Vehkonen

Vehkonen on vuodesta 1986 painettuna ilmestynyt koulun vuosijulkaisu. Koulussamme tehtiin Vehkosta kuitenkin jo ennen vuotta 1986; tällöin sitä ei painettu vaan jaettiin luettavaksi monisteina.

Alkuaikoina Vehkosta toimitti toimittajakerho, joka työskenteli kouluajan ulkopuolella. Nyt kymmenisen vuotta toimituksen ovat muodostaneet valinnaisaineryhmät, joten lehteä on voitu tehdä osittain myös kouluaikana. Lehden toimittaminen ei tietenkään suju pelkästään luokkahuoneen sisällä, vaan toimittajat ovat saattaneet lähteä haastattelumatkoille lähikaupunkeihin Tamperetta ja Turkua myöten.

Vehkosen tapahtumakalenterista löytyvät lukuvuoden tärkeimmät tapahtumat. Oppilaista ja opettajista sekä muustakin henkilökunnasta on usein kiinnostavia haastatteluja ja henkilökuvia; oma väen lisäksi on silloin tällöin mukana ollut juttuja julkkiksistakin. Ajankohtaiset tapahtumat ja ilmiöt niin Suomessa kuin ulkomailla näkyvät nekin tavalla tai toisella myös Vehkosessa. Tekstiä elävöittävät lukuisat värikuvat.

Vehkonen on valittu koko Suomen vuoden 2004 parhaaksi koululehdeksi. Joka kevät se onkin ollut erittäin odotettu julkaisu. Vanhat Vehkoset ovat nekin suosittuja: on mukavaa selailla vuosia vanhaa Vehkosta ja etsiä sieltä tuttuja kasvoja - usein omia isosiskoja tai -veljiä ja jopa äidin tai isän kuvia.

Päivitetty 14.8.2020