Kirjasto

valokuva Risto NihtilästäRisto Nihtilä ti 7.2.

Pitkään Aamupostiin kolumneja kirjoittanut ja kaunokirjallisuutta julkaissut kotiseutukirjailija Risto Nihtilä on vieraana pääkirjastossa tiistaina 7.2. klo 13. Tervetuloa keskustelevaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen, missä hän kertoo kirjoituksistaan.

Kuvassa on Kimble-pelin laatikko.Aikuisten peli-ilta 8.2.

Ke 8.2. klo 17-19 on luvassa aikuisten peli-ilta musiikkiosastolla. Tule pelaamaan lautapelejä ja kokeilemaan konsolipelejä. K-18. Tervetuloa!

Kuka Putinin takana seisoo? aiheena 8.2.

Ke 8.2. klo 17 ryhmätila Antonissa Suomen entinen Moskovan suurlähettiläs René Nyberg esitelmöi Suomen Venäjä-suhteista ja omista kokemuksistaaan otsikolla Kuka Putinin takana seisoo? - Patriarkkoja vai oligarkkeja. Tilaisuuden järjestää Suomi-Venäjä-seuran Hyvinkään osasto. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

heikki_kännö.jpgHeikki Kännön vierailu videolla

Kirjailija, taiteilija, graafinen suunnittelija Heikki Kännö puhumassa pääkirjaston yleisölle on nyt videotallenteena, joka on kahden viikon ajan katsottavissa YouTubessa. Kännön romaani Ihmishämärä oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2022.

popc_100.pngHiihtolomaviikon ohjelmaa lapsille

Antonin ja Olgan arvoitus pe 17.2. klo 12- la 11.3.2023

Tervetuloa tekemään hauska suunnistustehtävä pääkirjastoon!

Elokuvanäytöksiä:

Ke 22.2. Klo 13:00-14:15 (S) Elokuvassa satusankarit lähtevät tähtitornille tutkimaan valoilmiötä.

To 23.2. Klo 13:00-14:40 (K7) Elokuvassa kanadalainen tyttö muuttuu Punapandaksi.

Pe 24.2. Klo 13:00-14:30 (K7) Elokuvassa Kuninkaan adoptiopoika etsii mystistä valtikkaa ystäviensä kanssa.

Kuvassa kädet ja tablettitietokone

Digitalkkarin palvelut

Digitalkkari vastaanottaa taas alkaen 18.1.2023. Hän neuvoo monenlaisissa tietoteknisissä ongelmissa ja ohjelmien käytössä. Ajanvarausajat ovat arkisin välillä klo 9.00-11.00 ja 11.30-14.30. Varaa aika asiakaspalvelussa, p. 019 459 2422 tai 040 139 5432.

Kuvassa on sarjakuvakerho Hyviksen logo, jossa paljon keltaista ja kynä.

Sarjakuvakerho Hyvis

Lasten sarjakuvakerho Hyvis kokoontuu pääkirjaston ryhmätila Olgassa keskiviikkoisin klo 15-16.30. Joulutauon jälkeen jatketaan joka viikko 11.1.2023 alkaen. Kerho on suunnattu kaikille sarjakuvien piirtämisestä kiinnostuneille 7-14-vuotiaille. Tarvittavan materiaalin saa ilmaiseksi kirjastosta. Tervetuloa!

Horroskooppi kirjan kansi

Kirjavirkut-lukupiiri

Kirjavirkut-lukupiiri kerran kuussa ryhmätila Antonissa. Lisätietoja lukupiiristä ja loppukevään luettavat kirjat löydät lukupiirisivulta.

Mobiilikirjasto

Ratamokirjastot ovat ottaneet käyttöön Axiell Mobiilikirjasto -sovelluksen. Mobiililaitteelle ladattavaan sovellukseen kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Mobiilikirjastossa voi tarkastella ja uusia lainoja, tehdä hakuja ja varauksia sekä tarkistaa kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Mobiilikirjastosta löytyy myös sähköinen kirjastokortti. Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa sovelluksen lataamisessa ja käytössä.

Kuvassa on oviaukossa kaksi naista, jotka pitelevät oppimisen olohuoneen mainosta käsissään.Oppimisen olohuone

Maanantaisin klo 14-16 parittomilla viikoilla ryhmätilassa pidetään oppimisen olohuone, jota vetävän Nurmijärven Klubitalon opintovalmentajat. Kyseessä on Erilaisten Oppijoiden Liiton toimintamalli, jossa aikuisille (18-65v) tarjotaan matalan kynnyksen ohjausta oppimisessa ja perustaidoissa kuten matematiikassa, lukemisessa, kirjoittamisessa ja digitaidoissa. Oppija määrittää itse taidot ja tavoitteet, mitä haluaa saavuttaa. Mitään diagnoosia oppimisvaikeuksista ei tarvita. Avoimet ovet 13.2. Tule silloin tutustumaan opintovalmentajiin. Kevään loput kerrat ajanvarauksella 040 773 1467 /lina.galrito-leinonen(at)eskot.org tai 040 154 8555 / anu.koskela(at)eskot.org.

Kuvassa on värikäs keskeneräinen kudin.

Tarinavyyhti

Tarinavyyhti kokoontuu keväällä 2023 pääkirjaston ryhmätila Antonissa keskiviikkoisin 11.1., 1.2., 1.3., 5.4. ja 3.5. klo 18-19.30. Tule tekemään käsitöitä ja kuuntelemaan novelleja. Tuo oma käsityösi mukaan tai neulo lahjoitetuista langoista lämpimiä lahjoja Punaiselle Ristille. Voit tulla myös vain kuuntelemaan paikalle. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista.

konsoliohjain

Peli-illat

Ke 1.2., Ke 1.3., Ke 5.4. ja Ke 3.5. klo 17–19.
Tule pelaamaan PS4- ja retronintendo-konsoleilla Hyvinkään pääkirjaston nuorten monttuun. Mukana tietty myös lautapelejä. Kaikenikäiset ovat tervetulleita pelaamaan!

Kuvassa on monivärinen spiraali.Näyttelyt

23.1.-3.2. Luonto lainassa -näyttely

31.1.-15.2. Verson näyttely

7.-23.2. Maija Ahlqvist: Taidetta lampunvarjostimen alta

lohikäärme4.jpgSatutunnit

Iltasatutunnit:

Tiistaisin klo 18.00 31.1.2023 alkaen 2.5. saakka ryhmätila Antonissa. Talvilomaviikolla (viikko 8) ei satutuntia!

Satutunnit koti-ja perhepäivähoidossa oleville lapsille:
keskiviikkoisin klo 9.30
ke 1.2., ke 1.3., ke 22.3., ke 12.4., ke 3.5. ja ke 17.5.

Satutunti pidetään pääkirjaston ryhmätila Antonissa. Tervetuloa!

Kuvassa on liehuva Suomen lippu. Piirretty kuva.Suomipiiri

Suomipiiri pidetään ryhmätila Antonissa joka torstai 12.1.-11.5. klo 14-15.45 (ei talvilomalla 23.2., ei kiirastortaina 6.4.). Vapaaehtoiset opettavat suomen kieltä sekä kertovat suomalaisista tavoista ja kulttuurista.

Kuvassa sinisellä ja punaisella ilmaan hyppäävien ihmisten siluetteja. Alla lukee isoilla kirjaimilla punaisella elämyslainaus.

Elämyslainat

Hyvinkään pääkirjastosta on lainattavissa elämyslainoja. Tällä hetkellä voit lainata kausikortin Hymyhuulten perustanssikurssille (4 kpl).  Ala-aulassa olevalta elämyslainapöydältä löytyvä vastinlappu vaihdetaan varsinaiseen elämyslainakorttiin lainaustiskillä. Elämyslainan tietynlaiseen tapahtumaan voi lainata vain yhden kerran kaudessa. Laina-aika on 7 vrk. Elämyslainaa ei voi uusia tai varata. 

Kuvassa kukkivat omenapuut ja niiden takana oleva Hyvinkään pääkirjasto.Uutiskirje

Hyvinkään kirjasto julkaisee noin kerran kuussa ilmestyvää sähköpostiuutiskirjettä, missä kerrotaan oleellisimmat ajankohtaiset kirjastoasiat. Voit liittyä uutiskirjeen tilaajaksi tästä

Jos et vielä ole uutiskirjeen tilaaja: voit lukea uusimman uutiskirjeen tästä.

lukuneuvontaa

Luku- ja musaneuvontaa

Jos etsit uutta luettavaa tai kuunneltavaa, kokeile lukuneuvontaa ja/tai musaneuvontaa. Täytä lomake ja tilaa noudettava aineistokassi tai lista sähköpostiisi! Ylläolevista linkeistä pääset palveluihin. Kirjalista lähetetään 2-3 viikon kuluessa sähköpostiisi tai lukuneuvoja ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse.

kuvassa piirroskuva metsästäKirjastoketun aikamatka Hyvinkään historiaan

Lastenosasto on julkaissut 100-vuotiaan Hyvinkään kunniaksi Kirjastoketun aikamatkan. QR-koodien takaa löytyy kuvia ja videoita, joiden kautta pääsette paitsi sukeltamaan hauskasti Hyvinkään historiaan, myös oppimaan erilaisia asioita kirjastosta. Materiaalissa on käytetty Hyvinkään kaupunginmuseon kuva-arkistoa. Tästä pääset aikamatkalle.

 Tietosuoja-asiat

Näistä linkeistä saat tietoa kirjaston asiakkaiden tietosuojaan liittyvistä asioista. Samat lähteet löytyvät myös esim. Hakemisto-sivulta kohdasta "tietosuoja".

Päivitetty 3.2.2023