LAPSEN OIKEUKSIEN VIIKON TAPAHTUMIA HYVINKÄÄLLÄ

Lapsen oikeuksien viikko 14.–20.11.2022 on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikon aikana järjestetään valtakunnallisesti monia tapahtumia.

Viikon ohjelma pdf-esitteenä


HYVINKÄÄN MUSIIKKIOPISTOSSA Lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan toteuttamalla sarja lastenmusiikkikonsertteja musiikkileikkikoulun lapsille sekä iso koko perheen lastenmusiikkitapahtuma, joka on avoin kaikille. Koko perheen lastenmusiikkitapahtumaa vietetään perjantaina 18.11. klo 17.30 Kipinän aulassa. Tapahtumassa on tarjolla tietoa musiikkiopiston musiikkileikkikoulun toiminnasta ja muskarilaisten valloittavia musiikkiesityksiä. Esiintymässä on suurin osa muskarin 220 oppilaasta. Yleisö voi nauttia esityksistä Kipinän kahvion herkkujen kera. Ovet avautuvat jo klo 17 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.  

Hyvinkään musiikkiopisto, Hyvinkäänkatu 1
Kipinä, Kenkätehtaankatu 1


KULTTUURITALO VILLA ARTUSSA kaiken toiminnan keskiössä on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen momentissa 31 mainittu lapsen oikeus taide- ja kulttuurielämään. Niin Lapsen oikeuksien viikolla kuin muulloinkin kuvataide- sekä käsityö- ja muotoilukoulun tunneilla lapsilla on mahdollisuus harrastaa taiteen ja käsitöiden tekemistä. Talo tarjoaa kulttuurielämyksiä myös koulu- ja päiväkotipäivien aikana, kun ryhmät vierailevat näyttelyissä ja osallistuvat työpajoihin. Villa Arttu on avoin myös kaikille muille vieraille. Lapsen oikeuksien viikolla Villa Artun näyttelyssä on tiistaina 15.11. avoin aamupäivä mm. pienten lasten kanssa kotona oleville ja torstaina 17.11. satutunti Maximus minimus -näyttelyssä.

Villa Arttu, Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, ovi B11


MUSEOKESKUS TAIKAAN on Lapsen oikeuksien viikolla tiistaista sunnuntaihin kaikille alle 18-vuotiaille vapaa pääsy. TaideLabra -näyttelyssä voi museon taiteeseen tutustua ihmetellen, oivaltaen, hämmästyen, tai jopa hämmentyen. TaideLabrassa pääsee tekemään sekä kokeilemaan ja se on suunniteltu etenkin lapsia ja nuoria varten.

Museokeskus Taika, Hämeenkatu 3D


SUOMEN RAUTATIEMUSEOSSA on Lapsen oikeuksien viikolla tiistaista sunnuntaihin kaikille alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy museoon. Museon työpajatilassa voi erilaisten tehtävien kautta opetella ja tarkistaa, mitä turvallisuusasioita pitikään muistaa, kun liikutaan rautateiden läheisyydessä.

Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkäänkatu 9


HYVINKÄÄN SEURAKUNNASSA tapahtuu Lapsen oikeuksien viikolla: Maanantaina perhekerhoissa puhutaan lapsen oikeuksista, tiistaina Lysti-lammas kirkossa, keskiviikkona kello 10 tanssi- ja musiikkihetki Vanhassa Pappilassa, torstaina musiikkia @laurajapaavo_kirkkomuskarissa Instagramissa, perjantaina kello 9.15 Lysti-lampaan ja Ilo-aasin musiikki ja tanssihetki Vanhassa kirkossa Kaiken kansan kahvilassa ja lauantaina kello 14 lasten konsertti "Eläinystävämme" Vanhassa kirkossa. Sunnuntaina kello 10 perhekirkko Hyvinkään kirkossa ja sen jälkeen tapahtuma kirkonmäellä.

Katso lisää: www.hyvinkaanseurakunta.fi/tapahtumat


Lapsella on oikeus musiikkiin.jpg

Kuva: Hyvinkään musiikkiopisto / Hanna Tarkiainen

Päivitetty 18.11.2022