Viime vuonna kunnostetut suihkulähteet laitetaan päälle

Nyt teokset valmistautuvat tulevaan kesään ja suihkulähteiden siivoukset ja täytöt on aloitettu.


Hyvinkään historia taidekaupunkina näkyy julkisen taiteen kautta vahvasti sen katukuvassa. Suomen sääolosuhteet tuovat kuitenkin haasteita ulkona sijaitseville taideteoksille. Hyvinkäällä onkin edellisten kesien aikana tehty mittavia kunnostustöitä julkisten veistosten ja muistomerkkien kuntoon saattamiseksi.

Elokuussa 2023 pystyttiin käynnistämään vedet neljässä kaupunkilaisten rakastamassa suihkulähteessä useamman vuoden tauon jälkeen. Korjattujen joukossa olivat Villatehtaan muistomerkki eli Ossian Donnerin Obeliski, terveysaseman pihalla sijaitseva Papyrus-teos, Saukkosenkujan Saukonpesä sekä Kirkkarinkadun varrella Mantelipuistossa sijaitseva Liikettä tilassa -teos.

Nyt teokset valmistautuvat tulevaan kesään. Suihkulähteiden siivoukset ja täytöt on aloitettu, ja sitä myötä, kun työt valmistuvat, otetaan suihkulähteet uudelleen käyttöön.

Korjaushanke myös jatkuu kesän 2024 aikana. Kunnostuslistalla on useampi muistomerkki ja -laatta eri puolilla kaupunkia. Sen lisäksi kirjastonaukion vesiaiheelle tehdään kuntokartoitus, jonka tarkoituksena on selvittää mahdollisia korjaustoimenpiteitä ja niiden laajuutta.

Kaupungin julkisiin taideteoksiin ja muistomerkkeihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla osoitteessa Julkiset veistokset - Hyvinkään kaupunki (hyvinkaa.fi)

Päivitetty 21.5.2024