Vilkastus

Kulttuuriseura Vilkastus perustettiin Vehkojan koululla toukokuussa 1999 työnimellä Vehkojan koulun kulttuurinystävät. Uudeksi nimeksi haluttiin jotain sellaista, mikä on yhteistä kaikille yhdistykseen kuuluville eteläisen Hyvinkään kouluille. Yhteisenä tekijänä on nyt herra nimeltä Mikko Vilkastus.

  • Vaikka Mikko Vilkastus ei varsinaisesti ollutkaan kovin kulturelli mies, hänen kuitenkin kerrotaan vaikuttaneen viime vuosisadalla eteläisen Hyvinkään alueella siinä määrin, että kuuluu edelleen Suomen kansalliskirjallisuuteen. Tarkemmat tiedot löytyvät Aleksis Kiven teoksesta Nummisuutarit.
  • Kulttuuriseura Vilkastus pyrkii vilkastuttamaan alueensa koulujen kulttuurielämää ohjelmanvaihdolla, kulttuuriretkillä ja yhteisillä ohjelmaproduktioilla. Se myös avustaa kouluja ulkomaisen ystävyyskoulutoiminnan tehtävien hoidossa.
  • Kulttuuriseura Vilkastukseen kuuluvat ilman jäsenmaksua Anttilan, Hakalan, Hyvinkäänkylän, Puolimatkan ja Vehkojan koulujen oppilaat. Aikuisilta peritään jäsenmaksu vuosittain.
Päivitetty 14.8.2020