Kirjasto

Kaikki kirjastotilat ovat kiinni ainakin 18.3.-13.5. välisen ajan. 

Myös palautusluukku on kiinni sulun ajan. Muun kuin laskutuksessa olevan aineiston eräpäivää on siirretty tai siirretään kesäkuulle. Noudettavissa olevien varausten viimeiseksi noutopäiväksi on muutettu 15.6.

Asiakaspalvelu sähköpostilla kirjasto@hyvinkaa.fi tai puhelimitse numerossa 019 459 2422 arkipäivinä klo 10-15. Emme kuitenkaan esim. tee uusia varauksia sulkuaikana.

Kaupungin tiedote

Makupalat: Korona-linkkikokoelma

Kirjaston e-aineisto

Luettavaa ja katseltavaa löytyy myös esim. Project Gutenbergistä ja Elonetistä. Lisää vinkkejä Finnan ja Helmetin sivuilla.

Satutuokioita, kirjailijavierailuja yms. Helsingin kaupunginkirjastosta Kirjastokaista LIVE

Kuvassa on lukuhymiö.Satutunnit Youtubessa

Satutätimme tämän viikon satutunnin voi käydä katsomassa Hyvinkään kirjaston youtube-kanavalla.

Katso myös Hakalan kirjastossa normaalisti touhuavan Jaakkokissan kokkikoulu.

koko kansa lukee -logo

Koko kansa lukee -kampanja

Valtakunnallisen kampanjan aikana 16.3.-13.4. kolme e-kirjaa on luettavissa rajoituksetta: Hanna-Riikka Kuisman Kerrostalo (Like), Briitta Hepo-Ojan Suomea Lohikäärmeille (Otava) ja Karin Erlandssonin Missdåd (S&S). Ratamo-kirjastojen asiakkaana pääset lukemaan niitä Ellibs-palvelussa. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja pin-koodin. Näet kirjat listattuna ja paljon muuta myös eKirjasto-sivustolla.

Esittelyvideo Vimeossa

Tietoa Hyvinkään kirjaston e-aineistoista

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kuvassa Lukulumo-maskotit hurraavat

Lukulumo

Pääkirjastossa ja Hakalan kirjastossa on käytössä Lukulumo-sovellus. Lukulumon avulla voi lukea ja kuunnella satoja kuvakirjoja kymmenillä eri kielillä. Myös suomeksi! Tule kokeilemaan!

Koronavirustilanteen takia pääset nyt käyttämään palvelua myös kotona. Lataa Lukulumo-sovellus koneellesi ja kirjaudu sisään seuraavilla tunnuksilla: Home acces päiväkoti-ikäisille - käyttäjänimi lukulumokoti ja salana 987654321. Lukulumokoulu - käyttäjänimi lukulumokoulu ja salasana 987654321. Kirjauduttuasi sisään valitse joku valmiiksi tehdyistä profiileista ja jatka palveluun. Moni käyttää samoja tunnuksia - älä siis vaihda profiilien nimiä!

Kuvassa on erivärisiä tuoleja ympyrässä.Tuolijumppaa 6.3. alkaen  PERUTTU TOISTAISEKSI

Hyvinkään liikuntapalvelut järjestää tuolijumppaa ryhmätila Antonissa klo 10-10.45 pe 6.3., 13.3., 27.3., 3.4., 17.4., 8.5. ja 29.5. Vapaa pääsy, ilmainen. Tervetuloa!

Kuvassa on popcorn-rasiaLeffakerho lapsille ja nuorille PERUTTU TOISTAISEKSI

Leffat esitetään seuraavina torstaina klo 14.00 pääkirjaston ryhmätila Olgassa: 19.3., 2.4., 9.4., 16.4., 30.4. ja 14.5. Tule katsomaan kirjastosta tarkemmat tiedot esitettävistä elokuvista.

Kuvassa on pöytä, jolla on tietoa elämyslainoista.

Elämyslainat

Pääkirjastossa alkaa kokeiluna kausikorttien lainaus erilaisiin kulttuuri- ja muihin vapaa-ajan tapahtumiin. Tällä hetkellä lainattavissa on lippuja Hyvinkään Orkesterin konsertteihin sekä kausikortteja Tanssiseura Hyvinkään Hymyhuulien tiistai-illan tanssikursille. Sillä voi osallistua yhdelle kerralle. Laina-aika on 7 päivää eikä elämyslainaa voi uusia tai varata. Elämyslainat löydät ala-aulasta pikalainojen vierestä.

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

Uusia näyttelyitä tulossa.

Kuvassa varpunen istuu oksalla Ohjelmaa ikinuorille ja muillekin

Ikinuorten iltapäivät -tapahtumia pääkirjastossa. Kirjaston toimipisteissä on jaossa ohjelmaesitteitä. Tervetuloa!

kuvassa on peliohjaimia

Peli-illat

Nuorten montussa pelataan 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 17-19. Mukana PS4-, retro SNES- ja NES-konsolit sekä lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa on kudin lankoineen.

Tarinavyyhti

Tervetuloa kuuntelemaan novelleja pääkirjaston ryhmätila Olgaan ke 8.1., 5.2., 4.3., 1.4. ja 6.5. klo 18-19.30. Lisätietoja tarinavyyhdistä täältä.

Kuvassa on Hyvinkään vuoden 1932 kaavakuva.

Kaavaillat

Hyvinkään kaupungin kaavoitus järjestää kaavaillat pääkirjaston Anton-ryhmätilassa ke 12.2., 11.3., 8.4. ja 13.5. klo 18-19.30 sekä 10.6. klo 17-18.30.

Kuvassa avoin kirja

Poddcirkel

Poddcirkelissä (ke 15.1., 19.2., 18.3., 15.4. ja 20.5. klo 17.30-18.30 ryhmätila Antonissa) kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaista kirjastopodcastia, Bibliotekspoddenia. Kaksi Halmstadin kirjaston kirjastonhoitajaa keskustelee lähetyksissä kirjallisuudesta ja lukemisesta. Välillä heillä on kirjailijavieraita. Poddcirkel on tarkoitettu kaikille ruotsin kielestä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla ihan vaan kielikylpyyn, ylläpitämään ja virkistämään ruotsin kielen taitoa. Lähetyksistä saa myös kirjavinkkejä.

Kannettava tietokone ja tablettiEnter ry:llä etäopastusta Windows10-tietokoneille

Enter ry:llä on etäopastusta korona-aikana Windows10-tietokoneille. Katso täältä lisätiedot: https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/

Kirjaston tietotekniikkaopastukset jatkuvat heti, kun se on mahdollista.

Kuvituskuva nuoteista Kirjaston digipiano

Pääkirjastolla voi nyt soittaa digipianoa! Ajan voit varata kirjastokortilla joko puhelimitse numerosta 019 459 2423 tai paikan päällä kirjaston neuvonnasta tai musiikkiosastolta. Musiikkiosastolta voit tietenkin tulla myös lainaamaan taitotasollesi sopivat nuotit! Tervetuloa tutustumaan!

kuvassa kannettava tietokoneDigitalkkari

Seuraava digitalkkari aloittaa työharjoittelun kirjastolla, kun se on mahdollista.

Piirroskuva kirjahyllystäKirjavirkut-lukupiirin kevät 2020

Kirjavirkut-ryhmään voi ilmoittautua jättämällä yhteystiedot pääkirjaston neuvontaan.

Katso lisää tietoa ajankohdista ja ennakkoon luettavista teoksista Lukupiiri-sivulta.

Kuvassa kuvituskuva puustaUnelmapajan satoa  –   Kiitos asiakkaille!

Hyvinkään pääkirjastossa järjestettiin Unelmapaja asiakkaille 12.9.2019. Asiakkaita kävi runsaasti ja kirjasto sai paljon kiitosta palveluistaan ja kehitysehdotuksia.

Lue lisää...

Piirroskuva, jossa kerrotaan sähkötöistäSähkötöitä pääkirjastolla

Pääkirjastolla tehdään sähkötöitä (valaisinremontti), pahoittelut mahdollisista häiriöistä!  

Piirroskuva kirjastaSatutunnit

Suomenkieliset kevään satutunnit jatkuvat taas ti 21.1. klo 18.00. Muita satutunteja Hyvinkään pääkirjastossa: Satutunnit koti- ja perhepäivähoidossa oleville lapsille sekä englanninkieliset satutunnit. Lisätietoa satutunneista.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

kuvassa lp-soitinLP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kuvassa radioMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on talviaikaan auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Kesällä ma-ti 11-19, ke-to 11-16, pe 10-17. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaaLuku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

Päivitetty 2.4.2020 Tulosta