Lukuvuosikirja 2022-2023

Aiempien vuosien vuosikirjoihin pääset sivuvalikosta.

Lukuvuosi alkaa vauhdikkaasti

Opettajat aloittivat syyslukukauden maanantaina. Uusi siipi koulurakennukseen oli valmistunut ajallaan, mutta kalusteiden asennus oli vielä käynnissä. Kaikki haluttiin saada valmiiksi ennen oppilaiden saapumista keskiviikoksi. Kaikki valmistuikin ajallaan ja oppilaat pääsivät luokanvalvojiensa kanssa kurkistamaan uusiin tiloihin. Uudet tilat tekivät vaikutuksen kaikkiin.

luokkahuone ja koottavia kalusteita1.jpg koottavia kalusteita ja työmiehiä

henkilökunnan toimistojen kalusteita

uusi aula ja koottavia kalusteita


Yläkoulun vuotuinen ryhmäytymispäivä

Tapainlinnan ryhmäytyspäivää vietettiin aurinkoisessa ja lämpimässä säässä heti kohta koulujen alettua. Maanantaina 15.8. olimme saaneet apua upeilta yhteistyökumppaneiltamme LiPa:lta, Hyvinkään seurakunnalta, Tahkolta, HYPS:ltä, HSU:lta ja NuPa:lta! Suuri kiitos heille yhteistyöstä, jota on jatkunut jo monta vuotta! Rastit vaihtuivat lennossa puolentunnin välein ja samalla oppilaat pääsivät luokkatilan vaihtuessa tutustumaan koulumme uuteen upeaan siipeenkin. Päivän aikana hikoiltiin liikunnan pyörteissä, leikittiin, ratkottiin Kahoot-kisoja, saatiin tietoiskuja ensiavusta, kirjoitettiin ja piirrettiin. Päivän aikana ryhmäytyivät toisiinsa niin luokkakaverit kuin monet uudet opettajatkin. Näistä eväistä syntyy Tapiksen henki!

oppilaat rakentavat palapeliä

oppilaita pelaamassa pesäpalloa hiekkakentällä

Taidetta pihalla

Tapainlinnan pihalle on ensimmäisten viikkojen aikana ilmestynyt paljon taidetta.

liitupiirustus koulun pihalla

liitupiirros olento koulun pihalla värikäs liitupiirustus koulun pihalla

LUKUTAIDON PÄIVÄ 8.9. JA #READHOUR

readhourlogo

Torstaina 8. syyskuuta vietetään kansainvälistä lukutaidon päivää sekä Suomesta liikkeelle lähtenyttä tempausta Read Houria.

Vaikka lukutaito on perusoikeus, silti kaikkialla maailmassa ei ole mahdollisuutta oppia lukemaan eikä päästä tekstien äärelle. Kirjasto täynnä ilmaiseksi lainattavia kirjoja, lehdet ilman sensuuria ja jopa kännykät, joista etsiä itse tietoa ovat joillekin utopiaa eli tavoittamattomalta tuntuva haavekuva.

Vaikka tutkimusten mukaan suomalaisten lukutaito on heikentynyt, olemme silti huikeassa asemassa mitä tämän taidon oppimiseen ja kehittämiseen tulee. Meille kirjastot ja sanomalehdet ovat arkipäivää. Osa oppii lukemaan jo ennen kouluikää, kaikki vähintäänkin koulun alkaessa. Tätä taitoa, jossa peräjälkeen aseteltua merkkejä osataan tulkita sanoiksi ja lauseiksi, kutsutaan tekniseksi lukutaidoksi. Ne ovat avaimet lukemiselle.

Lukeminen ei tyssää tähän. Syvempi lukutaito tarkoittaa tekstin ymmärtämistä ja esimerkiksi kykyä arvioida luetaanko keksittyä kertomusta, valeuutista vai tietoon pohjautuvaa artikkelia. Ei ole olemassa täydellistä lukutaitoa sillä sellaista on mahdotonta määritellä. Teknisen lukutaidon sekä syvemmän lukutaidon lisäksi puhutaankin monilukutaidosta, joka laajentaa lukutaidon käsitettä entisestään.

Jos kuvitellaan lukutaitoa talona. Ensin saat avaimet, joilla pääset sisään. Pystyt havainnoimaan mitä ympärilläsi on mutta et ehkä pääse juurikaan eteistä pidemmälle. Vähitellen alat löytämään enemmän huoneita, opit käyttämään talon monimutkaisia toimintoja, kun osaat lukea käyttöohjeita ja soveltaa niitä. Peruskaksiosta älytaloksi. Vähitellen alatkin löytämään talosta lisää huoneita ja tiloja, jotka välillä saattavat kadota, ovat salahuoneita tai valeovia. Voit pysyä omalla mukavuusalueellasi sohvalla tutustumatta tuohon valtavaan kartanoon joka fantasiamaailman kaltaisesti vain jatkaa elämistään ja laajenemistaan. Tai voit aina oppia siitä lisää ja päätellä kuinka se toimii.

Koulullamme lukutaitotekoja viikon aikana ovat esimerkiksi lukuvinkkaukset, viikoittaiset lukutunnit, lukuvälkät ja Read Hour livelähetykseen osallistuminen. Osa ysiluokkalaisista käy lukemassa alakoululaisille ääneen ja oppilaiden itsenäiset läksyjen luvut kotona tai tunnin alussa ovat yhtä lailla lukutaitotekoja.

Suomesta liikkeelle lähtenyttä ja tänä vuonna Ruotsiin, Norjaan, Viroon ja Britteihin levinnyttä Read Houria vietetään lukutaidon päivänä klo 19-20. Tuolloin ympäri maata rauhoitutaan lukemisen pariin tunnin ajaksi. Tätä voi seurata esimerkiksi somesta #readhour ja kampanjan takana on Lasten ja nuorten säätiö ja teeman on tänä vuonna ystävyys ja rauha. 

Lukutaitoa ja -intoa tukemassa
Lukuvalmentaja Jutta


Tapiksen oma koulukoira

Tänä syksynä (2022) Tapainlinnan koulussa aloitti uusi työntekijä. Koulukoira Gucci täyttää lokakuussa 2v. ja on rodultaan siperianhusky. Gucci rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia ja nuoria. Hän on toiminut lasten parissa pennusta saakka, ja todella nauttii työstään. Gucci on viihtynyt Tapainlinnassa hyvin, ja onkin päässyt oppilaiden suureen suosioon!

Gucci on kouluvalmentaja Anna Ihalmon koira, ja toimii hänen työparinaan. Guccin työnkuvaan kuuluu muun muassa oppilaiden tervehtiminen aulassa & välitunneilla, sekä kouluvalmentajan työhuoneessa työskentelevien oppilaiden kanssa oleminen. Haastavienkin tehtävien tekeminen voi tuntua mielekkäämmältä, kun koulukoira makaa sylissä tai vieressä ja koiraa voi rapsutella ja silitellä tehtävien välissä. Palkaksi Gucci saa herkkuja, sekä paljon huomiota ja rapsutuksia.

Koulukoiralla on monta roolia koulussa. Pelkästään läsnäolollaan koulukoira rauhoittaa, tuo yhteishenkeä, auttaa vaikeidenkin tunteiden käsittelyssä sekä tietysti tuo valtavasti hyvää mieltä sekä oppilaille, että henkilökunnalle.

koulukoira oppilaiden ympäröimänä

MOK luonnossa!

Kolme kuvaa oppilaista tekemässä harjoituksia metsässä.

Tapainlinnan koulun 1.-6.-luokkalaiset viettivät monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikkoa 15.9-21.9. Oppimiskokonaisuuden aiheena oli luonto ja se sisälsi monenlaisia erilaisia työskentelypajoja, joissa oppilaat kiersivät ryhmissä. Saimme oppia muun muassa kierrätyksestä, metsistä ja siellä rauhoittumisesta. Teimme luontoaiheisia kuvaamataidon töitä ja heittäydyimme draaman vietäviksi. 

Kolme kuvaa oppilaiden draamaharjoituksista luontopajoissa.

Neljä kuvaa luontoaiheisista kuvataidetöistä.

Oppimiskokonaisuutemme huipentui alakoulun yhteiseen luontoretkeen Lehtolan majalle. Vietimme koko päivän aurinkoisessa syyssäässä. Olipas meillä mukavaa!

Kolme kuvaa retkeilevistä oppilaista ja makkaranpaistosta.

Syksyn kulttuuripolku eli KUPO

KUPO eli kulttuuripolku vie Hyvinkään kaikki oppilaat esiopetuksesta yhdeksänteen luokkaan asti kaksi kertaa vuodessa taiteen ja kulttuurin äärelle. Yläkoulun KUPO on syksyn osalta kohta takana. Seitsemännet luokat vierailivat Rautatiemuseossa, yhdeksännet luokat pääsivät elokuviin Red Carpet -festivaalin aikaan ja kahdeksannet luokat pääsevät konserttiin Hyvinkääsaliin. Yhtenä tavoitteena on ammattimaisesti tuotetun kulttuuri- ja taidetarjonnan tuominen osaksi perusopetusta. Kulttuuripolku on kirjattu Hyvinkään opetussuunnitelmaan.

oppilaita rautatiemuseolla.jpg

Säännöllinen junaliikenne alkoi Helsingin ja Hämeenlinnan välillä 17. maaliskuuta 1862. Rautatiet juhlivat siis tänä vuonna Suomessa 160-vuotissyntymäpäivää. Rautateiden historiaan ja merkitykseen erityisesti Hyvinkään kehitykseen tutustutaan kulttuuripolkuvierailulla.

yksityiskohta junavaunusta

Vieraita Sveitsistä

Yhdeksän opettajaa ranskankielisestä Sveitsistä tutustui hyvinkääläiseen peruskouluopetukseen Tapainlinnan ja puolimatkan kouluilla viikon ajan, 26.–30.9. Val-de-Ruzin perusopetuksen yläluokilla työskentelevät aineenopettajat tarkkailivat opetustamme ja yrittivät ymmärtää, miksi suomalaiset ovat pärjänneet niin hyvin kansainvälisissä Pisa-testeissä. Oppituntien tarkkailun lisäksi he tapasivat perusopetuksen johtoa niin koululla kuin kaupungintalollakin. Kuvassa sveitsiläiset vieraat ja Tapainlinnan koulun oman kansainvälisyystyöryhmän opettajia.

sveitsiläisiä ja tapainlinnan opettajia.jpg

Elokuvaviikko

Poimintoja Tapiksen kouluviikolta elokuvan näkökulmasta.

Kahdeksannen luokan mediapajassa tutustuttiin maanantaina elokuvaan lyhyen historiakatsauksen ja muutaman lyhytelokuvan kautta. Teemaa jatketaan vielä useammalla tapaamiskerralla ja seuraavana maanantaina elokuvanteosta on kertomassa entinen koulun oppilas ja innokas elokuvaaja. Tiesitkö muuten että elokuvan synnyin vuosi on 1895 kun Lumiéren veljekset kehittivät elokuvakamerana ja -projektorina toimivan laitteen? Ensimmäinen elokuva kesti upeat 46 sekuntia.

Tiistain after schoolissa auditoriossa tuoksui popcorn ja alas laskettu valkokangas sekä pimennetyt valot saivat koululle aikaan elokuvateatteritunnelmaa. Lokakuun ja lähestyvän halloweenin vuoksi oppilaiden toiveet ovat kauhun ja jännityksen parissa.  

Kahdeksannen luokan oppilaita kokosi koulun vitriiniin kirjoja joista on tehty elokuvia. Erityisesti suosituksia saivat fantasiakertomukset Harry Potter, Sormusten herra ja Hobitti sekä Agatha Christien Idän pikajunan arvoitus sekä keväällä ensi-iltaan tullut Kuolema Niilillä.

Viikko on elokuvan teemaviikko joka nostaa esille elokuvakasvatusta ja sitä vietetään aina syksyisin. Elokuvia voi nauttia kuitenkin ympäri vuoden! Yle Areenan kattava valikoima tarjoaa monipuolisesti eri genrejen elokuvia, klassikoita sekä koko perheen elokuvia. Areenasta löytyy myös joukko vaikuttavia ja palkittujakin lyhytelokuvia oppiaiheiden lomaan katsottavaksi.

Kirjoja vitriinissä

M18-tanssiryhmän kouluvierailu

Kroatiasta lähtöisin oleva kansainvälinen tanssiryhmä M18 vieraili koulullamme syyskuussa. Pandemian vuoksi parilla vuodella siirtynyt käynti keräsi yleisöksi koko yläkoulun ja tanssipajaankin osallistui yli 60 oppilasta. Yhteistyössä Hyvinkään seurakunnan kanssa M18 kiersi Tapiksen lisäksi vierailemassa myös muilla Hyvinkään yläkouluilla!

M18-tanssiryhmä tanssii koulun salissa M18-tanssiryhmä tanssii koulun salissa
M18-tanssiryhmä tanssii koulun salissa Yleisönä yläkoulun oppilaita

Konsertti

Hyvinkääläinen laulaja-lauluntekijä Katri O. vieraili koulussamme ja piti konsertin 8.- ja 9.-luokkalaisille. Yleisönä oli myös 7B. Konsertissa Katri O. demonstroi looppereiden käyttöä ja kertoi omasta nuoruudestaan ja tiestään muusikoksi.
 konsertin esiintyjä

Pitsaillat

Seiskaluokkien tukioppilaat ovat perinteiseen tapaan järjestäneet kummiluokilleen pizzaillat koulun kotitalousluokissa. Kaikki ovat saaneet leipoa itselleen pizzan toivomillaan täytteillä, minkä jälkeen leikittiin yhdessä luokkakavereiden kanssa mm piilosta.

katettu pöytä ja pitsan syöjiä

Musiikkia aulassa

Ensimmäinen aulamusa tehty. Yleisönä 7. ja 6. luokkalaiset. Esiintymässä musaluokat ja valinnaisryhmät. Aulassa Oppilaskunnan kahvio - tadaa, festaritunnelma valmis.

soittajia

kuoro ja yleisöä aulan portailla

soittajia ja laulajia

Gucci

Guccin luokse tehdyt vierailut ovat aina odotettuja. Gucci on selvästi sitä mieltä että, mitä enemmän on rapsuttajia sen parempi. Torstaiaamuna kuvataiteen opiskelussa pidettiin yhteispäätöksellä pieni tauko ja vierailtiin naapurissa rapsutteluhommissa.

Koira oppilaiden keskellä rapsutettavana

Kummiluokkatoimintaa

Usean vuoden tauon jälkeen on Tapainlinnan koulussa jälleen pieniä oppilaita. 1.- ja 2.- luokat luokat siirtyivät Martin koulusta takaisin Tapikseen tänä syksynä. 2A- luokka on onnekseen saanut kaksi kummiluokkaa, 6B:n sekä 8C:n. Yläkoululaisten kanssa tutustuminen alkoi lautapelejä pelaten. Ennen joulua tavataan vielä tutustumisen ja leikkien merkeissä. Jatkossa yläkoululaiset voivat olla apuna digitaitojen harjoittelussa. 

oppilaita lautapelin ääressä

oppilaita lautapelin ääressä

1A-luokka kävi vierailulla yläkoulun musiikkiluokassa. 8. musiikin valinnaisryhmän oppilaat esittävät heille Hei muumit ja Missä muruseni on -laulut. Välillä leikittiin ja laulettiin yhdessä. Kaikilla oli niin mukavaa ja päätettiin tavata kevätpuolella uudestaan.

ekaluokkalaiset leikkivät ja seuraavat esitystä

Isänpäiväkortteja ja ensilunta

Ekaluokkalaisten tekemiä isänpäiväkortteja

Ekaluokkalaisten tekemiä isänpäiväkortteja

Ekaluokkalaiset tekivät mainioita isänpäiväkortteja isänpäiväksi. Kortteja oli monenlaisia ja isät saivat varmasti näistä hyvän mielen!

Oppilas tekemässä lukienkeliä ensilumeen

Ensilumi sai arvoisensa vastaanoton ja oppilaat innostuivat tekemään lumienkeleitä. Lumi tuo paljon uutta mukavaa tekemistä välitunneille.

Terveisiä joulupukin pajasta

Yläkoulun musiikkiluokkien siirtyminen Tapainlinnan kouluun toi mukanaan hienoja perinteitä, joista yksi erityisen talvinen ja jouluisa on monta vuotta peräjälkeen järjestetty Terveisiä joulupukin pajasta -konsertti. Tämän vuotinen konsertti perjantaina 25.11. myi Hyvinkääsalin täyteen. Yhteistyössä alakoulun musiikkiluokkien ja Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin kanssa järjestetty konsertti toi lavalle lähes 200 esiintyjää ja parin tunnin konsertissa kuultiin sekä tuttuja että uusia joululauluja.

Oppilaita esiintymässäJoulupukiksi pukeutunut kapellimestari johtaa kuoroa ja orkesteriaHyvinkään kaupungin musiikkiluokat ja Hyvinkäänkylän puhallinorkesteri yhteiskuvassa konsertissa 25.11.2022

Joulukuu alkaa

Joulun lähestyminen näkyy jo Tapiksen käytävillä ja luokissa. Oppilaskunta rakensi perinteisen joulukalenterin koulun aulaan.

Joulukalenteri koulun aulassa

joulukuusi ja muita joulukoristeita koululla

Taitaja9-kisa Hyriassa Riihimäellä 1.12. 2022

Taitaja9 on kaikkien 7.-9. luokkalaisten kilpailu, johon osallistuu vuosittain noin 4000 nuorta. Kisassa kilpaillaan kolmen hengen joukkueissa kädentaitoja ja nokkeluutta vaativissa tehtävissä.
Tapainlinnalaiset edustivat kisassa kouluamme kymmenen joukkueen voimin. Yhteensä joukkueita oli 37. Jännittävän kilpailun jälkeen tapislaiset nappasivat sijat 2. ja 3. 
Palkintosijoille yltäneissä joukkueissa kilpailivat:
sija 2: Helmi Härkönen, Janna-Jemina Jämsén ja Vilma Kettunen
sija 3: Rasmus Helli, Luuka Tuupanen ja Valtteri Wickman

pöytä jossa oppilaat suorittavat tehtävää

oppilaat työskentelemääs puupölkyllä

oppilaat tekevät tehtävää pulteilla

Tapainlinnan joulumyyjäiset 1.12.

myyjaistunnelmia ja myytäviä tuotteita

musiikkiesitys ja hattarakone

vanhempainyhdistyksen kahvio

Itsenäisyysjuhla

Itsenäisyyspäivää juhlistettiin perinteisellä lipunnostotilaisuudella. Tilaisuus alkoi lipun saapumisella, jota säesti 8. musiikkiluokan esittämä Armas Järnefeltin Berceuse. 6. luokan oppilaat esittivät kaksi runoa ja tilaisuus päättyi yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun.

lipunnosto koulun pihalla

runon lausujia

Pamela ja Ria

Koulukoirat Ria ja Pamela, kouluvalmentaja ja toimittaja

Vaalipäivä

Hyvinkäällä vietettiin Nuorisovaltuuston (Nuva) vaalipäivää perjantaina 9.12. Ehdokkaisiin pystyi tutustumaan hyvissä ajoin vaalikoneen (nuvavaalit.fi) sekä postereiden avulla. Ehdokkaita vaaleissa oli 61 joista 12 Tapainlinnan koulusta.

Äänioikeutettuja vaaleissa ovat Hyvinkäällä asuvat ja/tai opiskelevat 2005–2009 syntyneet nuoret. Tapiksen oppilaiden äänestystä valvoivat Saara Pullinen ja Jesse Perttunen apunaan koulun vapaaehtoisia oppilaita. Vaalit järjestettiin vaaliperinteen mukaisesti kuin isommissakin vaaleissa eli ilmoittamalla oma nimi, vastaamalla äänestyskopissa ja sujauttamalla leimattu äänestyskortti suljettuun laatikkoon.

Vaalitulokset julkaistiin kaikille avoimessa Nuva-gaalassa kaupungintalolla vaalipäivän iltana. Samalla juhlittiin hyvinkääläisen nuorisovaltuustotoiminnan 25 vuotista historiaa!

vaaliuurna ja äänestyslipun leimaus

vaalikoppi ja vaalilipukkeen leimaus

Lucia 13.12.

Tiistaina 13.12. koulussamme vietettiin perinteikästä Lucia-juhlaa. Koronavuosien jälkeen pääsimme palaamaan takaisin perinteiseen aulatilaisuuteen, josta tänä vuonna vastasivat 3., 5. ja 6. luokkalaiset.

luciakulkue ja kuoro

Matematiikkaluokkien Kipinä-vierailut viikolla 45 

Koulumme matematiikkaluokat pääsivät jälleen vierailemaan Hyvinkään lukiossa LUMA-viikon merkeissä. 9A vieraili Kipinässä ti 8.11. ja aiheena oli kemia. Yhdeksäsluokkalaiset pääsivät määrittämään viilipurkin sisältämän maitohappomäärän titraamalla. 8A puolestaan vieraili Kipinässä ke 9.11. ja aiheena oli fysiikka. Kahdeksasluokkalaiset tutustuivat mm. nestemäiseen typpeen. 7A:n vierailu oli to 10.11. ja heillä aiheena oli matematiikka. Seitsemäsluokkalaiset tutustuivat matematiikan ihmeelliseen maailmaan loogisten palojen avulla.
Vierailut olivat jälleen kerran mielenkiintoisia ja onnistuneita, kiitos taas Kipinän väelle vierailuista! 

viilipurkki ja vaaka

viililiuoksen neutralointititraus

 neutraali viililiuos keitinlasissa

Joulumielellä

Koko Tapis virittäytyi joulutunnelmaan torstaina 15.12. Jokainen luokka sai tehtäväkseen koristella yhdessä oman luokkansa oven. Ovien suunnittelu aloitettiin yhdessä  jo maanataina. Iso osa tarvittavista materiaaleista löytyi koulusta, mutta osa luokista innostui tuomaan kotoa mm. valoja. Jouluovista tuli upeita ja tyylit vaihtelivat laidasta laitaan. Alakoulussa lähestyttiin tehtävää perinteisimmistä näkökulmista, kun taas yläkoululaisten ovista löytyi yllättäviäkin hahmoja. Koristeluissa käytettiin esimerkiksi Tähtiensota elokuvista tai muumeista tuttuja hahmoja.

ovikoristeiden askartelua luokissa

joulukoristeiden askartelua ja oppilaita ihailemassa valmista ovea

Tässä näytteitä alakoululaisten askartelemista ovista:

lumiukko ja lumihiutale koristeita luokan ovessa ja ikkunassa piparkakkuaiheinen ovi joulukuusiaiheinen ovi
tottuja ikkunassa joulukuusella ja paketeilla koristeltu Joulukuusi, tonttu ja paketteja luokan ovessa

Joulujuhla

Tapainlinnan koulun perinteistä joulujuhlaa päästiin viettämään ensimmäistä kertaa koronavuosien jälkeen. Tiistain, 20.12. iltajuhlaan vieraiksi oli kutsuttu esiintyvien luokkien ja ryhmien vanhemmat sekä koulun entistä henkilökuntaa. 

jountajia, muusikoita ja kuorolaisia

Ohjelmaa veivät eteenpäin 7.luokkien juontajat, jotka olivat hyvin itsenäisesti rakentaneet pienet kuvaelmat jouluperinteistä: piparkakuista, kynttilöistä, tontuista, joulukorteista ja joulusaunonnasta. Ekaluokkalaiset tanssivat hellyyttävinä piparkakkuina, kun taas 3.-luokkalaiset olivat valmistaneet joulunäytelmän, joka huipentui tonttujen tanssiin. Kutosten musiikillinen kuvaelma ja 7G:n tunnelmallinen kynttilätanssi sekä reippaampi liikuntanumero osoittivat, että teinitkin uskaltautuvat heittäytyä. Koristeena kakun päällä kuultiin vielä useampi upea musiikkinumero kouluumme rantautuneiden musiikkiluokkalaisten toimesta.

Vaikka juhlien järjestäminen ja ohjelmien harjoittelu vaatii kaikilta joustoa ja jaksamista, taas saatiin todeta, että vaivannäkö kannatti. Myös keskiviikon oppilasjuhlien yleisö käyttäytyi mallikkaasti, mistä voinee päätellä, että juhlilla on edelleen paikkansa koulumaailmassa. Lämmin kiitos kaikille juhliin jollain tavalla osallistuneille ja riemukasta vuotta 2023!

piparkakkutanssijoita

tanssijatonttuja, kuorolaisia ja muusikoita

Taidetta

Joululoman aikana Tapainlinnan seinille oli ripustettu uutta taidetta. Teos löysi paikkansa B-portaikosta.
Ahti Isomäen teos on nimeltään Kadotettu paratiisi vuodelta 2018.

Ahti Isomäen teos ja oppilaita  portaikossa

Lumiukkoja

Toisella kouluviikolla kelit suosivat ”lumirakentamista”. Alakoululaiset käyttivät välitunnit hyödyksi ja koulun piha täyttyi hienoista lumiukoista.

oppilaita tekemässä lumiukkoja

lumiukkoja iltavalaistuksessa

Päivitetty 25.1.2023