Ajankohtaista Vehkojan koulussa

 

Helmikuu

11.2.      8.-luokkalaisten Taidetestaajat

              112-päivä

12.2.      7. luokkien vanhempainilta

14.2.      Alakoulun liikuntapäivä

              Tukioppilaiden ystävänpäiväohjelmaa

              Sveitsin lukiolaisten vanhojen tanssit

 27.2.     Yläkoulun liikuntapäivä

Maaliskuu

4.3.          8.luokkien vanhempainilta

Vko 11.    8.luokkien TET-viikko

11.3.        Tulevien 7.-luokkalaisten tutustuminen Vehkojalla

20.3.        Taksvärkkipäivä 6.-9.-luokkalaisille

Vko 13.    Päihdekupla 6.luokille

Huhtikuu

24.4-15.5  Alakoulun uinnit

30.4          Vapun juhlintaa sekä kansainvälisyyskarnevaalit alakoulussa

Toukokuu

13.5.         Tulevien 1.-luokkalaisten tutustuminen Anttilan kouluun

                 Tulevien 7.-luokkalaisten tutustuminen ja vanhempainilta

27.5.         Alakoulun kevätjuhla

29.5.         Yläkoulun kevätjuhla

30.5.         Todistusten jakaminen

 

Valinnaisaineopas 2020

https://peda.net/hyvinkaa/peruskoulut/vk1/valinnaisaineopas/opp1l

 

Vehkojan koululaiset toivat jouluiloa vanhuksille

7E vieraili joulun alla hoivakoti Anttilanhovissa sekä Hyvinkään sairaalan kuntouttavalla osastolla laulamassa joululauluja, lukemassa jouluisia tekstikatkelmia sekä viemässä asukkaille joulukortit. Anttilanhovin vierailulla olivat mukana myös koulukoirat jackrusellinterrieri Stella ja australianlabradoodle Bea, jotka ovat jo kokeneita konkareita hoivakotivierailulla.

Musiikkiesityksiä oli säestämässä pianolla musiikinopettaja Anniina Siltanen, joka oli harjoituttanut oppilailla joululauluja musiikin tunneilla. Tekstien lukemista oli harjoiteltu äidinkielen tunneilla ja joulukortteja askarreltu kuvataiteessa.

Vehkojan koulussa myydään aineettomia lahjakortteja, joilla voi ostaa vierailun hoivakotiin tai sairaalaan. Projekti on nimeltään ”Lahjaksi iloa.” Vierailu voi sisältää esimerkiksi lukemista, musiikkiesityksen tai ulkoiluhetken. Osalla vierailuista on mukana koulukoiria, joita asukkaat voivat rapsutella.

Aineettomia lahjakortteja voi ostaa kouluyhdistyksen sihteeriltä Katariina Piriltä (katariina.piri@edu.hyvinkaa.fi) sekä koulun kansliasta ja koulun tapahtumista. Yksityishenkilöille lahjakortti maksaa 10 euroa ja yrityksille 50 euroa. Projektista saaduilla rahoilla on ostettu koululle erilaisia välineitä oppilaiden käyttöön.

Lahjaksi iloa.JPG

  

Ystävyyskoulu

Uutena ystävyyskoulunamme on Kaakkois-Kiinassa sijaitseva Yiwu primary school. Delegaatio Kiinasta vieraili koulussamme viikolla 33 eli heti koulun alettua. Vieraina oli 17 oppilasta ja 3 opettajaa ja he tulivat siis kaakkois-Kiinasta Zhejiangin rikkaasta maakunnasta. Yiwun kaupunki on n. 700 000 asukaan erittäin moderni kaupunki, josta on Shanghaihin n. 40 minuutin matka (kun luotijuna kiitää n. 300km/h). :-)
Viikkoomme sisältyi mm. pesäpalloa, karjalanpiirakoiden tekemistä, luontopolkua, juhlatilaisuuksia ja ennen kaikkea aivan normaaleja oppitunteja. Myös Anttilan eskareitten ja ykköskakkosten kanssa vietettiin mukava tiistaiaamupäivä. Hippaleikkikin oli heille aivan uusi tuttavuus. Suomi kiinnostaa Kiinassa eritoten koulutuksen kärkimaana. Keskimääräinen luokkakoko on ystävyyskoulussamme n. 45 oppilasta, vaikkakin luokkahuoneet ovat lähes samankokoisia kuin meillä. Kiinalaisten välittömyys, iloisuus ja reippaus teki meihin suuren vaikutuksen ja saimme kutsun vastavierailulle. Mahdollinen vierailu toteutetaan keväällä 2020.

Kuva Vehkojan koulun pihaltaKuva Vehkojan koulun luokastaKuva Vehkojan koulun sisätläKuva Vehkojan koulun juhlasalista

  

 

Vehkojan koulu Aamupostissa

Aamuposti haastatteli Vehkojan koululaisia.

Kuvassa koira ja oppilaita sekä teksti: Lahjakortti voi olla silkkaa iloa - Vehkojan ja Anttilan koulun oppilaat keksivät hyvän tavan viedä riemua hoivakotiin

 Lue juttu allaolevasta linkistä 

Aamupostin juttu

 

 

 

 

 

Päivitetty 11.2.2020 Tulosta