Kirjasto

Aukioloajat

Muutoksena edellisten vuosien talviaukioloaikoihin koko kirjasto aukeaa myös lauantaisin jo klo 9.00 ja itsepalvelu on joka päivä klo 9-11. Noudatathan edelleen asioidessasi turvavälejä, huolehdit käsihygieniasta ja tulet kirjastoon vain terveenä. Myös ylimääräistä oleskelua kirjastossa on hyvä välttää. Opintolukusali on nyt taas käytettävissä.

Pääkirjasto 17.8. alkaen:

ma-to klo 9-20 (itsepalvelu 9-11)
pe klo 9-18 (itsepalvelu 9-11)
la klo 9-15 (itsepalvelu 9-11)

Hakalan ja Paavolan kirjastot ovat auki normaalisti.

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kirjaston tietotekniikkaopastukset-sivulla on vinkkejä poikkeusajalle aineiston etäkäyttöön!

Venäjän lippu.

Suomi & Venäjä - koko tarina 22.9.

Ti 22.9. klo 18 Arvo Tuominen kertoo ryhmätila Antonissa uudesta kirjastaan Suomi & Venäjä - koko tarina. Ilmaisliput tilaisuuteen ovat kaikki jo menneet. Rajattu osanottajamäärä. Tilaisuuden järjestää Suomi-Venäjä -seuran Hyvinkään osasto. Tervetuloa!

Konsolipeliohjain.Peli-illat

Pääkirjan nuorten montussa peli-illat ke 23.9., 21.10. ja 18.11. klo 17-19. Tule pelaamaan PS4- ja retronintendokonsoleilla. Mukana myös lautapelejä. Kaikenikäiset tervetulleita!

TikkaatHyllyremontti pääkirjastossa

Pääkirjaston yläkerrassa alkaa hyllyremontti 21.9. ja se kestää lokakuun loppuun. Osa aikuisten kaunokirjallisuudesta löytyy nyt normaalista poikkeavasta paikasta ja osa on kokonaan pakattu pois remontin ajaksi.

Remontista aiheutuu ajoittain melua. Pääkirjasto on auki koko remontin ajan lukuun ottamatta viikkoa 44 (26.10.-1.11.), jolloin kaikki Ratamo-kirjastot ovat kiinni Lopen Ratamo-kirjastoihin liittymisen vuoksi. Eräpäivät eivät osu sulkuviikolle.

Rockway-palvelussa katkoksia 30.9.

Rockway-musiikkikurssipalvelussa saattaa päivityksen takia esiintyä käyttökatkoksia 30.9.

profiilikuva miehestä, joka kumartaaPaavolan kirjasto suljetaan 1.10.

Hyvinkään kaupungin valtuusto on päättänyt lakkauttaa Paavolan kirjaston 1.10.2020 alkaen. Päätökseen ovat vaikuttaneet säästötavoitteet ja se, että rakennus on huonossa kunnossa. Paavolan kirjasto on 30.9. asti auki ma klo 12-19 ja ke, to klo 12-16.

Kuvassa sammakkoSatutunnit jatkuvat!

Varmista paikkasi satutunnilla ja varaa se kirjaston neuvonnasta 019 4592423.

Syksyn satutunnit: tiistait klo 18-18.30: 15.9., 29.9., 13.10., 10.11., 24.11., 8.12.

Lisäksi satutunti kotihoidossa ja perhepäivähoidossa oleville ke 7.10. klo 10-10.30.

Tervetuloa!

kuvassa kissankelloIkinuorten iltapäivät - syksyn ohjelma

Ikinuorten iltapäivät -tapahtumia järjestetään pääkirjastossa syksyn aikana koronarajoitusten sallimissa puitteissa.

Jos et aiemmin ole osallistunut Kirjavirkut-lukupiiriin, jätä yhteystietosi pääkirjaston neuvontaan, niin Kirsti Ahlsten ottaa yhteyttä.

Ikinuorten iltapäivät -ohjelma kokonaisuudessaan löytyy täältä: Ikinuoret syksyn ohjelma. Ohjelmaesitteitä jaetaan pääkirjaston asiakastiskeiltä.

Kuvassa varastetaan luottokortteja

Tietotekniikkaopastukset syksyllä

Ti 6.10. klo 14-15.30 SeniorSurf-päivä: Kuluttajaliiton luento: Sijoitushuijaukset ja romanssihuijaukset ja niiden tunnistaminen ja välttäminen. Ilmaislippujen jako alkaa pääkirjaston neuvonnassa 29.9. klo 12.00.

Muiden opastusten alustavat päivät: ke 11.11. klo 14-15 ja ke 9.12. klo 14-15

Tervetuloa!

Kuvassa lanka ja neulepuikot

Tarinavyyhti

Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Kuuntelemaan voi myös tulla ilman käsityötä.

Tarinavyyhdin syksyn kerrat: keskiviikot 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12. pääkirjaston ryhmätilassa klo 18-19.30.

Tervetuloa!

Tablettitietokone, kirjoja ja kahvikuppi

Poddcirkel

Poddcirkelissä kuunnellaan kahvittelun lomassa ruotsalaisia kirjallisuuspodcasteja. Tervetuloa virkistämään ruotsin kielen taitoa ja kuuntelemaan kirjavinkkejä ruotsiksi. Hyvinkään pääkirjastossa klo 17.30-18.45 keskiviikkoina 9.9., 14.10., 11.11. ja 9.12. 

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

6.-23.10. Mirka Määtän näyttely

Kuvassa radio

Musiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on 17.8. lähtien auki ma-ti klo 11-20, ke-to klo 11-16, pe klo 11-18, la 11-15. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin.

Piirroskuva kirjahyllystäLukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on etäopastusta tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käyttöön. Katso täältä lisätiedot: https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/

naxos-palvelun logoNaxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 22.9.2020