Vierailut ja opetukset

Kirjastoon!

Peruskoulu

Kirjastoon voi tulla tutustumaan ryhmässä. Ryhmävierailun sisältö voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Koululais- ja päiväkotiryhmät voivat vierailla kirjastossa ohjatulla käynnillä tai itsenäisesti lainaamassa. Kirjasto aukeaa klo 9.00, jolloin ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan kirjoja. Ryhmäkäynnin voi kuitenkin sopia alkamaan jo ennen yhdeksää.

Katso kirjaston ohjelmatarjonta kouluille.

Päiväkodit: Aini Mäntynen: kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi, p. 019 459 2429 tai Signal: 0401556395

Alakoululaiset: Milla Helminen, Juho Kankaanpää ja Silja Rytkönen
kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi, p. 019 459 2429 tai Signal: 0401556395

Yläkoulu, lukio, ammattikoulu ja aikuisryhmät: informaatikko Katja Pettersson 019 459 2466 (katja.pettersson@hyvinkaa.fi) ja kirjastonhoitaja Sari Piironen 019 459 2427 (sari.piironen@hyvinkaa.fi).

2. aste ja muut aikuisryhmät

Lukiolaiset, ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ja aikuisopiskelijat, yhdistykset, harrastusryhmät ja muut yhteisöt voivat myös varata ajan kirjaston esittelykierrokselle ja sopia käynnin sisällöstä.

Ajan varaaminen:  informaatikko Katja Pettersson 019 459 2466 (katja.pettersson@hyvinkaa.fi) ja kirjastonhoitaja Sari Piironen 019 459 2427 (sari.piironen@hyvinkaa.fi)

Pulpettikirjat ja koulusarjat

Tarvitsetko luokallesi luettavaa koululle tai kirjoja tietystä aiheesta? Voit pyytää lastenosastoa (kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi) keräämään kirjapaketin tai laatimaan valikoimaluettelon haluamastasi teemasta. Kirjat lähetetään koululle sisäisellä postilla. Laina-ajaksi lasten ja nuortenkirjoille tulee 8 viikkoa. Kirjat voi myös palauttaa sisäisellä postilla. Lähikoulujen luokkia neuvotaan hakemaan luettavaa kirjastosta paikanpäältä.

Päiväkoteja varten lastenosastolla on myös valmiita kuvakirjapaketteja kysytyimmistä aiheista.

Hyvinkään pääkirjastossa on myös koulusarjoja, eli mahdollisuus lainata koko luokalle sama kirja yhteisesti luettavaksi. Koulusarjoista löydät lisää tietoa Koulusarjat-sivuilta.

Kirjojen palautusosoite: PT 403 / pääkirjasto / kirjapalautus.

Koulujen ja päiväkotien kirjastokortit ja laina-ajat

Kirjastokortti

  • kirjastokorttiin on aina nimetty vastuuhenkilö, joka on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta
  • Koulujen ja päiväkotien korteille lainatun aineiston voi uusia internetissä Ratamo-verkkokirjaston kautta. Tunnukset Ratamo-tietokantaan saa pyytämällä lastenosastolta. 


Laina-ajat

  • Koulun tai päiväkodin kirjastokortilla lainatun aineiston laina-aika on 8 viikkoa

Kirjaston digituki

Digituki kirjastossa on maksutonta. Tietotekniikan opastustilaisuuksissa saa neuvontaa erilaisista aiheista. Katso ohjelma sivulta Kirjaston tietotekniikkaopastukset.

Päivitetty 21.12.2022