Ajankohtaista Vehkojan koulussa

Vehkojan koululaiset toivat jouluiloa vanhuksille

 

7E vieraili joulun alla hoivakoti Anttilanhovissa sekä Hyvinkään sairaalan kuntouttavalla osastolla laulamassa joululauluja, lukemassa jouluisia tekstikatkelmia sekä viemässä asukkaille joulukortit. Anttilanhovin vierailulla olivat mukana myös koulukoirat jackrusellinterrieri Stella ja australianlabradoodle Bea, jotka ovat jo kokeneita konkareita hoivakotivierailulla.

Musiikkiesityksiä oli säestämässä pianolla musiikinopettaja Anniina Siltanen, joka oli harjoituttanut oppilailla joululauluja musiikin tunneilla. Tekstien lukemista oli harjoiteltu äidinkielen tunneilla ja joulukortteja askarreltu kuvataiteessa.

Vehkojan koulussa myydään aineettomia lahjakortteja, joilla voi ostaa vierailun hoivakotiin tai sairaalaan. Projekti on nimeltään ”Lahjaksi iloa.” Vierailu voi sisältää esimerkiksi lukemista, musiikkiesityksen tai ulkoiluhetken. Osalla vierailuista on mukana koulukoiria, joita asukkaat voivat rapsutella.

Aineettomia lahjakortteja voi ostaa kouluyhdistyksen sihteeriltä Katariina Piriltä (katariina.piri@edu.hyvinkaa.fi) sekä koulun kansliasta ja koulun tapahtumista. Yksityishenkilöille lahjakortti maksaa 10 euroa ja yrityksille 50 euroa. Projektista saaduilla rahoilla on ostettu koululle erilaisia välineitä oppilaiden käyttöön.

Lahjaksi iloa.JPG

Ystävyyskoulu

Uutena ystävyyskoulunamme on Kaakkois-Kiinassa sijaitseva Yiwu primary school. Delegaatio Kiinasta vieraili koulussamme viikolla 33 eli heti koulun alettua. Vieraina oli 17 oppilasta ja 3 opettajaa ja he tulivat siis kaakkois-Kiinasta Zhejiangin rikkaasta maakunnasta. Yiwun kaupunki on n. 700 000 asukaan erittäin moderni kaupunki, josta on Shanghaihin n. 40 minuutin matka (kun luotijuna kiitää n. 300km/h). :-)
Viikkoomme sisältyi mm. pesäpalloa, karjalanpiirakoiden tekemistä, luontopolkua, juhlatilaisuuksia ja ennen kaikkea aivan normaaleja oppitunteja. Myös Anttilan eskareitten ja ykköskakkosten kanssa vietettiin mukava tiistaiaamupäivä. Hippaleikkikin oli heille aivan uusi tuttavuus. Suomi kiinnostaa Kiinassa eritoten koulutuksen kärkimaana. Keskimääräinen luokkakoko on ystävyyskoulussamme n. 45 oppilasta, vaikkakin luokkahuoneet ovat lähes samankokoisia kuin meillä. Kiinalaisten välittömyys, iloisuus ja reippaus teki meihin suuren vaikutuksen ja saimme kutsun vastavierailulle. Mahdollinen vierailu toteutetaan keväällä 2020.

  

 

VEHKOJAN KOULUN TAPAHTUMAKALENTERI 2019-2020

Joulukuu

5.12 Itsenäisyyspäivän juhlintaa

Lucia-juhla viikolla 50

13.12 Alakoulun pikkujoulupäivä

18.12 klo 18  Alakoulun joulujuhla hallissa

Viikolla 51 Joulukirkot

  

 

 

Vehkojan koulu Aamupostissa

Aamuposti haastatteli Vehkojan koululaisia.

 Lue juttu allaolevasta linkistä 

Aamupostin juttu

 

Valinnaisaineopas 2019

https://peda.net/hyvinkaa/peruskoulut/vk1/valinnaisaineopas

 

 

 

 

Päivitetty 21.12.2019 Tulosta