Kirjasto

Ukuli-pöllö kirjapinon päällä Luku-Ukuli-kisa on ratkennut!

Hyvinkään lukevin luokka vuonna 2023 on Puolimatkan 2A!! Luokka teki huiman lukusuorituksen ja voitti muut ylivoimaisesti. Onnittelut koko luokalle! Muut voittajat näet pistetaulukosta.

Kuvassa beige tausta. Nuori nainen istuu kädet sylissään. Päässä musta turbaani.Martta Kaukonen kirjailijavieraana 22.3.

Ke 22.3. klo 18 vieraana on elokuvakriitikko ja kirjailija Martta Kaukonen. Hän on kirjoittanut kaksi psykologista trilleriä, joista ensimmäinen Terapiassa (2021) on ollut suosittu Suomessa ja ulkomailla. Vapaa pääsy, tervetuloa!

kaksi ihmistä hyppää ilmaan ja taustalla auringonlasku

Nuorten ja seniorien kohtaaminen

Hyvinkään pääkirjastossa kohtaavat toisensa nuoret ja seniorit. Kohtaamisen teemana tiistaina 28.3. klo 13.45-14.45 on Nuoruus ennen ja nyt. Molemmat ryhmätilat on varattu tapaamista varten, ja niissä senioriasiakkaat kohtaavat lukion ensimmäisen luokan oppilaita nokatusten.

Tule mukaan, jos olet kiinnostunut kertomaan omasta nuoruudestasi sekä kuulemaan nuorten nykyelämästä. Keskustelut käydään porinapöydissä siten, että kuhunkin pöytään on merkitty teema, ja väki kiertää haluamissaan pöydissä ottamassa osaa keskusteluun.

Senioriasiakkaille on ennakkoilmoittautuminen pääkirjaston neuvonnassa, p. 019 459 2423 tai 019 459 2422, alkaen 28.2.

Kuvassa on pystyasennossa oleva Kimble-pelin pakkaus.Aikuisten peli-ilta 29.3.

Ke 29.3. klo 17-19 on musiikkiosastolla aikuisten peli-ilta. Tule pelaamaan lautapelejä sekä konsolipelejä. K18. Tervetuloa!

Kuvassa on Aseman kansakoulu.Hyvinkään kulttuuriympäristöistä puhutaan 29.3.

Ke 29.3. n. klo 18.30 alkaen ryhmätila Antonissa arkkitehti Petteri Patolinna puhuu Hyvinkään kehittämisestä ja kulttuuriympäristöistä. Tilaisuuden järjestää Hyvinkää-Seura, jonka kaikille avoin kevätkokous on klo 18-19.30. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuvassa pehmolelut lukevat kirjaa.Lasten lauantai 1.4.

Suosittu lasten lauantai järjestetään pääkirjastossa taas 1.4. Ohjelmassa:

  • Klo 11 ja 13 Nukketeatteriesitys Pöllömäinen sillanylitys, kesto n. 20 min, ryhmätila Antonissa
  • klo 11.30-14 Kaverikoirat tavattavissa ryhmätila Olgassa
  • Askartelua ja väritystehtäviä
  • Pehmolelujen yökylä. Pehmolelut tuodaan yökylään edellisellä viikolla, viimeistään pe 31.3. klo 17. Lelu haetaan pois Lasten lauantaina.

Kuvassa on monivärinen spiraali.

Näyttelyt

7.-30.3. Asetelmia ja ajatuksia (Leo Vinogradoff)

Kuvassa on Kroatian lippu. Kolme vaakaraitaa, ylhäältä punainen, valkoinen, sininen. Keskellä vaakuna.Lukumatka Kroatiaan 26.4.

Ke 26.4. klo 18 ryhmätila Antonissa keskustelemme luettavista kirjoista, kerromme muustakin kirjallisuudesta, muistelemme vanhoja ja unelmoimme uusista Kroatian matkoista. Aloita matkasi lukemalla kirjat Tèa Obrecht: Tiikerin vaimo ja Paul Theroux: Herkuleen pylväät: Liburnijalla Zadariin. Voit tulla paikalla myös lukematta kirjoja. Tilaisuus on osa kirjaston Kroatia-teemaviikkoja 17.-29.4. Tervetuloa!

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palvelut

Digitalkkari vastaanottaa taas alkaen 18.1.2023. Hän neuvoo monenlaisissa tietoteknisissä ongelmissa ja ohjelmien käytössä. Ajanvarausajat ovat arkisin välillä klo 9.00-11.00 ja 11.30-14.30. Varaa aika asiakaspalvelussa, p. 019 459 2422 tai 040 139 5432.

Kuvassa on sarjakuvakerho Hyviksen logo, jossa paljon keltaista ja kynä.

Sarjakuvakerho Hyvis

Lasten sarjakuvakerho Hyvis kokoontuu pääkirjaston ryhmätila Olgassa keskiviikkoisin klo 15-16.30. Kerho on suunnattu kaikille sarjakuvien piirtämisestä kiinnostuneille 7-14-vuotiaille. Tarvittavan materiaalin saa ilmaiseksi kirjastosta. Tervetuloa!

Horroskooppi kirjan kansi

Kirjavirkut-lukupiiri

Kirjavirkut-lukupiiri kerran kuussa ryhmätila Antonissa. Lisätietoja lukupiiristä ja loppukevään luettavat kirjat löydät lukupiirisivulta.

Mobiilikirjasto

Ratamokirjastot ovat ottaneet käyttöön Axiell Mobiilikirjasto -sovelluksen. Mobiililaitteelle ladattavaan sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Mobiilikirjastossa voi tarkastella ja uusia lainoja, tehdä hakuja ja varauksia sekä tarkistaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Mobiilikirjastosta löytyy myös sähköinen kirjastokortti. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

Kuvassa on oviaukossa kaksi naista, jotka pitelevät oppimisen olohuoneen mainosta käsissään.Oppimisen olohuone

Maanantaisin klo 14-16 parittomilla viikoilla ryhmätilassa pidetään oppimisen olohuone, jota vetävän Nurmijärven Klubitalon opintovalmentajat. Kyseessä on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille (18-65v) tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa. Oppija määrittää itse taidot ja tavoitteet, mitä haluaa saavuttaa. Mitään diagnoosia oppimisvaikeuksista ei tarvita. Avoimet ovet 13.2. Tule silloin tutustumaan opintovalmentajiin. Kevään loput kerrat ajanvarauksella 040 773 1467 /lina.galrito-leinonen(at)eskot.org tai 040 154 8555 / anu.koskela(at)eskot.org.

Kuvassa on värikäs keskeneräinen kudin.

Tarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu keväällä 2023 pääkirjaston ryhmätila Antonissa keskiviikkoisin 11.1., 1.2., 1.3., 5.4. ja 3.5. klo 18-19.30. Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Voit tulla myös vain kuuntelemaan paikalle. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

konsoliohjain

Peli-illat

Ke 1.2., Ke 1.3., Ke 5.4. ja Ke 3.5. klo 17–19.
Tule pelaamaan PS4- ja retronintendo-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston nuorten monttuun. Mukana tietty myös lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

lohikäärme4.jpgSatutunnit

Iltasatutunnit:

Tiistaisin klo 18.00 31.1.2023 alkaen 2.5. saakka ryhmätila Antonissa. Talvilomaviikolla (viikko 8) ei satutuntia!

Satutunnit koti-ja perhepäivähoidossa oleville lapsille:
keskiviikkoisin klo 9.30
ke 1.2., ke 1.3., ke 22.3., ke 12.4., ke 3.5. ja ke 17.5.

Satutunti pidetään pääkirjaston ryhmätila Antonissa. Tervetuloa!

Kuvassa on liehuva Suomen lippu. Piirretty kuva.Suomipiiri

Suomipiiri pidetään ryhmätila Antonissa joka torstai 12.1.-11.5. klo 14-15.45 (ei talvilomalla 23.2., ei kiirastorstaina 6.4.). Vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä sekä kertovat suomalaisista tavoista ja kulttuurista.

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.

Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Tällä hetkellä voit lainata kausikortin Hymyhuulten perustanssikurssille (4 kpl).  Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 20.3.2023