Kirjasto

Kuvaus: työmies poraa lattiaaPääkirjasto avoinna vasta klo 16 alkaen  20.9. ja 21.9.

Päivällä lastenosaston hyllyremontti aiheuttaa kovaa melua, jonka vuoksi pääkirjasto on päivät suljettu maanantaina 20.9. ja tiistaina 21.9. Kirjasto on auki illalla klo 16-20.

Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa!

Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat auki tietyin rajoituksin

Keusoten päätösten mukaan Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat ovat auki tietyin suosituksin ja rajoituksin.

  • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
  • Noudata kirjastossa asioidessa hygieniasuosituksia
  • Kirjastossa asioidessa suositellaan kasvomaskin käyttöä, ellei siihen ole terveydellistä estettä
  • Käytä mieluiten automaatteja lainaamiseen ja palauttamiseen
  • Laiteopastusta kirjastoissa annetaan vain turvaetäisyyden päästä
  • Kirjastojen istumapaikkoja on vähennetty

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

remppa07_640.pngLastenosaston hyllyremontti

Pääkirjaston lastenosaston alkuperäiset 60-luvun hyllyt vaihdetaan uusiin. Pakkaamme remontin tieltä lähes kaiken lastenosaston aineiston pois. Lainattavissa säilyy pieni kokoelma. Remontti kestää n. 3 kuukautta marraskuun loppupuolelle asti. 

hiihto_2012.pngLiikuntavälineitä lainattavaksi

Kirjastopalveluiden on mahdollista saada liikuntapalveluiden Terveenä työelämässä -hankkeen kautta liikuntavälineitä lainattavaksi pääkirjastoon ja Hakalan lähikirjastoon. Tästä syystä haluammekin kysyä, mitä liikuntavälineitä haluaisit lainata kirjastosta. Linkki kyselyyn

älypuhelin.pngPääkirjaston tietotekniikkaopastukset

Tietotekniikkaopastuksissa tänä syksynä WhatsApp ja Signal, Älypuhelinsovellusten vinkkejä, geokätköilyä, kielipelejä ja tietoisku ajakohtaisista puhelin- ja nettihuijauksista.

Enemmän iloa älykännykästä ke 22.9. klo 13-14

Onko sinulla uusi puhelin, mutta et vielä ole keksinyt mitä kaikkea sillä voisi tehdä? Esittelyssä hyöty- ja hupisovelluksia ja puhelimen toimintoja, kuten esimerkiksi herätys.

>>osallistu kirjastolla, ilmoittautuminen tästä

Teams-linkki etäosallistumista varten tulee myöhemmin tähän.

Katso tästä muun ohjelman aikataulut ja lisätiedot.

kuvassa kissankello

Ikinuorten iltapäivät ja Kirjavirkut

Kansalaistiedettä rautatieharrastajille – osallistavaa tallennusta Suomen Rautatiemuseossa, ti 28.9. klo 13

Yhteisökoordinaattori Sonja Leppänen Suomen Rautatiemuseosta esittelee aihetta pääkirjaston ryhmätila Antonissa. Lopuksi keskustelua vapaaehtoistyöstä museoissa sekä omakohtaisista rautatiemuistoista. Ilmoittaudu verkkolomakkeella tilaisuuteen.

Kirjavirkut-kirjallisuuspiiri kokoontuu joko ryhmätila Antonissa tai etänä Teams-sovelluksen välityksellä. Syyskauden tapaamiskerrat ovat 7.9., 5.10., 2.11. ja 30.11. klo 13.

Jos et vielä ole Kirjavirkut-ryhmän jäsen, mutta olet kiinnostunut osallistumaan, tarvitset jonkin verran internet-osaamista ja toimivan sähköpostiosoitteen. Ilmoittaudu kirjastoon lähettämällä sähköpostia Kirstille kirsti.ahlsten(at)hyvinkaa.fi.

Tästä saat syyskauden Ikinuorten iltapäivät -ohjelman.

PressReader käytettävissä etänä

PressReader-lehtienlukupalvelua voi nyt käyttää myös muualla kuin kirjastossa. Palveluun kirjaudutaan sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Klikkaa sivustolla hahmon kuvaa ylhäällä oikealla, sitten nappia "Library or Group" ja hae listasta "Ratamo Libraries".

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

7.-24.9. Taru Rouhiaisen taidenäyttely Harmony & movement

Kuvassa kutimet ja lankakerä

Tarinavyyhti

Syksyn tarinavyyhdit kutsuvat kuuntelemaan Antoniin aikuisten novelleja. Samalla voit tehdä omia käsitöitäsi.

Keskiviikkoisin klo 18 alkaen 1.9., ke 13.10, ke 3.11, ke 1.12.

Tervetuloa!

Kuvassa mediataitoviikon logo; puu, joka muodostuu värikkäistä kukista.

Verkkokirjaston opastusvideoita

Youtubesta löytyy Ratamon verkkokirjaston opastusvideoita.

1. osa: kirjautuminen, omien tietojen käsittelystä ja lainojen uusimisesta. 

2. osa: varausten tekeminen 

3. osa: Lehtihaku

Tästä pääset kirjaston Youtubekanavalle: Youtube

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. 22.2.2021 lähtien palvelu vaatii lisäksi vähintään 8 merkkiä pitkän salasanan, minkä käyttäjät lisäävät itse Rockway-palveluun. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on opastusta tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttöön, katso Enterin etäopastussivu.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 21.9.2021