Vapaaehtoistyö Hyvinkäällä

Hyvinkään kaupunki palvelee tasapuolisesti kaikkia kuntalaisia, järjestöjä, yhteisöjä ja vapaaehtoisia. Työmme on osallisuuden edistämistä ja yhteisöllisyyden vahvistamista. Haluamme tukea paikallisten toimijoiden vapaaehtoistyön koordinointia ja kehittämistä sekä auttaa toimijoita uusien vapaaehtoisten rekrytoinnissa. Omaa vapaaehtoistoimintaa ei Hyvinkään kaupungilla tällä hetkellä ole.


Ajankohtaista:

Hyvinkään taidemuseon Senioripajat

Keväällä 2023 senioreiden taideiltapäivät pidetään aina kuun neljäntenä tiistaina klo 12–15. 

Työpajoissa tutustutaan museon näyttelyihin ja taiteen eri menetelmiin sekä kokeillaan uusia ilmaisumuotoja. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä, kiinnostus kuvataiteisiin ja kokeilunhalu riittävät. Olet tervetullut taideiltapäiviin yksin tai ystävän kanssa! Voit käydä kerran tai olla mukana koko kauden.

Pajamaksu 9 € sisältää museokeskuksen sisäänpääsyn, ohjatun työpajan materiaaleineen ja kahvitarjoilun. Pajoihin otetaan ensimmäiset 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä: 040 480 1644 / taika@hyvinkaa.fi

Kevään 2023 pajat:

 • 28.2. klo 12–15 Uusin silmin.
  Opastettu kierros Anu Tuominen: Tori -näyttelyyn, jonka jälkeen tehdään napeista taidetta. Voit tuoda mukanasi nappeja ja muuta käsityömateriaalia. Tutkitaan, tarinoidaan ja tehdään käsillä.
 • 28.3. klo 12–15 Jugendin muotokieli.
  Lyhyt opastettu kierros kaupunginmuseon Parantola -näyttelyyn, jonka jälkeen toteutetaan oma teos mosaiikkitekniikalla.
 • 25.4. klo 12–15 Muotoja ja värejä.
  Tutustutaan erilaisiin muotoihin ja väreihin. Kohopainomenetelmällä kaiverretaan oma teos, joka painetaan paperille.
 • 23.5. klo 12–15 Yhdessä kaupungilla.
  Nautitaan kahvit museolla ja lähdetään ulos inspiroitumaan kaupungista. Varusteiksi säänmukainen vaatetus.

Senioripajat ohjaa yleisötyön amanuenssi Merja Nummi. Tervetuloa mukaan!


Siskot ja Simot

juhlivat tänä vuonna 10 -vuotista taivaltaan pop up -vapaaehtoistoiminnan edelläkävijänä ja ikäihmisten ilahduttajana. Haastamme nyt sinut ja yhteisösi mukaan ulkoilemaan ikäihmisten kanssa juhlavuoden Välittämisen juhlakeikalle.

Kutsumme teidät vapaaehtoiseksi ulkoilukaveriksi, avustamaan pyörätuolilla liikkuvia ja juttuseuraksi ikäihmisille. Ulkoilu ja yhdessäolo ovat aina tärkeitä asioita meille kaikille!

KEIKAN AIKA JA PAIKKA:

Lauantaina 25.3. ulkoillaan #ihansimona Hyvinkää, aamupäivällä (tarkempi kellonaika selviää lähipäivinä),  kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin. Olet tervetullut mukaan omana itsenäsi, ilman aikaisempaa kokemusta, yksin tai yhdessä ystäväsi, kollegasi tai koko yhteisösi kanssa.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoitathan tulostasi ennakkoon osoitteeseen hyvinkaa@siskotjasimot.fi viimeistään 13.3., sillä juhlakeikan yhteydessä nautimme myös kahvit Siskojen ja Simojen juhlaleivoksen kanssa.

Tule mukaan mahdollistamaan erityinen ulkoiluhetki ikäihmisille. 

Lämpimästi tervetuloa juhlatunnelmaan ja hyvän mielen happihyppelylle!


Vahvikelinjan puhelinpalvelu ikääntyneille

Vahvikelinja tarjoaa ikääntyneiden arkeen askaretta aivoille ja piristystä päivään.  Puhelinpalvelu on suunnattu kotona asuville ikääntyneille, jotka kaipaavat virkistävää tekemistä päiväänsä. Vahvikelinja ei ole tukipuhelin vaan toimii ikääntyneen oman tukiverkon lisänä. Keskustelujen lisäksi Vahvikelinjalla ratkotaan soittajien kanssa aivopähkinöitä, visaillaan tai tehdään vaikka puhelinjumppaa.

 • Vahvikelinjan puhelinnumero on 050 328 8588.
 • Tällä hetkellä vapaaehtoisemme päivystävät maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 13–15.

Vahvikelinjan puhelinnumero on tavallinen kännykkänumero, joten se kuuluu tavallisten operaattoreiden puhepaketteihin, eikä siihen soittamisesta koidu ylimääräisiä kuluja.  

Vanhustyön keskusliitto on valtakunnallisesti toimiva luotettava, yli 70-vuotta toiminnassa ollut vanhustyön järjestö, joka tekee tavoitteellisesti työtä ikääntyneiden hyväksi. Vahvikelinjan numeroon voi siis turvallisesti soittaa.

Vahvikelinjan ystävänpäiväteemainen banneri jossa palvelun puhelinnumero


>> Muita ajankohtaisia vapaaehtoistyön tapahtumia Sillankulman sivuilta


Päivitetty 25.1.2023