Tietopalvelut

Hyvinkään kaupunki tuottaa digitaalisia tietopalveluja, jotka mahdollistavat tietojen nopean saatavuuden ja rinnakkaisen tarkastelun mistä ja milloin tahansa pelkän selaimen avulla.

Kaupungin eri järjestelmissä syntyvät ja jatkuvasti päivittyvät tiedot ajetaan päivittäin automaattisesti digitaalisiin tietopalveluihin, joten niissä julkaistava tieto on aina yhtä ajantasaista kuin kaupungin tuotantojärjestelmissäkin. Kaupunkilaisille suunnattuja ja käyttäjille ilmaisia digitaalisia tietopalveluitamme ovat:

 

Hyvinkään karttapalvelu

Hyvinkään karttapalvelu on julkinen tietopalvelu, jossa voit tarkastella karttoja ja ilmakuvia sekä teemoittain luokiteltuja kohdetietoja. Syksyllä 2017 karttapalveluun tuli mukaan myös Hyvinkään taajaman viistoilmakuvat.

Löydät karttapalvelusta mm. kaikki Hyvinkään alueella sijaitsevat kiinteistöt ja rakennukset; jatkuvassa haussa olevat, vapaat omakoti- ja yritystontit; voimassa olevat asema- ja yleiskaavat; maakaasu- ja kaukolämpöverkostot ja suuren joukon erilaisia ympäristöön liittyviä tietoja. Myös kaupungin rakentamishankkeet ja vireillä olevat kaavat löytyvät karttapalvelusta. Karttapalvelussa julkaistaan myös kaupunkilaisten antamia palautteita.

Hyvinkään karttapalvelu on yksi maan suosituimmista karttapalveluista. Viime vuoden aikana karttapalvelussa käytiin yli puoli miljoonaa kertaa.

  

Hyvinkään 3D-kaupunkimalli

Hyvinkään kaupunki on edelläkävijäkunta selainpohjaisen ja vuorovaikutteisen 3D-kaupunkimallin kehittämisessä ja hyödyntämisessä kaupunkikehityksen työkaluna. 2016 toteutimme internetissä toimivan 3D-kaupunkimallin avulla Sveitsin asuinalueen arkkitehtikilpailun, jota arvioimaan kutsuimme mukaan myös kaupunkilaiset. Nyt kehitämme Hyvinkään kaupungin keskustaa 3D-kaupunkimallin avulla yhdessä yritysten ja kaupunkilaisten kanssa - vuorovaikutteisesti. Tutustu kaupunkimalliin ja lähetä oma ideasti kaupungin kehittämiseksi. Kaupunkimallin löydät täältä (CHROME-selainta suositellaan):

https://hyvinkaa3d.appspot.com/

  

Alueelliset palvelut

Hyvinkään kaupungin terveyspalvelut-sivulta löytyy hakupalvelu, jolla voit kysyä asuinosoitteeseesi liittyvät, kaupungin tarjoamat ensisijaiset lääkäri-, hammaslääkäri-, neuvola- ja kotihoitopalvelut.

 

Rajapintapalvelu

Kaupungin tuottamat tiedot siirretään jatkuvana virtana eri järjestelmiin ja edelleen valtakunnallisiin sähköisiin palveluihin rajapintapalvelun kautta.

Voit avata rajapintapalvelussa olevan paikkatietoaineiston käytössäsi olevaan suunnittelu- tai paikkatieto-ohjelmaan (esim. MapInfo-, ArcGIS, AutoCad-ohjelmiin sekä Open source -ohjelmiin) mistä päin maailmaa tahansa. Julkinen WMS-katselurajapinta aukeaa käytettävään ohjelmaan osoitteesta: https://kartta.hyvinkaa.fi/ows/ows.ashx (ei suora internet-linkki)

Rajapintapalvelun kautta voit hyödyntää omassa järjestelmässäsi kaikkia niitä digitaalisia karttoja ja paikkatietoaineistoja, jotka löytyvät Hyvinkään karttapalvelusta. Tiedot ajetaan karttapalveluun ja edelleen rajapintapalveluun Hyvinkään kaupungin eri järjestelmistä vähintään kerran vuorokaudessa, joten rajapintapalvelun kautta saat katseltavaksesi aina ajantasaisimman tiedon.

Paikkatietoaineistojen avaaminen rajapinnan kautta on käyttäjille ilmaista.

Kysy tarvittaessa lisätietoa: paikkatietotuki@hyvinkaa.fi

 

Päivitetty 28.12.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ