Kirjasto

Kuvassa on pöytä, jolla on tietoa elämyslainoista.Elämyslainat

Pääkirjastossa alkaa kokeiluna kausikorttien lainaus erilaisiin kulttuuri- ja muihin vapaa-ajan tapahtumiin. Ensimmäisenä mukaan ehti tanssiseura Hymyhuulet, joiden tiistai-illan tanssikursille voi lainata kausikortin. Sillä voi osallistua yhdelle kerralle. Laina-aika on 7 päivää eikä elämyslainaa voi uusia tai varata. Elämyslainat löydät ala-aulasta pikalainojen vierestä.

Kuvassa on krookuksia lumen seasa.Ohjelmaa ikinuorille ja muillekin

Ikinuorten iltapäivät -tapahtumia alkaen 21.1. (Kirjavirkut-lukupiiri) pääkirjastossa. Kirjaston toimipisteissä on jaossa ohjelmaesitteitä. Tervetuloa!

Kuvassa on vihreä koukero.Atma kriya yoga 22.1.

Ke 22.1. klo 18 ryhmätila Antonissa esittelyssä Atma Kriya Yoga -jooga. Järjestäjänä atma kriya yoga -opettaja Oiva Solehmainen. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Kuvassa on Unkarin lippu.Unkarilaisesta käsityöperinteestä 23.1.

To 23.1. klo 18 ryhmätila Antonissa FT Ildikó Lehtinen kertoo unkarilaisten omaleimaisista käsityötuotteista. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuden järjestää Hyvinkään Suomi-Unkari Seura. Tervetuloa!

kuvassa nainen, jolla virtuaalilasit päässä

Virtuaalimaailmat 29.1.

Tervetuloa kaikenikäiset seikkailemaan virtuaalimaailmoihin 29.1. klo 13-15.30. Ilmoittautuminen alkaa pääkirjastolla neuvonnassa 20.1. (puh. 019 459 2423 tai kirjasto@hyvinkaa.fi).

Katso täältä muut tilaisuudet!

Kuvassa on Venäjän lippu.Lähialuematkailusta 29.1.

Ke 29.1. klo 18 ryhmätila Antonissa lähialuematkailusta Pietarin ja Leningradin alueella kertomassa Suomi-Venäjä -seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela ja Lähialuematkoista Taru Linna. Tilaisuuden järjestää Hyvinkään Suomi-Venäjä -seura. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa!

Kannettava tietokone ja tablettiKevään tietotekniikkaohjelma julkaistu

Tänä keväänä onTimo Veuro Enter ry:stä kertomassa laitteiden ja liittymien valinnoista sekä Jaana Savolainen Kuluttajaliitosta digihuijauksista. Internetin ja sähköpostin saloihin pääsee puolestaan perehtymään Satu Minkkisen ohjaamalla kurssilla. Mediataitoja opetellaan mediataitopolulla ym. Katso tästä koko ohjelma ja ilmoittautumistiedot. Tervetuloa!

Kuvassa on kirjapino.Haaveena oma kirja 30.1.

To 30.1. klo 18 ryhmätila Antonissa aiheena Haaveena oma kirja - kustannanko itse? Anna Tiitta esittelee uuden kirjansa Marian luut ja puhuu omakustantamisen hyvistä puolista sekä haasteista. Matti Kettunen kertoo Samuli Parosen seura ry:n keinoista ja mahdollisuuksista tukea omakustannekirjailijoita. Tilaisuuden järjestää Samuli Parosen seura ry. Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kirjamyyntiä. Tervetuloa!

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

7.-31.1. Kirjahahmot-näyttely

Kirjaston digipiano

Pääkirjastolla voi nyt soittaa digipianoa! Ajan voit varata kirjastokortilla joko puhelimitse numerosta 019 459 2423 tai paikan päällä kirjaston neuvonnasta tai musiikkiosastolta. Musiikkiosastolta voit tietenkin tulla myös lainaamaan taitotasollesi sopivat nuotit! Tervetuloa tutustumaan!

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.Kirjastokino avattu

Uusi ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

kuvassa kannettava tietokoneDigitalkkari päivystää 7.1. alkaen

Digitalkkarin apua on taas tarjolla pääkirjaston lehtisalissa arkisin 7.1. alkaen klo 10-16 . Voit tulla ilman ajanvarausta kysymään apua tietoteknisiin ongelmiin. Voit myös halutessasi varata ajan asiakaspalvelusta (019 459 2423 tai 019 459 2422).

Piirroskuva kirjahyllystäKirjavirkut-lukupiirin kevät 2020

Kirjavirkut-ryhmään voi ilmoittautua jättämällä yhteystiedot pääkirjaston neuvontaan.

Katso lisää tietoa ajankohdista ja ennakkoon luettavista teoksista Lukupiiri-sivulta.

Kuvassa on kudin lankoineen.

Tarinavyyhti

Tervetuloa kuuntelemaan novelleja pääkirjaston ryhmätila Olgaan ke 8.1., 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 18-19.30. Lisätietoja tarinavyyhdistä täältä.

Poddcirkel

Poddcirkelissä (ke 15.1., 19.2., 18.3., 15.4. ja 20.5. klo 17.30-18.30 ryhmätila Antonissa) kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaista kirjastopodcastia, Bibliotekspoddenia. Kaksi Halmstadin kirjaston kirjastonhoitajaa keskustelee lähetyksissä kirjallisuudesta ja lukemisesta. Välillä heillä on kirjailijavieraita. Poddcirkel on tarkoitettu kaikille ruotsin kielestä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla ihan vaan kielikylpyyn, ylläpitämään ja virkistämään ruotsin kielen taitoa. Lähetyksistä saa myös kirjavinkkejä.

Unelmapajan satoa  –   Kiitos asiakkaille!

Hyvinkään pääkirjastossa järjestettiin Unelmapaja asiakkaille 12.9.2019. Asiakkaita kävi runsaasti ja kirjasto sai paljon kiitosta palveluistaan ja kehitysehdotuksia.

Lue lisää...

Sähkötöitä pääkirjastolla

Pääkirjastolla tehdään sähkötöitä (valaisinremontti), pahoittelut mahdollisista häiriöistä!  

Satutunnit

Suomenkieliset kevään satutunnit jatkuvat taas ti 21.1. klo 18.00. Muita satutunteja Hyvinkään pääkirjastossa: Satutunnit koti- ja perhepäivähoidossa oleville lapsille sekä englanninkieliset satutunnit. Lisätietoa satutunneista.

kuvassa on peliohjaimiaPeli-illat

Nuorten montussa pelataan 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 17-19. Mukana PS4-, retro SNES- ja NES-konsolit sekä lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa Lukulumo-maskotit hurraavat

Lukulumo

Pääkirjastossa ja Hakalan kirjastossa on käytössä Lukulumo-sovellus. Lukulumon avulla voi lukea ja kuunnella satoja kuvakirjoja kymmenillä eri kielillä. Myös suomeksi! Tule kokeilemaan!

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

kuvassa lp-soitinLP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on talviaikaan auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Kesällä ma-ti 11-19, ke-to 11-16, pe 10-17. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaaLuku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

Päivitetty 20.1.2020 Tulosta