Kirjasto

Kirjastoissa rajoitettu palvelu

Ma 30.11. alkaen pääkirjaston ala-aulasta voi noutaa varauksia ja palauttaa aineistoa ma-ti klo 9-19 ja ke-pe klo 9-16. Ala-aulasta löytyy myös pieni valikoima muuta aineistoa lainattavaksi. Käytä ensisijassa automaatteja, tarvittaessa apua saa palvelutiskiltä. Pääkirjaston ala-aulan tietokoneet ja kopiokone ovat käytettävissä välttämätöntä pikaista asiointia varten. Yläkerta, lehtisali ja muut tilat ovat suljettuja. Maskin käyttöä edellytetään kirjastossa asioivilta.

Hakalan kirjastosta voi noutaa etukäteen varattua aineistoa ja palauttaa aineistoa ma klo 15-19 ja ti-pe klo 13-16. Hakalan kirjasto on kokonaan kiinni hiihtolomaviikon 22.-28.2.

Rajoitukset johtuvat Uudenmaan koronatilanteesta sekä Keusoten ja STM:n antamista suosituksista ja määräyksistä. Ne ovat voimassa ainakin 31.1.2021 asti.

Tällä hetkellä varauksissa on jonkin verran ruuhkaa. Haethan noudettavana olevan varauksesi mahdollisimman pian, kiitos!

Koronan aikaan

Noudatathan asioidessasi turvavälejä, huolehdit käsihygieniasta ja tulet kirjastoon vain terveenä. Myös ylimääräistä oleskelua kirjastossa on hyvä välttää. Kirjaston tiloissa maskisuositus.

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kirjaston tietotekniikkaopastukset-sivulla on vinkkejä poikkeusajalle aineiston etäkäyttöön!

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Piirroskuva kirjahyllystä

Lukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

naxos-palvelun logo

Naxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logosta

Rockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on opastusta tietokoneen, tabletin tai puhelimen käyttöön, katso Enterin etäopastussivu.

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

1.-17.12. Työtä ja toimeentuloa meikäläisille -näyttely (Me Itse Sankarit -ryhmä) siirretään tulevaisuuteen

Kuvassa lanka ja neulepuikotTarinavyyhti

On koronatauolla.

 

Kuva Hyvinkäällä sijainneesta Helsingin VerkatehtaastaTeollisuusympäristöt Hyvinkään kaupunkikuvassa

Lauri Putkosen pääkirjastossa pitämä esitelmä Hyvinkään teollisuusympäristöistä on nyt katsottavissa videoituna. Linkki videoon Youtubessa 

kuvassa kissankelloIkinuorten iltapäivät - kirjavirkut

Kirjavirkut-ryhmän toiminta jatkuu Lukuvinkkeli-blogissa ja sähköpostiryhmässä.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 14.1.2021