Tapainlinnan koulu (1-9)

Koulun logo

Matematiikkaluokalle hakuohjeita löytyy täältä: matematiikkaluokalle hakeminen.
 
Musiikkiluokan täydennyshakuohjeita löydät täältä: musiikkiluokalle hakeminen.
 
Tapainlinnan koulu on vuonna 2006 aloittanut yhtenäinen peruskoulu. Koulussa on vuosiluokat 1.-9., yhteensä n. 610 oppilasta ja yli 50 opettajaa.

Ykkös- ja kakkosluokat (1M ja 2M) opiskelevat Martin koulun tiloissa. Vuosiluokat 3–6 toimivat pääosin kaksisarjaisina (A ja B) ja vuosiluokilla 7–9 on 7 rinnakkaisluokkaa.

Koulussa on mahdollista aloittaa A-kielenä joko ranska tai englanti, ja vuosiluokilla 7–9 jatketaan näiden lisäksi myös muissa alakouluissa aloitetun pitkän saksan opintoja. Luokat 7–9A ovat matematiikkaluokkia, joille pyritään erillisen pääsykokeen kautta 6. luokalla. Muita koulussa olevia painotuksia on valinnaisaineena (lk 7.–9) oleva yrittäjyyskasvatus.

Tapainlinnan koulun toimintaa ohjaa ajatus: "Hei, tää on meidän yhteinen koulu!" Kaikki Tapiksessa työskentelevät ja opiskelevat antavat oman panoksensa yhteishenkeen, jonka ansiosta jokaisella on hyvä ja turvallinen olo olla meidän koulussa. Kaiken toiminnan pohjana ovat Tapainlinnan koulun arvot yhteisöllisyys, kunnioittava vuorovaikutus ja hyvä työmoraali, joiden avulla tuetaan ja kannustetaan jokaista oppilasta.

     

Päivitetty 26.11.2021