Hyvinkää liittyy Suomen matkailun kansainvälistä näkyvyyttä lisäävään ERIH kulttuurireittiin

Eurooppalaista teollisuusperintöä yhdistävä European Route of Industrial Heritage (ERIH) reitti laajentuu Suomeen 19 teollisuusperintökohteen myötä. ERIH on yksi Euroopan neuvoston 48 sertifioidusta kulttuurireitistä, ja sillä on yli 300 jäsentä 30 maassa. Kaikkiin ERIH reittikohteisiin voi tutustua www.erih.net verkkosivuilla.

Uudenmaan alueelta reittiin liittyi viisi kohdetta, joista yksi on Valvillan tehdasmuseo Hyvinkäällä. Hyvinkään Villatehtaan alueella sijaitsevassa tehdasmuseossa esitellään insinööri Ossian Donnerin vuonna 1892 perustaman villakehräämön lähes 100 vuotista historiaa ja kasvamista yhdeksi maamme suurimmista ja monipuolisimmista tekstiilitehtaista.

Reitin virallisia avajaisia vietetään 17.5. reitillä mukana olevilla kohteilla. Hyvinkää juhlistaa reitin avautumista julkaisemalla villatehtaan alueesta tarinakartan osoitteessa https://tinyurl.com/villatehdas Tarinakarttaan voi tutustua selaimella ja kännykällä. Osa rakennuksista on myös esitelty kyltein villatehtaan alueella.

valvillan_tehdasmuseo.jpg
Koristeomenapuu kukkii Valvillan tehdasmuseon edustalla keväällä 2023.
Kuva: Museokeskus Taika.

Päivitetty 17.5.2024