Kirjasto

Kuvassa on sinivalkoinen Suomen lippu.Itsenäisyyspäivä

Ma 5.12. Hyvinkään pääkirjasto on auki klo 9-16. Itsenäisyyspäivänä 6.12. kirjasto on kiinni. Pääkirjaston palautusluukku on auki.

Hakalan kirjasto on kiinni 5.-6.12. Hakalan palautusluukku on kiinni pe 2.12. klo 16 - ke 7.12. n. klo 8.

Kuvassa kannettava tietokone ja nainen näppäilemässä sitä. Tietokoneen täystyhjennys 2.12.

Oletko poistamassa vanhaa tietokonetta käytöstä, mutta et tiedä, miten tekisit sen tietoturvallisesti? Tietotekniikan vertaisoppaat tyhjentävät tietokoneesi muistikulta ladattavalla ohjelmalla, joka poistaa koneelta kaikki muistijäljet.

Tule koneesi kanssa pääkirjaston ryhmätila Antoniin pe 2.12. klo 12-14.

Kuvassa on 4 lukukoiraa, joilla keltaiset huivit kaulassa.Lukukoiralauantai 3.12.

La 3.12. klo 10-14 pääsee lukemaan Kennelliiton lukukoirille. Varaa 15 min aika kirjaston neuvonnasta tai kirjasto@hyvinkaa.fi / 019 459 2423. Jos et halua lukea, mutta haluat tervehtiä lukukoiria, sekin on mahdollista ryhmätila Antonissa klo 10-14. Tervetuloa!

Kuvassa on nippu pelikortteja.Bridgen näytöspelaamista 3.12.

La 3.12. klo 11-15 pääkirjaston yläkerrassa Hyvinkään Bridgekerho pelaa esittelymielessä parikilpailuna pelattavaa bridge-korttipeliä. Tervetuloa tutustumaan peliin! 

Kuvassa vihreä kynttilä ja tonttu sekä teksti: Sytytä valo pimeyteen, kosketa kortilla. Joulupostia ikäihmisille  14.11.-5.12. siskotjasimot.fi/joulupostiaJoulupostia ikäihmisille 5.12. saakka

Haluatko muistaa kortilla ikäihmistä? Pääkirjaston ala-aulassa on laatikko, johon voit jättää joulukorttisi 5.12. asti. Siskot ja Simot -väki jakaa kortit eteenpäin. Katso lisätietoja osallistumisesta: Joulupostia ikäihmisille - Siskot ja Simot

Tule askartelemaan joulukortti ikäihmiselle ti 29.11. klo 16.30-19 pääkirjaston ryhmätila Olgaan. Siskot ja Simot jakavat kortin eteenpäin. Saat askarrella yhden kortin myös omaan käyttöösi.

KaskinenAnna-Mari Kaskinen 7.12.

Runoilija, laululyyrikko Anna-Mari Kaskinen on Tarinavyyhdin ja Ikinuorten iltapäivien yhteisenä vieraana ke 7.12. klo 18 ryhmätila Antonissa. Ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella. Henkilökunta auttaa tarvittaessa.

Kuvassa on Hyvinkään joulupuulahjakeräyksen logo.Joulupuu-lahjakeräys 16.12. asti

Keräämme joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka muuten voisivat jäädä ilman Joulupukin tuomisia. Voit osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän lahjan paketoituna keräyspisteeseen (joista Hyvinkään pääkirjasto on yksi). Kiinnitä lahjaan pakettikortti, johon on kirjoitettu, kenelle lahja on tarkoitettu (tyttö/poika/lapsi/nuori), minkä ikäiselle lahja sopii ja mikä on lahjan sisältö. Lahjat toimitetaan saajilleen sosiaalitoimen kautta.

Mobiilikirjasto

Ratamokirjastot ovat ottaneet käyttöön Axiell Mobiilikirjasto -sovelluksen. Mobiililaitteelle ladattavaan sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Mobiilikirjastossa voi tarkastella ja uusia lainoja, tehdä hakuja ja varauksia sekä tarkistaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Mobiilikirjastosta löytyy myös sähköinen kirjastokortti. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

Kuvassa on oviaukossa kaksi naista, jotka pitelevät oppimisen olohuoneen mainosta käsissään.Oppimisen olohuone

Maanantaisin klo 14-16 parittomilla viikoilla 10.10. alkaen ryhmätilassa pidetään oppimisen olohuone, jota vetävän Nurmijärven Klubitalon opintovalmentajat. Kyseessä on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille (18-65v) tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa. Oppija määrittää itse taidot ja tavoitteet, mitä haluaa saavuttaa. Mitään diagnoosia oppimisvaikeuksista ei tarvita. Tervetuloa!

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palvelut tauolla

Digitalkkarin palvelut ovat tauolla ainakin 15.10.-31.1.23. Ilmoitamme, kun palvelua on taas saatavilla. Kirjasto neuvoo edelleen kirjaston omien sähköisten palvelujen käytössä sekä päivittäisasioissa, kuten asiakirjojen tulostamisessa kirjastolla.

puolukkapensasIkinuorten iltapäivät Syksy 2022

Kirjavirkut-lukupiiriin osallistujamäärä on tämän syksyn osalta täynnä. Lisätietoja Kirstiltä kirsti.ahlsten(at)hyvinkaa.fi. Tarkemmat tiedot ajankohdista ja kirjoista kirjaston tapahtumakalenterissa ja ohjelmaesitteessä.

Kirjailijavierailuihin ja joihinkin muihin tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumislomakkeeseen tulee linkki tälle sivulle aina pari viikkoa ennen vierailua. Tapahtuman tullessa täyteen voivat muutamat ensimmäiset jäädä jonotuslistalle. Tapahtumat pidetään pääasiassa pääkirjaston Anton-ryhmätilassa, poikkeukset näkyvät ohjelmaesitteessä. Esitteitä on jaossa myös kirjaston toimipisteissä.

Kuvassa on värikäs keskeneräinen kudin.Tarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu syksyllä pääkirjaston ryhmätila Antonissa keskiviikkoisin 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12. klo 18-19.30. Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Voit tulla myös vain kuuntelemaan paikalle. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

Viimeisellä kerralla 7.12. on hieman erilainen ilta. Silloin tulee Tarinavyyhdin ja Ikinuorten iltapäivien yhteiseksi kirjailijavieraaksi Anna-Mari Kaskinen. Siihen on ilmoittautuminen nettilinkin kautta.

konsoliohjain

Peli-illat

Ke 7.9., ke 5.10., ke 9.11. ja ke 7.12. klo 17–19.
Tule pelaamaan PS4- ja retronintendo-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston nuorten monttuun. Mukana tietty myös lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa on monivärinen spiraali.Näyttelyt

24.10.-25.11. Silmukoista hahmoiksi - käsityöharrastajan kokoelmista

lohikäärme4.jpgSatutunnit

Iltasatutunnit:
Tiistaisin klo 18.00 seuraavina päivänä: 6.9., 13.9., 20.9., 27.9., 4.10., 11.10., (syyslomaviikolla ei satutuntia) 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11., 13.12.

Satutunnit koti-ja perhepäivähoidossa oleville lapsille:
keskiviikkoisin klo 9.30
7.9., 21.9., 5.10., 2.11., 16.11., 30.11. ja 14.12.

Satutunti pidetään pääkirjaston ryhmätila Antonissa. Tervetuloa!

Kuvassa on liehuva Suomen lippu. Piirretty kuva.Suomipiiri

Suomipiiri pidetään ryhmätila Antonissa joka torstai 8.9.-15.12. klo 14-15.45. Vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä sekä kertovat suomalaisista tavoista ja kulttuurista.

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.

Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Tällä hetkellä voit lainata kausikortin Hymyhuulten perustanssikurssille (4 kpl) tai pariin Hyvinkään Orkesterin konserttiin (5 kpl).  Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 2.12.2022