Tietopalvelut

Hyvinkään kaupunki tuottaa digitaalisia tietopalveluja, jotka mahdollistavat tietojen nopean saatavuuden ja rinnakkaisen tarkastelun mistä ja milloin tahansa pelkän selaimen avulla.

Kaupungin eri järjestelmissä syntyvät ja jatkuvasti päivittyvät tiedot ajetaan päivittäin automaattisesti digitaalisiin tietopalveluihin, joten niissä julkaistava tieto on aina yhtä ajantasaista kuin kaupungin tuotantojärjestelmissäkin. Kaupunkilaisille suunnattuja ja käyttäjille ilmaisia digitaalisia tietopalveluitamme ovat:

 

Hyvinkään karttapalvelu

Hyvinkään karttapalvelu on julkinen tietopalvelu, jossa voit tarkastella karttoja ja ilmakuvia sekä teemoittain luokiteltuja kohdetietoja. Osoitehaun avulla löydät haluamasi paikan nopeasti. 

Löydät karttapalvelusta mm. kaikki Hyvinkään alueella sijaitsevat kiinteistöt ja rakennukset; jatkuvassa haussa olevat, vapaat omakoti- ja yritystontit; voimassa olevat asema- ja yleiskaavat; maakaasu- ja kaukolämpöverkostot ja suuren joukon ympäristöön liittyviä tietoja. Myös kaupungin rakentamishankkeet ja vireillä olevat kaavat löytyvät karttapalvelusta.

  

Hyvinkään osallistava 3D-kaupunkimalli kaupungin kehittämiseen

Hyvinkään kaupunki on edelläkävijäkunta selainpohjaisen ja kaupunkilaisia osallistavan 3D-kaupunkimallin kehittämisessä ja soveltamisessa.

2017 toteutimme internetissä toimivan 3D-kaupunkimallin avulla Sveitsin asuinalueen 3D-arkkitehtikilpailun, jota arvioimaan kutsuimme mukaan myös kaupunkilaiset.

Vuonna 2018 kehitimme 3D-kaupunkimallisovelluksen, jolla kaupungin keskustaa voidaan suunnitella yhteistyössä yritysten ja kaupunkilaisten kanssa. Sekä kaupungin organisaatio, yksityiset yritykset että kaupunkilaiset voivat julkaista omia suunnitelmiaan ja ideoitaan 3D-kaupunkimallin päällä. Suunnitelmia voi kommentoida puhekuplin ja palveluun liitetyn Facebookin kautta suunnitelmista voidaan keskustella.

Tutustu 3D-kaupunkimalliin, jo julkaistuihin 3D-suunnitelmiiin sekä lähetä oma ideasi kaupungin kehittämiseksi (CHROME-selainta suositellaan):

https://hyvinkaa3d.appspot.com/

 

Rajapintapalvelu

Kaupungin tuottamat tiedot siirretään jatkuvana virtana eri järjestelmiin ja edelleen valtakunnallisiin sähköisiin palveluihin rajapintapalvelun kautta.

Voit avata rajapintapalvelussa olevan paikkatietoaineiston käytössäsi olevaan suunnittelu- tai paikkatieto-ohjelmaan (esim. MapInfo-, ArcGIS, AutoCad-ohjelmiin sekä Open source -ohjelmiin) mistä päin maailmaa tahansa. Julkinen WMS-katselurajapinta aukeaa käytettävään ohjelmaan osoitteesta: https://kartta.hyvinkaa.fi/ows/ows.ashx (ei suora internet-linkki)

Rajapintapalvelun kautta voit hyödyntää omassa järjestelmässäsi kaikkia niitä digitaalisia karttoja ja paikkatietoaineistoja, jotka löytyvät Hyvinkään karttapalvelusta. Tiedot ajetaan karttapalveluun ja edelleen rajapintapalveluun Hyvinkään kaupungin eri järjestelmistä vähintään kerran vuorokaudessa, joten rajapintapalvelun kautta saat katseltavaksesi aina ajantasaisimman tiedon.

Paikkatietoaineistojen avaaminen rajapinnan kautta on käyttäjille ilmaista.

Kysy tarvittaessa lisätietoa: paikkatietotuki@hyvinkaa.fi

 

Päivitetty 20.8.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ