Kirjasto

Kuvassa on aurinko.

Kesän aukioloajat

Pääkirjasto on kesällä 20.6.-15.8. auki ma-ke klo 9-19, to-pe klo 9-17 ja la suljettu. Itsepalvelu aukiolopäivinä klo 9-11. 

Hakalan kirjasto on suljettu 20.6.-31.7.

finnan logoFinna-verkkokirjasto

Ratamo-kirjastot ovat ottaneet käyttöön Finna-verkkokirjaston. Vanha Arena-verkkokirjasto on käytettävissä vielä vuoden puoliväliin saakka. Uutena ominaisuutena vaikkapa lapsen kortin voi liittää oman tunnuksen alle. Arenan muistilistaa vastaava Suosikkilista-toiminto on entistä monipuolisempi.

Kuvassa lasten jalkoja kesällä.

Kesän satutunnit

ti 7.6., ti 28.6., ti 5.7. ja ti 19.7. Satutunti alkaa klo 18.00 ja kestää noin puoli tuntia. Kesän satutunnit pidetään sään salliessa ulkona! Satutunneilla luetaan satuja, lauletaan, lorutellaan ja leikitään. Lapset ovat satutunnilla oman aikuisen vastuulla. Tervetuloa!

Harmaasävyisessä piirretyssä kuvassa vanha filmiprojektori.Elokuvia

Tule ryhmätila Olgaan katsomaan elokuvia. Elokuvat lapsille ke 8.6. klo 13 (S, 83 min), ke 6.7. klo 13 (K7, 86 min) ja ke 10.8. klo 13 (K7, 103 min). Anime-elokuva nuorille ja aikuisille pe 10.6. klo 15 (K-12). Elokuva aikuisille ti 12.7. klo 13 (K7, 88 min, ääni ranska, tekstitys suomeksi). Lisätietoja esitettävistä elokuvista voi kysyä kirjastosta lähempänä tapahtumaa. Tervetuloa!

Kuvassa vihreää taustaa vasten seisoo Liisa Rauhakoski käsissään Vakosamettia ja karkkisadetta -kirja. Rauhakoskella lyhyet vaaleat hiukset ja silmälasit.Kirjailijavieraana Liisa Rauhakoski 19.7.

Ti 19.7. klo 17 ryhmätila Antonissa on kirjailijavieraana Liisa Rauhakoski. Hänen kolmas romaaninsa Vakosamettia ja karkkisadetta (2022) käsittelee hänen lapsuus- ja nuoruusmuistojaan Hyvinkäällä 1970- ja 1980-luvuilla. Kirjaa voi ostaa tilaisuudessa. Tervetuloa!

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Voit lainata kausikortin Tahkon miesten (3 kpl) tai naisten kotiotteluihin (3 kpl). Lisäksi on elämyslainoja, joilla pääsee suunnistamaan Hyvinkään Rastin iltarasteille (2 kpl). Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palveluita tarjolla 25.4. lähtien

Digitalkkari ottaa ajanvarausasiakkaita ma-pe 13.00-15.45 välillä. Edellytämme myös asiakkaalta kasvomaskin käyttöä ja  annamme vain yksilöohjausta.

Ajan voit varata kirjaston asiakaspalvelusta 019-459 2422.

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

PressReader käytettävissä etänä

PressReader-lehtienlukupalvelua voi nyt käyttää myös muualla kuin kirjastossa. Palveluun kirjaudutaan sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Klikkaa sivustolla hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries". Käyttöohjeita

Kuvassa mediataitoviikon logo; puu, joka muodostuu värikkäistä kukista.

Finna-verkkokirjaston opastusvideoita

Nurmijärven youtubesta löytyy Ratamon yhteisen Finna-verkkokirjaston opastusvideoita.

1. osa: Kirjautuminen Ratamo-Finnaan

2. osa: Omien tietojen käsittely ja lainojen uusiminen 

3. osa: Varausten tekeminen 

4. osa: Haku

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. 22.2.2021 lähtien palvelu vaatii lisäksi vähintään 8 merkkiä pitkän salasanan, minkä käyttäjät lisäävät itse Rockway-palveluun. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin virtuaalisesti. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 1.7.2022