Lukuvinkkeli-sivun saavutettavuuseloste

Verkkosivun saavutettavuus

Hyvinkään kaupunginkirjasto on vastuussa WordPress.com-palvelussa olevan Lukuvinkkeli-sivustonsa sisällöstä. Haluamme, että mahdollisimman moni voi käyttää sisältöä. Tässä asiakirjassa kerrotaan siitä, miten noudatamme digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettua lakia, tunnetuista saavutettavuusongelmista sekä siitä, miten voit ilmoittaa ongelmista meille, jotta voimme korjata ne.

Kuinka saavutettava verkkosivusto on?

Verkkosivusto noudattaa suurelta osin lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta olemme tietoisia tietyistä puutteista.

  • Useimmissa kuvissa ei ole alt-tekstejä. Kuvat ovat yleensä esiteltävien kirjojen kansikuvia tai aiheeseen liittyviä kuvituskuvia.

Mitä voit tehdä, jos et pysty käyttämään verkkosivuston joitakin osia?

Jos tarvitset sivustolta sisältöä, joka ei ole saavutettavissasi, voit kysyä meiltä lisätietoa sähköpostitse osoitteella kirjasto@hyvinkaa.fi tai puhelimitse 019 459 2423.

Verkkosivuston saavutettavuusongelmista ilmoittaminen

Teemme jatkuvasti parhaamme parantaaksemme verkkosivun sisällön saavutettavuutta. Jos havaitset ongelmia, joita ei ole kuvailtu tällä sivulla, pyydämme ilmoittamaan siitä sähköpostiosoitteeseen kirjasto@hyvinkaa.fi tai soittamalla numeroon 019 459 2423.

Valvonta

Aluehallintovirasto valvoo digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain toteutumista. Jos olet tyytymätön siihen, miten käsittelemme asiaasi, voit ottaa yhteyttä Aluehallintovirastoon ja ilmoittaa heille asiasta.

Teknistä tietoa verkkosivuston saavutettavuudesta

Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 -standardin AA-tason kriteerit. Sivustolla saattaa kuitenkin olla sellaista ei-saavutettavaa sisältöä, joka teknisesti ei täytä kriteereitä. Verkkosivupalvelun omistaja huolehtii kehitystyöstä teknisen saavutettavuuden osalta eikä meillä sivuston käyttäjänä ja sisällöntuottajana ole mahdollisuuksia vaikuttaa siihen.

Miten olemme testanneet verkkosivuston

Olemme itse arvioineet saavutettavuutta ilman tarkastusta.

Hyvinkään kaupunginkirjaston Lukuvinkkeli-sivu on julkaistu 29.4.2008.

Seloste on päivitetty 4.9.2020.

Päivitetty 4.9.2020