Opastetut reitit

Kaupungin ympärillä ja Kytäjä-Usmi retkeilyalueella risteilevistä ulkoiluväylistä on tuotteistettu nimettyjä ulkoilureittejä helpottamaan opastamista ja kulkemista. Reiteillä on nimi, ohjeellinen kulkusuunta, pituus ja vaativuusluokka. Reiteistä on laadittu kuvaukset, jotka helpottavat käyttäjää valitsemaan itselleen sopivimmat kohteet.

Ulkoilureitit on jaettu alueellisesti ja/tai eri liikuntamuotojen mukaan viiteen eri ryhmään:

  • Kytäjä-Usmi retkeilyreitit
  • Maastopyöräilyreitit
  • Hiihtoreitit
  • Sveitsin puiston ulkoilureitit
  • Hyyppärän alueen ulkoilu- ja ratsastusreitit

Reittien opastus maastossa koostuu opasteviitoista ja sinisistä reittimerkinnöistä. Aloituspisteistä, taukopaikoilta ja tärkeimmistä risteyskohdista löytyvät opastustaulut karttoineen. Näiden lisäksi eri ulkoilualueille ja/tai liikuntamuodoille on saatavissa painettuja karttoja. Kartan voi noutaa kaupungintalon infopisteestä, kirjastosta, taidemuseosta ja uimalasta.  Ulkoilun teemakarttoja voi myös tulostaa kaupungin kotisivuilta.

Useasta opasteesta löytyy myös QR-koodeja, joiden linkit johtavat Retkikartta.fi –palveluun tai kaupungin www-sivuille lisäinformaation saamiseksi.

Ulkoilureittien opasteisiin on paikoittain sijoitettu pelastuskoodeja helpottamaan sijainnin ilmoittamista mahdollisessa hätätapauksessa.

Hyvinkäältä löytyy myös seitsemän lyhyempää luontopolkua, jotka on merkitty maastoon keltaisin maalimerkein ja opastustauluin.

Rautatieaseman puistosta lähtee Pikkupässi pyöräilyreitti Karkkilaan. Tämä 51 km mittainen reitti seurailee vanhan kapearaiteisen rautatien linjaa ja se on merkitty opastein.

AJANKOHTAISTA TIETOA

Hyvinkään ja Karkkilan välille valmistui vuonna 1911 kapearaiteinen rautatie, joka on saanut nyt uuden elämän Pikkupässin pyöräilyreittinä. Pikkupässi nimi tulee radalla liikennöineistä höyryvetureista, joita nimitettiin Pikkupässeiksi. 

Pyöräilyreitti on merkitty maastoon ja siitä on tehty esitekartta. Karttoja on saatavilla kaupungintalon infopisteestä, kirjastosta ja taidemuseolta. Maastoon, vanhoille asemapaikoille on pystytetty opastustaulut, joissa kerrotaan kunkin kohteen historiasta tai tapahtumista.

Pikkupässi pyöräilyreitti kiemurtelee vaihtelevasti vanhalla ratapohjalla, hiekkateillä ja asvalttipintaisilla yleisillä teillä tai kevyen liikenteen väylillä. Reitillä on mittaa 51 km ja se on ajettavissa lähes millaisella pyörällä hyvänsä, mutta leveät renkaat helpottavat menoa pehmeimmissä paikoissa.

Linkki pyöräilyreitin omille sivuille:

               Pikku Pässi        

 

 

Kuva ulkoilureitiltä 

 

Päivitetty 9.5.2017 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ