Sanoituskilpailun voittaja löytyi Hyvinkäältä

Kuinka monen maakuntalaulun sanat sinä muistat ulkoa? Olisiko aikaa päivittää korvamadot nykyaikaan ja opetella laulamaan Sote-uudistus ABC?

Voittajasanoittaja Taivi Toikka toimii hyvinvointi- ja osallisuussuunnittelijana kaupungin hyvinvointipalveluissa. Yhdessä Hyvinkään Vanhusneuvoston kanssa hän osallistui Moniosaajat -hankkeen sanoituskilpailuun, jonka tehtävänantona oli korvata vanhat maakuntalaulut uusilla hyvinvointialuelauluilla.

Kilpailun viitekehys oli kutsuva, mutta myös haastava – hyvinvointialueet ovat, koska Sote-uudistus on. Kuinka suoristaa suuren uudistuksen monitasoisia kiemuroita selkokielisiksi säkeiksi, kuka sellaista uskaltaisi edes yrittää?

Me uskomme, että muutoksen ympärillä on yhä paljon epätietoisuutta ja siksi halusimme osaltamme perata siivun tai kaksi. Pyrkimyksenämme oli tuoda selkeyttä ihan tavalliselle kuntalaiselle.

– Ehkä koko maailma ei tälläkään kertaa pelastu, mutta junan kulkusuuntaan voimme vielä vaikuttaa.

Kappaleen taustalta löytyykin toive siitä, että rakentava keskustelu aiheesta laajenee ja selkiytyy – onhan kysymyksessä jotain, mikä koskettaa meistä jokaista, tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin.

Biisi ei sijoitu Hyvinkäälle tai Keusoteen, vaan on yleisvaltakunnallinen

Vaikka itse kilpailun tavoitteena oli kannustaa sote-järjestöjä luomaan omia tulkintoja omasta hyvinvointialueestaan, edustaa voittajasanoitus selkeästi laajempaa näkökulmaa hyvinvointialuekysymyksiin. Moniosaajat-hankkeen viestintävastavan Antti Pelttarin mukaan tämä päti kaikkiin saapuneisiin sanotuksiin.

>> Linkki kilpailun järjestäjän sivuille

Hyvinkään Vanhusneuvosto

Hyvinkäällä todella on yllättävän ikärikas ja silmiinpistävän valovoimainen Vanhusneuvosto, joka rohkeasti tarttuu ajankohtaisiin teemoihin antaumuksella ja tosissaan. Täällä uskalletaan kokeilla uutta!

Kilpailun voittaneeseen Sote-uudistus ABC-kappaleeseen tehtiin yhteisön voimin myös upea musiikkivideo. Projektissa oli mukana Vanhusneuvoston lisäksi paikallisia toimijoita ja kuntalaisia.

Kyllä tämän korvamadon synnyttäminen oli hauskaa, sylintäydeltä kiitoksia kaikille mukana olleille sekä asiaa muilla tavoin edistäneille!

>> Linkki Vanhusneuvoston Facebook-sivulle

Valmiin teoksen julkaisun mahdollisti Mieli Terveyttä kulttuurista mielenterveys ry

>> Linkki julkaisijan sivulle

#Moniosaajat
#soteuudistusABC

Päivitetty 21.5.2024