Kauppakeskusnuorisotyö

Hyvinkään Nuorisopalvelut tekee nuorisotyötä myös kauppakeskuksessa. Kauppakeskus Willassa sijaitsevat sekä Nuortentila Spotti että erityisnuorisotyöntekijöiden kohtaamistila Koppi. Lisäksi kauppakeskuksessa toteutetaan myös Aseman Lapset ry:n katusovittelumallia.

Nuortentila Spotti kerää joka ilta kymmenittäin nuoria pelaamaan ja viettämään aikaa kavereiden ja nuorisotyöntekijöiden kanssa. Spotissa on nuorten iltojen aikana töissä yleensä kolme nuoriso-ohjaajaa. Nuortentila Spotti sijaitsee Willan Prisman puolella, kolmannessa kerroksessa. Spotti on 13-17vuotiaille nuorille.

Nuortentila Spotin aukioloajat:
Tiistaista lauantaihin klo 17-21

Nuortentila Spotin puhelin 040 661 0376 on auki Spotin aukioloaikojen mukaan.

Nuortentila Spotista vastaava nuoriso-ohjaaja:
Jenna Rintala, 040 535 8892, jenna.rintala@hyvinkaa.fi

 

Erityisnuorisotyöntekijöillä on oma kohtaamistila Koppi kauppakeskus Willassa, osoitteessa Torikatu 7.

Erityisnuorisotyöntekijöiden yhteystiedot:
Anni Kouhia, 040 630 4784, anni.kouhia@hyvinkaa.fi
Satu Raijas, 040 776 0139, satu.raijas@hyvinkaa.fi
Niina Koski, 040 835 2516, niina.koski@hyvinkaa.fi

 

Katusovittelu:

 Katusovittelun logo

Hyvinkään Nuorisopalvelut toteuttaa Aseman lapset ry:n katusovittelumallia.

http://www.asemanlapset.fi/fi/toimintamuotomme/katusovittelu

Katusovittelu on nuorten pysäyttämistä oikealla hetkellä. Se tarjoaa nuorelle tukea ja mahdollisuuden tulla kuulluksi. Työmuoto perustuu verkostotyöhön, jota tehdään paitsi asianosaisten, myös mm. järjestyksenvalvonnan, poliisin, sovittelutoiminnan ja sosiaalitoimen kanssa.

Katusovittelu toimii periaatteella, jossa vahingontekoihin tai lieviin asianomistajarikoksiin syyllistyneet nuoret voivat sovittaa tekonsa jollain muulla kuin rahakorvauksella. Sovittelu tapahtuu nuoren, asianomistajan ja puolueettoman sovittelijan yhteistapaamisessa.

Sovitteluun osallistuminen tarjoaa nuorelle mahdollisuuden asioiden nopeaan selvittämiseen. Nuori ei myöskään jää yksin vaikeassa tilanteessa. Tavoitteena ei ole nuoren rankaiseminen, vaan kasvattaminen ja tarvittaessa huolestuttavaan kierteeseen ajautuneen nuoren pysäyttäminen. Nuoren huoltajat otetaan tilanteen selvittelyyn mukaan alusta lähtien. Toiminnan puitteissa voidaan tarvittaessa tarjota perheelle tukea myös sovitteluprosessin päätyttyä.

 

Päivitetty 22.6.2023