Monikulttuuriset sivut

Näiltä sivuilta löytyy monipuolisesti tietoa Hyvinkään kirjaston palveluista ulkomaalaistaustaisille sekä muista kulttuureista kiinnostuneille asiakkaillemme. Kirjastonkäytöstä on tehty myös selkokielinen esite.

Selkokielinen aineisto

Kirjastosta löytyy selkokielisiä kirjoja. Selkokielinen aineisto on yleiskieltä yksinkertaisempaa kieltä, jonka sisältöä, rakennetta ja sanastoa on muokattu helpommaksi ymmärtää.

Kysy neuvonnasta, missä selkokieliset kirjat ovat. Tästä näet, mitä selkokielistä aineistoa Hyvinkään kirjastosta löytyy.

Siirtokokoelmat

Hyvinkään kirjastosta löytyy omaa aineistoa englanniksi, venäjäksi, ruotsiksi ja muutamilla muilla yleisillä kielillä. Jos haluat lukea kirjoja Suomessa harvinaisemmilla kielillä kuten esim. kiinaksi, persiaksi tai arabiaksi, voimme pyytää kirjoja pääkirjastoon siirtokokoelmaksi Helsingistä. Käy Hyvinkään pääkirjaston neuvonnassa ja kerro, minkä kielistä ja minkälaista aineistoa (romaaneja, elämänkertoja, lasten kuvakirjoja...) haluaisit lainata. Anna yhteystietosi, niin ilmoitamme, kun pyytämääsi aineistoa on lainattavissa. Voit myös lähettää pyynnön siirtokokoelmasta sähköpostilla kirjasto@hyvinkaa.fi.

Lainattavissa olevat siirtokokoelmat ovat yläkerrassa aikuisten osastolla ja niiden lainaaminen hoituu normaaliin tapaan. Tällä hetkellä Hyvinkäällä on siirtokokoelmia persiaksi (farsi), kiinaksiarabiaksiportugaliksi, kreikaksitigrinjaksi, ukrainaksi sekä thain kielellä.

Kirjaston pohjakaava

Tietääksesi, mistäpäin kirjastoa löytyy mitäkin aineistoa, sivuiltamme löytyy pääkirjaston kerroksien pohjapiirrokset suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjaston alakertaKirjaston yläkerta

Nedre våningen / Övervåningen

Downstairs / Upstairs of main library building

Suomen opetusta

Torstaisin klo 14.00 pääkirjaston ryhmätila Antonissa vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä ja tutustuttavat Suomeen.

Suomea maahanmuuttajille

Olemme koonneet suomen kielen oppimiseen liittyvää aineistoa.

Selkosatutunti Kalevalasta

Katso selkokielinen satutunti, joka kertoo yhden tarinan Suomen kansallistarinasta Kalevalasta.

Monikulttuurisuus

Internetistä löytyville monikulttuurisuuteen liittyville sivuille johtavia linkkejä on myös koottu kiinnostuneiden tutustuttavaksi.

Aineistoa eri maista ja kielistä

Kirjastossa järjestetään pari kertaa vuodessa maateemaviikkoja. Niihin liittyen linkkejä kyseisiä maita ja kieltä koskevasta aineistosta Hyvinkään kirjastossa löytyy maateemasivulta.

Opastukset

Järjestämme tutustumiskierroksia kirjastoon myös maahanmuuttajaryhmille. Lisätietoja Sari Piiroselta 040 154 4135 tai sari.piironen@hyvinkaa.fi

Päivitetty 26.2.2024