Kaupungin tukema vapaaehtoistyö

Hyvinkään kaupunki palvelee tasapuolisesti kaikkia kuntalaisia, järjestöjä, yhteisöjä ja vapaaehtoisia. Työmme on vapaaehtoisten ja tuen tarpeessa olevien yhteen saattamista ja saattaen vaihtamista, osallisuuden edistämistä ja yhteisöllisyyden vahvistamista.

Haluamme tukea paikallisten toimijoiden omaa vapaaehtoistyön koordinointia ja kehittämistä sekä auttaa toimijoita uusien vapaaehtoisten rekrytoinnissa.

Koronatilanteen takia vapaaehtoistyöhön kohdistuu tällä hetkellä rajoituksia

On hyvin tärkeää, että kasvotusten tapahtuva kohtaaminen toteutuu vain osapuolten ollessa täysin oireettomia. Jos sinulla on pienimpiäkin tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia, ripulia tai muita vatsaoireita, suositellaan lähikontaktia välttämään.

Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Kun liikut ulkona, pidä vähintään 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.

Vapaaehtoisten vierailut palvelutaloissa ja hoivakodeissa järjestetään Suomen hallituksen linjauksen perusteella uusien, alueellisten ohjeiden mukaisesti, koska tartuntariski on erilainen eri puolilla Suomea. Ajankohtaista lisätietoa määräyksistä ja suosituksista löydät THL: Terveyden ja hyvinvointi laitoksen sivuilta.

Kaupungin tukeman vapaaehtoistyön piiriin kuuluvissa paikallisissa palvelutaloissa ei sisätiloissa tapahtuvaa kohtaamistoimintaa tällä hetkellä ole. Myös ulkona tapahtuvaa toimintaa on rajoitettu. Vierailuohjeita päivitetään tilanteen mukaan. Ajankohtaiset vierailuohjeet löydät kunkin palvelutalon omalta sivulta.

Sillankulma

Sillankulma eli vapaaehtoisyhteistyön olohuone on toistaiseksi sulkenut ovensa. Tila oli kevään ajan poikkeusajan ruoka-aputoiminnan käytössä ja on tällä hetkellä kalustukseltaan sopimaton muuhun käyttöön.

Tilanteen muuttuessa tiedotamme asiasta niin täällä, kuin Sillankulman FB-sivuilla.

Ulkona tai etäyhteyksin tapahtuvaa toimintaa

Onko sinulla idea tai ajatus toiminnasta, jonka voisi toteuttaa ulkona tai etäyhteyksin? Kannustamme kuntalaisia ja vapaaehtoisia miettimään uusia tapoja ikäihmisten muistamiseen ja kohtaamiseen.

Ideat, ajatukset ja kysymykset aiheesta voit lähettää osoitteeseen taivi.toikka@hyvinkaa.fi.

Päivitetty 23.9.2020