Kirjasto

KaMu-yhtyeen konsertti pääkirjastolla 25.11. klo 17

Musiikkiopiston kansanmusiikkiyhtye Kamu konsertoi pääkirjaston ala-aulassa maanantaina 25.11. klo 17. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan kansanmusiikista ja pitämään tauko marraskuun pimeydestä!

Kuvassa on neljä kissaaSoturikissatapahtuma 27.11. klo 17-19

Hyvinkään pääkirjastolla on Soturikissa-tapahtuma 27.11. klo 17-19. Tapahtumassa voit esimerkiksi osallistua tietovisaan ja nähdä Soturikissa-kirjojen suomentaja Nana Sirosen.

Kuvassa on kirjailija Julia Hietakangas.Julia Hietakankaan kirjanjulkistamistilaisuus 28.11.

To 28.11. klo 18 pääkirjaston ryhmätila Antonissa pidetään Julia Hietakankaan uuden runoteoksen Nuda Veritas - paljas totuus julkistamistilaisuus. Haastattelijana toimii Uudenmaan Kirjoittajien puheenjohtaja Lauri Vanhala. Tervetuloa!

Kuvassa on pino kirjoja.

Finlandiavoittajien veikkaus

Hyvinkään kirjastoissa veikataan tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintojen voittajia 11.-23.11. Kussakin kategoriassa oikein veikanneiden kesken arvotaan yksi, joka saa palkinnoksi kyseisen kategorian voittajakirjan. Osallistu veikkaukseen!

Kirjaston digipiano

Pääkirjastolla voi nyt soittaa digipianoa! Ajan voit varata kirjastokortilla joko puhelimitse numerosta 019 459 2423 tai paikan päällä kirjaston neuvonnasta tai musiikkiosastolta. Musiikkiosastolta voit tietenkin tulla myös lainaamaan taitotasollesi sopivat nuotit! Tervetuloa tutustumaan!

Kuvassa Hyvinkääsali juhlavalaistuksessaItsenäisyyspäiväjuhlan lippuja kirjastosta

Kaupungin järjestämän itsenäisyyspäivän vastaanoton maksuttomia lippuja voi noutaa kirjastosta. Lisätietoa itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuksista

Kuvassa on neljä erilaista koiraa.

Lukukoiralauantait

Kennelliiton lukukoirat Hyvinkään pääkirjastossa la 16.11. ja 30.11 klo 10-12. Haluatko tukea lapsesi lukuinnostusta? Lukukoira sopii kaikille lukijoille lukemisen tasosta riippumatta! Varaa 15min lukuaikasi neuvonnasta tai numerosta 040-1556393.

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.Näyttelyitä pääkirjastossa

19.11.-4.12. Verso taipuu moneksi - Mielenterveysyhdistys Verso ry:n näyttely Versotalon toiminnasta

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.Kirjastokino avattu

Uusi ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Unelmapajan satoa  –   Kiitos asiakkaille!

Hyvinkään pääkirjastossa järjestettiin Unelmapaja asiakkaille 12.9.2019. Asiakkaita kävi runsaasti ja kirjasto sai paljon kiitosta palveluistaan ja kehitysehdotuksia.

Lue lisää...

Sähkötöitä pääkirjastolla

Pääkirjastolla tehdään sähkötöitä (valaisinremontti), pahoittelut mahdollisista häiriöistä!  

Kuvassa on kudin, jossa tekeillä värikäs lappu.Tarinavyyhti

Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja pääkirjaston ryhmätila Olgaan ke 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 18-19.30. Lisätietoja tarinavyyhdistä täältä.

kuvassa on peliohjaimiaPeli-illat

Nuorten montussa pelataan 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 17-19. Mukana PS4-, retro SNES- ja NES-konsolit sekä lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Ikinuorten iltapäivät

Syyskauden Ikinuorten iltapäivät -ohjelmaesitettä on jaossa Hyvinkään kirjastoissa. Hyvinkää100-vuoden aikana kerätyt muistot on koottu monisteeksi Kohtaamisia Hyvinkäällä, joka on lainattavissa kirjastossa.

Satutunnit

Suomenkieliset syksyn satutunnit jatkuvat taas ti 10.9. klo 18.00. Muita satutunteja Hyvinkään pääkirjastossa: Satutunnit koti- ja perhepäivähoidossa oleville lapsille sekä englanninkieliset satutunnit. Lisätietoa satutunneista.

Kuvassa on reppu, konsolipeliohjain ja popcornia

Torstaitapahtumia koululaisille

Koululaisten klo 14 torstaitapahtumat alkavat jälleen 12.9. Syyslomaviikolla 42 on tauko. Syksyn viimeinen tapahtumatorstai on 5.12.

virtuaalimaailmassaVirtuaalimaailmoilla uusia elämyksiä

Kirjastolle on hankittu HTC vive pro -virtuuliaalilasit, joita pääsee testamaan syksyn aikana järjestettävissä tilaisuuksissa. Ilmoittaudu tai tule paikan päälle katsomaan onko aikoja! Katso tästä kokeilujen aikataulut ja ilmoittautumisohjeet.

Piirroskuva kirjahyllystäKirjavirkut-lukupiirin syksy 2019

Kirjavirkut-ryhmään voi ilmoittautua jättämällä yhteystiedot pääkirjaston neuvontaan.

Katso lisää tietoa ajankohdista ja ennakkoon luettavista teoksista Lukupiiri-sivulta.

Poddcirkel jatkuu 15.1.

Poddcirkelissä (ke 15.1., 19.2. klo 17.30-18.30 ryhmätila Antonissa) kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaista kirjastopodcastia, Bibliotekspoddenia. Kaksi Halmstadin kirjaston kirjastonhoitajaa keskustelee lähetyksissä kirjallisuudesta ja lukemisesta. Välillä heillä on kirjailijavieraita. Poddcirkel on tarkoitettu kaikille ruotsin kielestä kiinnostuneille. Mukaan voi tulla ihan vaan kielikylpyyn, ylläpitämään ja virkistämään ruotsin kielen taitoa. Lähetyksistä saa myös kirjavinkkejä.

Palautetta nuorille kirjoittajille

Alle 24-vuotiaille on nyt tarjolla maksutonta palautetta kirjoituksilleen. Tempauksen järjestäjänä on Suomen maakuntakirjailijat ja sitä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää esitteestä.

Kuvassa Lukulumo-maskotit hurraavat

Lukulumo

Pääkirjastossa ja Hakalan kirjastossa on käytössä Lukulumo-sovellus. Lukulumon avulla voi lukea ja kuunnella satoja kuvakirjoja kymmenillä eri kielillä. Myös suomeksi! Tule kokeilemaan!

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntynyt virtuaalikirjasto on avattu. Voit kulkea pääkirjastossa virtuaalisessa 360 ympäristössä ja tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

kuvassa lp-soitinLP-muunnin musiikkiosastolla

Musiikkiosastolla on käytettävissä LP-levyjä CD:lle muuntava laite. Tarkemmat ohjeet musiikin sivuilla.

 

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit 

Kirjaston asiakkailla on nyt hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

NeuvontaMusiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on talviaikaan auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 10-18 ja la klo 10-15. Kesällä ma-ti 11-19, ke-to 11-16, pe 10-17. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaaLuku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa.

Päivitetty 21.11.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
hyvinkaa@hyvinkaa.fi

Kartta Villatehtaan alueesta

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ