Kirjaston palvelut

Kirjasto on avoin kaikille

Kirjastossa voit lainata, opiskella, käyttää internetiä, lukea lehtiä ja kirjoja ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Tarjoamme monipuoliset kokoelmat, ajanmukaiset laitteet ja tiedonhakumenetelmät, kirjastotilat ja henkilökunnan asiantuntemuksen. Ota kirjasto omaksesi!

Katso tästä Suomalaisten kirjastopalvelujen esittelyä viittomakielellä.

Kirjastossa saa tarvittaessa Celia-asiakkuuden. Celia-äänikirjapalvelut on tarkoitettu niille, joilla on lukemiseste eli vaikeus lukea tavallista tekstiä. Tarkemmat tiedot pääkirjaston neuvonnasta tai Celiasta p. 0295 333 050 tai sähköpostilla palvelut@celia.fi tai https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/

Kirjaston palveluiden käyttämiseen tarvitset kirjastokortin

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa sillä lainatusta aineistosta. Ilmoita siis kortin katoamisesta välittömästi kirjastoon!

Näin saat kirjastokortin | Koulujen ja päiväkotien kirjastokortit

Laina-ajat, uusiminen, varaus

Aineiston laina-aika on pääsääntöisesti neljä viikkoa, uutuuksilla se voi kuitenkin olla kaksi viikkoa. Joitain kirjoja on saatavilla myös pikalainoina, joiden laina-aika on yksi viikko. Voit uusia lainasi paikan päällä kirjastossa, soittamalla 040 155 6390 tai Ratamo-verkkokirjaston kautta. Lue tarkemmin laina-ajoista, lainojen uusimisesta ja aineiston varaamisesta.

Osoitteenmuutos

Muista ilmoittaa muuttunut osoitteesi kirjastoon! Voit tehdä osoitteenmuutoksen sähköpostilla osoitteeseen kirjasto@hyvinkaa.fi. 

Tietokantaongelmia?

Ratamo-verkkokirjasto

Verkkokirjasto toimii osoitteessa: https://ratamo.finna.fi

Jos yhteys Ratamo-kirjastojen tietokantaan ei omalla koneellasi toimi, tarkista yhteydet ja selaimen asetukset. Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä kirjastoon, jotta voimme informoida palveluntarjoajaamme ongelmista.

Kirjastossa käytettävät tietokannat

Jotkut tietokannat toimivat vain kirjaston verkossa olevilta koneilta. Jos kirjaston linkki ei toimi, ota yhteyttä virkailijaan.

Päivitetty 26.2.2024