Hakeminen

Hakeminen varhaiskasvatukseen (päiväkodit ja perhepäivähoito) 

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää 4 kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Esimerkiksi jos lapsi tarvitsee paikan elokuun alusta, hakemus tulee jättää maaliskuun loppuun mennessä. Vastaavasti jos paikkaa tarvitaan tammikuun alusta, hakemus tulee jättää elokuun loppuun mennessä. 

Mikäli hoidon tarve on äkillinen, johtuen työllistymisestä tai opiskeluiden aloittamisesta, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikkaa. 

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla yhteys suoraan yksityiseen päiväkotiin tai perhepäivähoitajaan.Lisätietoa yksityisestä varhaiskasvatuksesta 

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella (tarkempi ohjeistus alla) tai paperisella hakemuslomakkeella. 

HUOM! Päätös varhaiskasvatuspaikasta tulee noin 2 viikkoa ennen hoidon aloitusta.

Keväällä 2022 emme järjestä päiväkodeissa avointen ovien tapahtumaa. Tutustuminen varhaiskasvatukseen järjestyy sen jälkeen, kun lapselle on myönnetty varhaiskasvatuspaikka. Tutustuminen sovitaan jokaisen perheen kanssa erikseen.

Hakemuksen käsittelystä voit lukea täältä

Esiopetuspaikka

Esiopetuspaikka osoitetaan vuonna 2016 syntyneille lapsille ilman erillistä hakemusta. Huoltajille lähetetään päätös lapselle osoitetusta esiopetuspaikasta tammi-helmikuun 2022 aikana. Päätöksen saatuaan huoltaja voi halutessaan hakea lapselleen toissijaista esiopetuspaikkaa toivomastaan yksiköstä. Lisätietoa esiopetuspaikan osoittamisesta löytyy Esiopetuspaikan osoittaminen -sivuilta.

Hakeminen kerhoon 

Kerhopaikkaa voi hakea ympäri vuoden. Paikka myönnetään aikaisintaan siitä päivästä, kun lapsi täyttää 1  vuotta (pienten kerho). Mikäli kerhopaikkaa tarvitaan toimintavuoden alusta (elokuu), tulee hakemus jättää huhtikuun loppuun mennessä. Päätökset toimintavuoden alun kerhopaikoista lähetetään huoltajille juhannukseen mennessä. 

Hakemuksen lisätietoihin tulee kirjata kerhon nimi, johon hakee. Kerhopaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella (tarkempi ohjeistus alla) tai paperisella hakemuslomakkeella. Lisätietoa kerhoista löytyy Kerhot -sivuilta.

Hakemuksen käsittelystä voit lukea täältä

  

Sähköinen hakemus  

 

Täytä sähköinen hakemus

Mikäli sähköiseen hakemuksen halutaan tehdä muutoksia sen jättämisen jälkeen, tulee ottaa yhteyttä palveluohjaukseen.

Video sähköisen hakemuksen tekemisestä:

Avaa video uuteen ikkunaan

 

Paperinen hakemus

Tarvittaessa hakemuslomakkeen voi täyttää sähköisenä ja tulostaa tästä:

Hakemus varhaiskasvatukseen / esiopetukseen / kerhoon (docx)

Hakemus toimitetaan varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen PL 86, 05801 Hyvinkää. Käyntiosoite Kankurinkatu 4-6.


Palveluohjaus kertoo varhaiskasvatukseen hakemisesta

Päivitetty 9.2.2022