Monikulttuuriset sivut

 

Näiltä sivuilta löytyy monipuolisesti tietoa Hyvinkään kirjaston palveluista ulkomaalaistaustaisille sekä muista kulttuureista kiinnostuneille asiakkaillemme. Kirjastonkäytöstä on tehty myös selkokielinen esite.

Selkokielinen aineisto

Kirjastosta löytyy selkokielisiä kirjoja. Selkokielinen aineisto on yleiskieltä yksinkertaisempaa kieltä, jonka sisältöä, rakennetta ja sanastoa on muokattu helpommaksi ymmärtää.

Kysy neuvonnasta, missä selkokieliset kirjat ovat. Tästä näet, mitä selkokielistä aineistoa Hyvinkään kirjastosta löytyy.

Siirtokokoelmat

Hyvinkään kirjastosta löytyy omaa aineistoa englanniksi, venäjäksi, ruotsiksi ja muutamilla muilla yleisillä kielillä. Jos haluat lukea kirjoja Suomessa harvinaisemmilla kielillä kuten esim. kiinaksi, persiaksi tai arabiaksi, voimme pyytää kirjoja pääkirjastoon siirtokokoelmaksi Helsingistä. Käy Hyvinkään pääkirjaston neuvonnassa ja kerro, minkä kielistä ja minkälaista aineistoa (romaaneja, elämänkertoja, lasten kuvakirjoja...) haluaisit lainata. Anna yhteystietosi, niin ilmoitamme, kun pyytämääsi aineistoa on lainattavissa. Voit myös lähettää pyynnön siirtokokoelmasta sähköpostilla kirjasto@hyvinkaa.fi.

Lainattavissa olevat siirtokokoelmat ovat yläkerrassa aikuisten osastolla ja niiden lainaaminen hoituu normaaliin tapaan. Tällä hetkellä Hyvinkäällä on siirtokokoelmia persiaksi (farsi), kiinaksiarabiaksialbaniaksi, portugaliksi, kreikaksi, puolaksi, latviaksi, amharaksi, tigrinjaksi sekä thain kielellä.

Kirjaston pohjakaava

Tietääksesi, mistäpäin kirjastoa löytyy mitäkin aineistoa, sivuiltamme löytyy pääkirjaston kerroksien pohjapiirrokset suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjaston alakertaKirjaston yläkerta

Nedre våningen / Övervåningen

Downstairs / Upstairs of main library building

Suomen opetusta

Torstaisin klo 11.00 pääkirjaston ryhmätila Antonissa vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä ja tutustuttavat Suomeen.

Suomea maahanmuuttajille

Olemme koonneet suomen kielen oppimiseen liittyvää aineistoa.

Monikulttuurisuus

Internetistä löytyville monikulttuurisuuteen liittyville sivuille johtavia linkkejä on myös koottu kiinnostuneiden tutustuttavaksi.

Aineistoa eri maista ja kielistä

Kirjastossa järjestetään pari kertaa vuodessa maateemaviikkoja. Niihin liittyen linkkejä kyseisiä maita ja kieltä koskevasta aineistosta Hyvinkään kirjastossa löytyy maateemasivulta.

Opastukset

Järjestämme tutustumiskierroksia kirjastoon myös maahanmuuttajaryhmille. Lisätietoja Sari Piiroselta 019 459 2427 tai sari.piironen@hyvinkaa.fi

Päivitetty 16.7.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Lähetä e-kortti

 

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ