Martin päiväkodin Satu- ja Touhutuvan junaleikki

Kuvassa eteistila johon on rakennettu junarata

Martin päiväkodin Satu- ja Touhutuvan naulakkoeteinen on melko suuri ja tarjoaa tilat moneen luovaan leikkiin. Junaleikki laajenee lasten silmissä usein heidän rakentamansa radan ulkopuolelle. Lähdimme kehittämään junaleikkiä tarjoamalla lapsille idean valmiiksi teipeistä tehdystä radasta, jonka varrelle tulisi heidän mielenkiintonsa kohteista nousseita juna- asemia. Tukea projektiimme saimme hankekoordinaattori Anne- Marie Knapelta.

kuvassa lattiaan tehty prinsessojen asema

Tervetuloa prinsessojen ja prinssin valtakuntaan.

Suunnittelimme radan reitit ja asemat yhdessä lasten kanssa ja kysyimme mihin mikäkin asema sijoitetaan. Anne etsi lasten kanssa avoimilta internetsivuilta Kopioston kopiontiluvat saaneita kuvia asemille.  Näitä kuvia saa käyttää, kopioida, tallentaa ja muokata vapaasti omaa oppimateriaalia ja projektitöitä varten. CC- lisensioituja kuvia löytyy runsaasti myös esim. Pixabaysta.

kuvassa tyttö leikkii junaradalla kädessään puinen pieni junan vaunu.

Rakennusvaiheen kokeilua.

Kuvassa tyttö leikkii junaradalla kädessään pieni vihreä junan veturi.

Uuden radan testiajo.

Kuvassa lattialle kuvin tehty maatila-asema

Maatila

Kuvassa lsttislle ja kaapin seinään tehty supersankarien luola

Supersankareiden luola.

Kuva eteisaulan junaradasta

Lapset rakensivat junarataa ja asemien ympäristöä yhden aamupäivän todella suurella innolla ja luovuudella. Monipuolisesti vaihtelevat tehtävät (piirtäminen, leikkaaminen, teippien asettelu ja kuvien etsiminen) pitivät heidän mielenkiintonsa yllä kokonaisen aamupäivän. Uudistettu leikkiympäristö houkutteli lapset heti tutustumaan siihen ja innosti luomaan uusia leikkejä.

Varhaiskasvatuksen opettaja Camilla Rönnberg

Päivitetty 22.12.2021