Ajankohtaista

 • vaellus-kesä2021.png

 • Nuorisopalveluiden kesän 2021 retkipäivien ilmoittautumiset ovat auenneet. Ilmoittautumislinkit löytyvät osoitteesta www.hyvinkaa.fi/nupankesa.


 • Koronavirustilanteen vuoksi myös Hyvinkäällä nuorisotilat ovat suljettuina ainakin kuukauden. Hyvinkään kaupungin Nuorisopalveluiden kaikki ohjaustoiminta on siirretty verkkoon 13.3.–13.4.2020 väliselle ajalle.

  Nuorilla voi poikkeuksellisen olla tilanteen vuoksi aiempaa suurempi tarve tulla kohdatuiksi ja keskustella aikuisten kanssa. Verkossa tehtävä nuorisotyö tarjoaakin nuorille helpon keinon jutella tuttujen työntekijöiden ja muiden nuorten kanssa.

   

  Koko henkilöstö nuorten tavoitettavissa verkon kautta

  Nuorisopalveluiden kaikki nuoriso-ohjaajat ja erityisnuorisotyöntekijät, eli nuorten keskuudessa nupat, ovat nyt työaikansa puitteissa nuorten tavoitettavissa verkkonuorisotiloissa ja erilaisissa sosiaalisen median palveluissa.

  Discord-viestintäpalvelun ”Nuorten Hyvinkää” ja ”Hyvinkään Pelitalo” -keskustelupalvelimet ovat avoinna nuorille tällä hetkellä joka viikko ma–pe klo 14–20 ja la klo 16–20. Aukioloaikoina paikalla on ohjaajia keskustelemassa nuorten kanssa. Nuoret voivat tulla paikalle kertomaan kuulumisia, viettämään aikaa yhdessä ja osallistumaan verkon kautta järjestettävään toimintaan. Tähän mennessä olemme järjestäneet esimerkiksi päivittäin haasteita ja kisoja erilaisissa peleissä. Nuoria myös kannustetaan kertomaan meille ideoita, millaista toimintaa voisimme verkossa tarjota.

  Tutut nuorisotyöntekijät ovat nuorten tavoitettavissa myös muissa nuorten suosimissa palveluissa. Ohjaajia löytyy mm. Whatsappissa, Snapchatissa, Facebookissa ja Instagramissa. Suurin osa kerhoistakin pitää kokoontumisensa nyt verkossa, samaan kellonaikaan kuin aiemminkin. Tällä tuetaan nuorten arki- ja viikkorytmiä.

  Nuorisotyöntekijöiden someyhteystiedot ja verkkopäivystysten aukioloajat löytyvät koottuna osoitteesta www.hyvinkaa.fi/nuoriso.

   

  Nuorisopalveluiden työntekijät nuorten kasvun tukena

  Nuorisotyöllä tuetaan nuorten kasvua ja kehitystä sekä yksilönä että yhteisöjen ja yhteiskunnan jäsenenä. Teemme yhteistyötä myös nuorten perheiden kanssa ja jatkamme yhteistyötä tässäkin tilanteessa. Ohjaajiimme voi siis olla yhteydessä, jos jokin asia mietityttää. Yhteyttä voivat ottaa sekä nuoret että nuorten vanhemmat. Voimme tarjota nuorelle esimerkiksi matalan kynnyksen keskusteluapua tai yrittää yhdessä löytää hänelle kiinnostavaa tekemistä vapaa-ajalle.

   

  Yhteistyöterveisin,

  Mika Joensuu,
  Nuorisopäällikkö