Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennustyöt etenevät hyvässä vauhdissa

Hyvinkään Tapainlinnan koulun laajennusosan ensimmäiset työvaiheet on saatu kesän aikana tehtyä ja rakennustyöt ovat paikon edenneet jopa aikataulua ripeämmin.

Uuden laajennusosan käyttöönotto tapahtuu ensi lukuvuoden alussa.

Tapainlinnan yhtenäiskoulu on kaupungin suurin peruskoulu ja oppilasmäärä tulee laajennuksen jälkeen kasvamaan noin 100 oppilaalla, jolloin koulussa opiskelee ensi lukuvuoden alkaessa yli 700 lasta ja nuorta. Myös henkilökunnan lukumäärä tulee kasvamaan.

– Laajennusosa sijoittuu maantieteellisesti rakennuksen itäpäätyyn ja siihen tulee kuusi uutta luokkatilaa, joista yksi on kemian ja fysiikan opetustila. Tämän lisäksi nykyisistä neljästä pienestä luokasta remontoidaan kolme isompaa luokkaa, taustoittaa Tapainlinnan koulun rehtori Monna Poikolainen käynnissä olevaa hanketta.

– Laajennuksen yhteydessä muutoksia tapahtuu myös koulun tarjoamassa painotetussa opetuksessa, kun matematiikkaluokkien lisäksi Tapainlinnan koulussa on ensi lukuvuonna myös yläkoulun musiikkiluokat. Tulevien yläkoululaisten on mahdollista hakea painotettuun opetukseen joulukuussa, sanoo Poikolainen.

Tapainlinnan koulun laajennus perustuu vuoden 2018 palveluverkkopäätökseen, jonka tavoitteena on päivittää vuonna 2006 perustetun koulun tilakapasiteetti vastaamaan tulevien vuosien tarpeita.

Sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä

Koulun arkeen rakennusprojekti ei ole juurikaan vaikuttanut sillä purku-, maanrakennus- ja perustyöt on tehty kesän aikana.

- Tällä hetkellä meneillään on rakennuksen runkotyöt. Vesikattotyöt alkavat marraskuun alussa, vastaava mestari Sami Lampikoski kertoo.

- Koulun näkökulmasta projekti on edennyt erinomaisesti. Yhteydenpito rakennusliikkeen kanssa on ollut sujuvaa ja mutkatonta, kiittelee Tapainlinnan koulun apulaisjohtaja Jouni Naumanen.

Myös kaupungin teknisen toimen näkökulmasta rakennustyöt ovat alkaneet suunnitelmien mukaisesti.

- Yhteistyö niin koulun kuin rakennuttajan kanssa on ollut toimivaa ja laajennuksen etenemistä on seurattu mielenkiinnolla, kommentoi projektipäällikkö Sami Husu Hyvinkään kaupungilta.

Seuraavien viikkojen aikana laajennusosa kasvaa korkeutta, kun seinäelementit saapuvat työmaalle. Harjakorkeus saavutetaan hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Päivitetty 4.1.2022