Muksunetti

 

Kaikissa Hyvinkään päiväkodeissa ja kerhoissa on käytössä sähköinen tiedotus- ja viestintäväline Muksunetti. Tavoitteena on vahvistaa perheiden ja varhaiskasvatuksen yhteistyötä ja tehdä päiväkodin ja kerhon arkea ja toimintaa näkyvämmäksi kodin suuntaan. Muksunetti sisältää erilaisia toimintoja, jotka ovat helposti vanhempien käytettävissä ja nähtävissä:

  • kaikki varhaiskasvatuksen ja päiväkotiyksiköiden tiedotteet
  • jokaisen päiväkotiryhmän ja kerhon oma blogi
  • päiväkodin/kerhon tapahtumakalenteri
  • sähköinen viestintä vanhempien ja päiväkodin/kerhon välillä
  • lasten dokumentit (esim. Varhaiskasvatussuunnitelma ja esiopetuksen suunnitelma)

Tavoitteena ei ole vähentää kasvotusten tapahtuvaa kuulumisten vaihtoa ja keskustelua, vaan tarjota uusia kanavia ja mahdollisuuksia entisten lisäksi. Muksunetin kautta vanhemmat voivat seurata lapsensa arkea päiväkodissa ja kerhossa.

Tunnukset Muksunettiin

Tunnukset Muksunettiin saa, kun lapsi on aloittanut päiväkodissa/kerhossa. Ryhmän kasvattaja antaa vanhemmille ohjeet siitä, kuinka tunnuksia haetaan (www.muksunetti.fi). Tunnusten hakemisen jälkeen, päiväkodin johtaja vahvistaa tunnukset, jotka lähetetään automaattisesti vanhemman sähköpostiin. Jos lapsia on enemmän kuin yksi, tulee tällöin hakea tunnuksia kaikkien lasten tiedoilla. Viimeisen lapsen tiedoilla saaduilla tunnuksilla kirjautuessaan vanhemmat näkevät kaikkien lasten ryhmät ja tiedot. Molemmat vanhemmat voivat hakea omat tunnukset Muksunettiin.

Tietoturva Muksunetissä

Muksunetissä käsitellään lapsen henkilökohtaisia tietoja. Jotta tiedot eivät joudu sivullisten käsiin, on Muksunetti suojattu ja sitä pääsee käyttämään vain kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla tunnuksilla. Salattu yhteys suojaa selaimen ja palvelun väliset sanomat siten, ettei kolmas osapuoli voi lukea niitä. Jos olet käyttänyt Muksunettiä koneella, johon muutkin saattavat päästä käsiksi, kannattaa uloskirjautumisen jälkeen tyhjentää käyttämäsi koneen välimuisti ja sivuhistoria.

Tietosuojaseloste (pdf)

Tästä Muksunettiin

Päivitetty 26.11.2020