Kaukopalvelu

Kaukopalvelu henkilöasiakkaille

Kaukopalvelu on kirjastojen välistä lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa. Asiakkaan pyynnöstä voidaan toisesta kirjastosta tilata sellaista aineistoa, jota ei ole omassa kokoelmassa ollenkaan. Hyvinkään kaupunginkirjaston kokoelmissa olevia, mutta lainassa olevia teoksia ei tilata kaukolainana - tee tällöin normaali varaus aineistosta. Tarkista ennen tilauksen jättämistä aineiston saatavuus kirjaston aineistohausta. Kaukolainaksi voi tilata mm. kirjoja, äänitteitä, mikrofilmejä ja -kortteja. Lehtien artikkeleista saattaa myös olla saatavissa kopioita.

Kaukopalvelutilaus maksaa 7,00 euroa/laina, joka maksetaan lainan saavuttua. Paperikopioista peritään lähettävän kirjaston määräämä hinta, kuitenkin vähintään 0,30 €/sivu. Muutenkin kaukolainoissa noudatetaan lähettävän kirjaston laina-aikoja ja muita ehtoja. Kaikkea aineistoa ei esimerkiksi anneta kotiin, vaan siihen pitää tutustua kirjaston tiloissa. Ulkomailta tilatusta aineistosta veloitetaan toteutuvien kustannusten mukaan.

Kaukolaina kannattaa tilata hyvissä ajoin. Tilauksen voi jättää alla olevalla sähköisellä lomakkeella, pääkirjastossa paperilomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen kaukopalvelu@hyvinkaa.fi. Tehdessäsi tilauksen sitoudut maksamaan kaukolainamaksun.

Tietoa kirjaston tietosuojakäytännöistä (avautuu uuteen ikkunaan)

p. 040 154 4135

Kaukopalvelu muille kirjastoille

Lähetämme lainoja ja kopioita maksutta muille suomalaisille kirjastoille. Pyynnön voi toimittaa sähköpostina osoitteeseen kaukopalvelu@hyvinkaa.fi.

p. 040 154 4135 (tai 040 155 6393)

Kaukopalvelupyyntölomake henkilöasiakkaille

TILAAJATIEDOT

TEOS-/ARTIKKELITIEDOT                              

Päivitetty 26.2.2024