Peliviikko 7.-13.11.2022


Hyvinkäällä vietetään valtakunnallista Peliviikkoa 7.-13.11.2022

 

Valtakunnallista Peliviikkoa vietetään tänä vuonna 7.-13.11.2022. Viikon tarkoituksena on mm. tarjota tietoa pelaamisesta ja peliharrastuksen monista eri puolista. Peliviikolla järjestetään monenlaista pelitoimintaa eri puolilla Suomea esimerkiksi kirjastoissa ja nuorisotiloissa. Lisätietoa viikosta löytyy osoitteesta www.peliviikko.fi.

 

Hyvinkäällä on tänä vuonna Peliviikolla tarjolla seuraavia tapahtumia ja toimintaa:

 

  • Maanantaina 7.11. klo 18 järjestetään pääkirjastolla Antonissa ”Näkökulmia pelaamiseen ja peleihin kirjastossa” -luento. Luennoimassa tilaisuudessa on Mikko Meriläinen, pelikasvatukseen erikoistunut tutkijatohtori, mediakasvattaja ja pitkän linjan peliharrastaja. Tilaisuus on tarkoitettu huoltajille, ammattilaisille ja ihan kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

  • Keskiviikkona 9.11. klo 16–20 on Kaikki pelaa -pelitapahtuma kaupungintalolla (Villatehtaalla, Kankurinkatu 4–6). Tapahtumassa pääsee pelaamaan monia erilaisia pelejä: konsoli- ja tietokonepelejä, retropelejä, virtuaalilasien pelejä, sekä lauta-, kortti-, rooli- ja miniatyyripelejä. Tilaisuus on kaikille avoin. Paikalle toivotaan erityisesti lapsia, nuoria sekä heidän huoltajiaan pelaamaan yhdessä!

 

  • Torstaina 10.11. klo 16–19 Hyvinkään Shakkikerho peluuttaa halukkaita pääkirjastolla. Jos haluat tutustua shakkiin, sinulta puuttuu pelikaveri tai muuten vain tekee mieli tulla pelaamaan, tervetuloa! Pelihetki on kaikille avoin.

 

  • Lauantaina 12.11. klo 13.30–20 järjestetään Ahjo 3 -boffer-miekkailutapahtuma Puolimatkan koululla. Bofferointi eli ”boffaus” on miekkailua itse rakennetuilla pehmomiekoilla. Otteluita voi olla joko pareittain tai eri kokoisilla joukkueilla. Tapahtumassa pääsee mukaan vapaaseen boffaukseen ja osallistumaan turnaukseen, joiden lisäksi tarjolla on myös boffer-miekan rakennustyöpaja (materiaalimaksu 5 €) sekä tarvikekirppis.

 

Lisäksi:

 

  • Nuorisopalveluiden Pelitalo on avoinna viikoittain ma, ti ja to klo 16–20 nuorisotila Pointissa (Helenenkatu 21). Tiloista löytyy pelitietokoneita, pelikonsoleita sekä monenlaisia muita pelejä. Toiminta on suunnattu yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille pelaamisesta kiinnostuneille nuorille.

 

  • Alakoululaisten pelikerho toimii nuorisotila Pointissa. Kerho on suunnattu 4.–6.-luokkalaisille nuorille. Pelikerho kokoontuu normaalisti tiistaisin sekä keskiviikkoisin klo 14–16, mutta Peliviikolla keskiviikon kerhokerta on peruttu (kävijöiden toivotaan osallistuvan Kaikki pelaa -tapahtumaan). Pelikerholta löytyy 20 pelitietokonetta sekä laajat valikoimat erilaisia konsoli-, lauta-, kortti- ja miniatyyripelejä.

 

  • Warhammer-kerho kokoontuu nuorisotila Pointissa maanantaisin klo 17–20. Kerholla osallistujat rakentavat, maalaavat ja pelaavat sekä Warhammer-sarjan että muilla miniatyyripelihahmoilla. Toiminta on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, kerho on ikärajaton. Miniatyyripelit tarjoavat monipuolisen harrastuksen, joka opettaa muun muassa kärsivällisyyttä, kädentaitoja, päättelykykyä sekä sosiaalisia taitoja.
Päivitetty 7.11.2022