Varhaiskasvatus

 Kuvassa on erivärisiä puuvärejä

Varhaiskasvatus on lapsen suunnitelmallinen ja tavoitteellinen kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostama kokonaisuus, jossa painottuu pedagogiikka. Hyvinkään varhaiskasvatuspalvelut tukevat hyvinkääläisten lasten kasvua ja oppimista yhdessä vanhempien kanssa.

Varhaiskasvatus perustuu valtakunnallisiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin, joiden mukaan on valmisteltu Hyvinkään oma Varhaiskasvatussuunnitelma (pdf). Lisäksi jokaiselle lapselle laaditaan oma, henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (lapsen vasu).

Palveluitamme ovat:

Varhaiskasvatuksessa leikki on tärkeässä osassa ja kaikki päivittäiset tilanteet ovat merkityksellisiä oppimisen kannalta. Arjen toiminta perustuu inklusiivisuuteen ja osallisuuden kokemukseen, eli jokainen lapsi kohdataan omana tärkeänä itsenään, hänen vahvuutensa huomioidaan ja häntä tuetaan ryhmän jäseneksi liittymisessä.

Lapsen aloittaminen varhaiskasvatuksessa on iso muutos koko perheelle. Tässä tallenteessa vastataan yleisimpiin käytännön kysymyksiin varhaiskasvatuksen arkeen liittyen. 

Early childhood education and care in Hyvinkää

Oikopolkuja:


Meistä muualla:

Uutismedia: Hyvää yhteistyöhenkeä ja monipuolisia päiviä
Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijät arvostavat työyhteisön auttavaista energiaa ja keskinäistä luottamusta.


Kysyttävää varhaiskasvatuksesta tai asiakasmaksuista?

Palveluohjauksesta saa neuvontaa varhaiskasvatukseen liittyen (esim. palveluvaihtoehdot ja paikan hakeminen)

Varhaiskasvatuksen asiantuntijat

  • puh. 0400 784 781 ja 0400 784 791

varhaiskasvatus.palveluohjaus@hyvinkaa.fi

Asiakasmaksut / asiakassihteerit

  • puh. 019 459 4950 ja 019 459 4952

varhaiskasvatus.asiakasmaksut@hyvinkaa.fi

Yhteydenotot toistaiseksi vain puhelimitse tai sähköpostilla.

 

Päivitetty 27.2.2024