki, liikunta ja kulttuurikohteet ovat merkittävä osa lasta ympäröivää kulttuuria, kuten myös perinteiset laulut, leikit, sadut ja tarinat, juhlat ja tapahtumat. Kulttuuriympäristömme on sukupolvien myötä syntynyt ja rakentunut, eri aikoina ja erilaisista vaikutteista ja on täynnä monia kerrostumia.

”Mun Hyvinkääni” kehottaa tekemään lapsen kanssa aikamatkailua ja kurkistuksia historiaan. Tutki lapsen kanssa vanhaa valokuvaa ja pohtikaa mennyttä ja tulevaa, tehkää omaa pieni sukupuu ja kootkaa sen oksille tärkeitä ihmisiä. Tehkää retkiä ja tutustukaa Hyvinkääseen.

Ota selvää, mistä kuvan paikka löytyy!

Poika istuu kivisen pallon päällä suihkulähteessä. Vesi ei suihkua.

Kuva: Hyvinkään kaupunginmuseo, Antero Ruotsalainen: Liikettä tilassa, 1974

Terveisin hankekoordinaattori Sari Kasper sari.kasper@hyvinkaa.fi

 

Päivitetty 8.6.2022