Vaalit banneri


Kotiäänestys

Kotonaan saa ennakkoon äänestää henkilö, jonka kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivän äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jos Hyvinkää on myös hänen kotikuntansa. Omaishoitajan henkilö- ja yhteystiedot sekä omaishoitosopimuksen voimassaoloaika tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos äänioikeutettu haluaa äänestää ennakolta kotonaan, hänen tai hänen edustajansa tulee ilmoittaa siitä keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 28.5.2024 klo 16 mennessä

  • puhelimitse numeroon 040 179 3844 tai
  • lomakkeella (saatavilla Hyvinkään kaupungintalon neuvonnasta, Kankurinkatu 4-6 (1. krs) tai täytettävissä ja/ tai tulostettavissa tästä).
    Allekirjoitettu lomake tulee toimittaa osoitteeseen Hyvinkään kaupunki / Keskusvaalilautakunta, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää.

Kotiäänestys toimitetaan ennakkoäänestysaikana, tarkempi ajankohta ilmoitetaan äänestäjälle ilmoittautumisajan päätyttyä.

Äänestäjän tulee esittää vaalitoimitsijalle kuvallinen henkilöllisyystodistus (esim. poliisin myöntämä henkilökortti, ajokortti tai passi). Henkilö, jolla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa kuvallista asiakirjaa, voi saada maksutta poliisilaitokselta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Korttia haettaessa on oltava mukana kaksi passikuvaa.

Lisätietoja tarvittaessa: keskusvaalilautakunnan sihteeri Merja Tapalinen p. 040 672 8205.

Päivitetty 22.5.2024