Vierailut ja opetukset

Kirjastoon!

Peruskoulu ja varhaiskasvatus

Kirjastoon voi tulla tutustumaan ryhmässä. Ryhmävierailun sisältö voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Koululais- ja päiväkotiryhmät voivat vierailla kirjastossa ohjatulla käynnillä tai itsenäisesti lainaamassa. Kirjasto aukeaa klo 9.00, jolloin ryhmät ovat tervetulleita lainaamaan kirjoja. Ryhmäkäynnin voi kuitenkin sopia alkamaan jo ennen yhdeksää.

Katso kirjaston ohjelmatarjonta kouluille.

Päiväkodit: Aini Mäntynen: kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi, p. 040 155 6395 tai Signal: 0401556395

Alakoululaiset: Milla Helminen, Juho Kankaanpää ja Silja Rytkönen
kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi, p. 040 155 6395 tai Signal: 0401556395

Yläkoulu, lukio, ammattikoulu ja aikuisryhmät: informaatikko Katja Pettersson 040 827 5610 (katja.pettersson@hyvinkaa.fi) ja kirjastonhoitaja Sari Piironen 040 154 4135 (sari.piironen@hyvinkaa.fi).

2. aste ja muut aikuisryhmät

Lukiolaiset, ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ja aikuisopiskelijat, yhdistykset, harrastusryhmät ja muut yhteisöt voivat myös varata ajan kirjaston esittelykierrokselle ja sopia käynnin sisällöstä.

Ajan varaaminen:  informaatikko Katja Pettersson 040 827 5610 (katja.pettersson@hyvinkaa.fi) ja kirjastonhoitaja Sari Piironen 040 154 4135 (sari.piironen@hyvinkaa.fi)

 

Kirjapaketit ja koulusarjat

Tarvitsetko ryhmällesi luettavaa tai valikoiman kirjoja tietystä aiheesta? Voit pyytää lastenosastoa (kirjasto.lapset(a)hyvinkaa.fi) keräämään kirjapaketin tai laatimaan valikoimaluettelon haluamastasi teemasta. Kirjat lähetetään koululle sisäisellä postilla. Laina-ajaksi lasten ja nuortenkirjoille tulee 8 viikkoa. Kirjat voi myös palauttaa sisäisellä postilla.

Lähikoulujen (Aseman, Tapainlinnan ja Hämeenkadun koulut) luokkia toivotaan hakemaan luettavaa kirjastosta paikan päältä. Ensisijaisesti "kirjapaketti luokkaan" -palvelu on tarkoitettu kauempana kirjastosta sijaitseville kouluille, joista on hankala päästä käymään kirjastossa.

Päiväkoteja varten lastenosastolla on myös valmiita kuvakirjapaketteja kysytyimmistä aiheista.

Hyvinkään pääkirjastossa on myös koulusarjoja, eli mahdollisuus lainata koko luokalle sama kirja yhteisesti luettavaksi. Koulusarjoista löydät lisää tietoa Koulusarjat-sivuilta.

Kirjojen palautusosoite: PT 403 / pääkirjasto / kirjapalautus.

 

Koulujen ja päiväkotien kirjastokortit ja laina-ajat

Kirjastokortti

  • kirjastokorttiin on aina nimetty vastuuhenkilö, joka on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta.
  • Koulujen ja päiväkotien korteille lainatun aineiston voi uusia internetissä Ratamo-verkkokirjaston kautta. Tunnukset Ratamo-tietokantaan saa pyytämällä lastenosastolta. 


Laina-ajat

  • Koulun tai päiväkodin kirjastokortilla lainatun aineiston laina-aika on 8 viikkoa

 

Kirjaston digituki

Digituki kirjastossa on maksutonta. Tietotekniikan opastustilaisuuksissa saa neuvontaa erilaisista aiheista. Katso ohjelma sivulta Kirjaston tietotekniikkaopastukset. 

Päivitetty 8.4.2024