Kirjasto

Aukioloajat 1.6. lähtien

Kirjastot aukaisevat ovensa 1.6. lähtien. Noudatathan kuitenkin asioidessasi turvavälejä ja tulet kirjastoon vain terveenä. Myös ylimääräistä oleskelua kirjastossa tulee välttää. Opintolukusali on toistaiseksi suljettu lamppuremontin vuoksi.

Pääkirjasto 1.6.-15.8.:

ma-ke klo 9-19 (itsepalvelu 9-11)
to-pe klo 9-17 (itsepalvelu 9-10)
la suljettu

Hakalan kirjasto 1.6.-18.6.:

ma klo 13-19
ti-pe klo 13-16
suljettu 19.6.-2.8.

Paavolan kirjasto 1.6.-18.6.:

ma klo 12-19
ke, to klo 12-16
suljettu 19.6.-2.8.

Kaupungin ja Keusoten koronatiedotteet

Kirjaston tietotekniikkaopastukset-sivulla on vinkkejä poikkeusajalle aineiston etäkäyttöön!

Kuvassa on sammakko kruunu päässä.Satutunti 30.6.

Ti 30.6. klo 18 pidetään satutunti Kirjastoaukiolla omenapuiden alla. Kesto 30 min. Lapset ovat saattavan aikuisen vastuulla. Tervetuloa!

Kuvassa on Picachu ja pokepallo.Pokemon-kävely 1.7.

Toiveesta uusitaan juhannuksen jälkeen ollut pokemon-kävely ke 1.7. klo 13. Käydään yhdessä raidilla turvavälit huomioon ottaen. Kokoonnutaan aluksi kirjaston edessä. Säävaraus!

Kuvassa on abstrakti värikäs spiraali.

Näyttelyitä pääkirjastossa

23.6.-17.7. Kuvia Seitsemän veljeksen vaellusreitiltä (Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys ry ja Hyvinkään Latu ry)

21.7.-6.8. Asetelmia ja ajatuksia (Leo Vinogradoff)

Kuvassa on pöytä, jolla on tietoa elämyslainoista.

Elämyslainat

Pääkirjastossa lainataan kausikortteja erilaisiin kulttuuri- ja muihin vapaa-ajan tapahtumiin. Tällä hetkellä lainattavissa on kausikortteja Hyvinkään Tahkon naisten sekä miesten kotiotteluihin. Sillä voi käydä katsomassa yhden ottelun. Laina-aika on 7 päivää eikä elämyslainaa voi uusia tai varata. Elämyslainat löydät ala-aulasta pikalainojen vierestä.

Kuvassa on vihreä koristekoukero.Visailuja lapsille sekä aikuisille

Kirjastoseikkailu lapsille. Tehtävänä on löytää kymmenen rastia Hyvinkään pääkirjaston ympäriltä ja vastata niistä löytyviin kirjastoaiheisiin kysymyksiin. Lähtö pyörätelineiden luona lehtisalin edessä. Halutessasi voit palauttaa vastauksesi ja osallistua kirjalahjakortin arvontaan. Palautukset lapulla lainaukseen tai sähköpostilla kirjasto.lapset@hyvinkaa.fi.

Sanasokkelo ja anagrammeja aikuisille. Ota mukaasi pääkirjaston ilmoitustaulun edestä tai neuvonnan luota sanasokkelolappu ja/tai anagrammilappu. Palauta ratkottuna ja yhteystiedoilla täytettynä ilmoitustaulun edessä olevaan laatikkoon 31.7. mennessä osallistuaksesi Suomalaisen kirjakaupan lahjakorttien arvontaan.

Kuvassa on kangaskassi.Yllätyskassit lainattavissa

Pääkirjastossa on taas lainattavissa yllätyskasseja 1.6.-31.8. Lainaa aikuisten kassit neuvonnasta. Lasten ja nuorten kassit löydät lasten digitaalisten pelien vierestä.

Kuvassa radio

Musiikkiosaston neuvonta

Musiikkiosaston neuvonta on kesällä 1.6. lähtien auki ma-ke klo 11-16, to-pe klo 10-16. Muina kirjaston aukioloaikoina itsepalveluperiaatteella.

Kuvassa on lukuhymiö.Satutunnit Youtubessa

Satutätimme uusin satutunti löytyy Kirjastokaistalta, samoin muutama muu satutunti. Aikaisemmat sulkuajan satutunnit voi käydä katsomassa Hyvinkään kirjaston Youtube-kanavalla.

Katso myös Hakalan kirjastossa normaalisti touhuavan Jaakkokissan kokkikoulu.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Tällä hetkellä voimme koostaa kirjalistoja Ellibs-palvelun e-kirjoista ja tavallisistakin kirjoista, mutta luonnollisestikaan emme voi koostaa valmiita kirjakasseja. Ylläolevista linkeistä pääset tutustumaan palveluihin tarkemmin.

Piirroskuva kirjahyllystäLukuvinkkeli-kirjablogi

Kirjaston Lukuvinkkeli-blogista löydät paljon kirjastolaisten kirjavinkkejä.

Kuvassa on nainen ison popcorn-astian kanssa.

Kirjastokino

Ilmainen kotona käytettävä Kirjastokino-palvelu on tarjolla Ratamo-kirjastojen asiakkaille. Kirjastokinossa voit katsella elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja, konserttitaltiointeja... Aineistoa on niin lapsille kuin aikuisillekin. Samaa elokuvaa voi katsoa useampi asiakas yhtä aikaa. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Tutustu Kirjastokinoon osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kannettava tietokone ja tabletti

Enter ry:llä etäopastusta

Enter ry:llä on etäopastusta korona-aikana tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen käyttöön. Katso täältä lisätiedot: https://www.entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/

Kirjaston tietotekniikkaopastukset jatkuvat heti, kun se on mahdollista.

naxos-palvelun logoNaxos-musiikin kuuntelupalvelut

Ratamo-kirjastojen asiakkaat voivat kotikoneiltaan käyttää musiikin kuuntelupalveluja Naxos Music Librarya ja Naxos Music Library Jazzia. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena. Naxosta pääset kuuntelemaan netissä kirjastokortin numerolla. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun, niin myös muut pääsevät käyttämään palvelua (kirjastolla on rajallinen määrä kuuntelulisenssejä).

kuva rockway.fi -logostaRockway-musiikkikurssit netissä

Kirjaston asiakkailla on hyödynnettävissään Rockway-musiikkikursseja. Palvelun internetsivulle kirjaudutaan kirjastokortin numerolla. Lisäksi pitää rekisteröityä, jotta kursseja pääsee lainaamaan. Rockway saattaa käyttää yhteystietoja markkinointiin.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

Virtuaalikirjastovirtuaalikirjaston etusivu

Hyvinkään kirjaston ja Hyrian yhteistyöllä syntyneessä virtuaalikirjastossa voit seikkailla, vaikka kirjasto on kiinni. Voit tutustua kirjaston tiloihin ja palveluihin. Jos olet käynyt kirjastossa lähiaikoina, huomaatko mitä siellä on muuttunut? Sisään pääset klikkaamalla viereistä kuvaa. Tervetuloa!

Kuvassa kuvituskuva puustaUnelmapajan satoa  –   Kiitos asiakkaille!

Hyvinkään pääkirjastossa järjestettiin Unelmapaja asiakkaille 12.9.2019. Asiakkaita kävi runsaasti ja kirjasto sai paljon kiitosta palveluistaan ja kehitysehdotuksia.

Lue lisää...

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 1.7.2020 Tulosta