Ellibsin e-kirjojen käyttö

Kirjaston e-kirjat ja e-äänikirjat saat käyttöösi Ellibs-palvelun kautta. Myös Ratamon verkkokirjaston kautta hakiessa e-aineistot tulevat näkyviin.

Lainaaminen

Kirjojen lainaamista varten tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin. Laina-aika sähköisillä kirjoilla on 1-2 tai 14 vuorokautta. Lainattua kirjaa ei tarvitse erikseen palauttaa vaan se palautuu laina-ajan päätyttyä automaattisesti. Voit tehdä myös ilmaisia varauksia lainassa oleviin e-kirjoihin. 

Ellibs-mobiilisovellus mobiililaitteille

Ellibs sovelluksen aloitusnäkymä

Suositeltavin tapa käyttää kirjaston Ellibsin kokoelmaa on Ellibsin oma sovellus, jolla voi suoraan etsiä aineistoa ja kuunnella myös äänikirjoja. Aineiston lataaminen vaatii nettiyhteyden, mutta voit ennen kuuntelua valita tiedoston lataamisen laitteelle, jolloin kirjat ovat käytettävissä ilman nettiyhteyttäkin. Äänikirjat kannattaakin katkosten välttämiseksi ladata omaan puhelimeen. Ilmaisen sovelluksen voit ladata sovelluskaupasta. Kuvalliset pikaohjeet Ellibs-sovelluksen käyttöön.

Tietokoneella lukeminen

Tietokoneella useimmat e-kirjat avautuvat internetselaimeen (äänikirjat avautuvat aina selaimeen). Kannattaa käyttää uusimpia verkkoselaimia. Joitain vanhempia teoksia ei voi lukea selaimessa. Kirjoja voi lukea myös erilisellä Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla. Sitä varten täytyy asentaa ohjelma ja luoda Adobe-tunnukset. Lisää ohjeita löydät Ellibsin etusivulta.

Päivitetty 7.10.2022