Vehkojan koulun vaiheita

Ystävyyskoulu

Uutena ystävyyskoulunamme on Kaakkois-Kiinassa sijaitseva Yiwu primary school. Delegaatio Kiinasta vieraili koulussamme viikolla 33 eli heti koulun alettua. Vieraina oli 17 oppilasta ja 3 opettajaa ja he tulivat siis Kaakkois-Kiinasta Zhejiangin rikkaasta maakunnasta. Yiwun kaupunki on n. 700 000 asukaan erittäin moderni kaupunki, josta on Shanghaihin n. 40 minuutin matka (kun luotijuna kiitää n. 300km/h). :-)


Viikkoomme sisältyi mm. pesäpalloa, karjalanpiirakoiden tekemistä, luontopolkua, juhlatilaisuuksia ja ennen kaikkea aivan normaaleja oppitunteja. Myös Anttilan eskareitten ja ykköskakkosten kanssa vietettiin mukava tiistaiaamupäivä. Hippaleikkikin oli heille aivan uusi tuttavuus. Suomi kiinnostaa Kiinassa eritoten koulutuksen kärkimaana. Keskimääräinen luokkakoko on ystävyyskoulussamme n. 45 oppilasta, vaikkakin luokkahuoneet ovat lähes samankokoisia kuin meillä. Kiinalaisten välittömyys, iloisuus ja reippaus teki meihin suuren vaikutuksen ja saimme kutsun vastavierailulle. Mahdollinen vierailu toteutetaan keväällä 2020.

Kuva Vehkojan koulun pihaltaKuva Vehkojan koulun luokastaKuva Vehkojan koulun sisätläKuva Vehkojan koulun juhlasalista

  

Kuva koulusta

Nykyinen Vehkojan koulu aloitti toimintansa Puolimatkan yhteiskouluna lukuvuonna 1967 - 68. Koulu toimi Hyvinkäänkylän vanhassa kansakoulussa. Lukuvuonna 1972 - 73 siirryttiin uusiin tiloihin. Pääsuunnittelijana oli kaupunginarkkitehti Eila Karaila.

 

Kuva koulusta

Nykyinen koulu vihittiin 12.12.1972. Niin oli viiden vuoden mittainen tilapäisissä olosuhteissa tapahtunut työskentely sivuutettu ja kouluun ensimmäiseksi otetuista oppilaistakin ne, jotka siirtyivät syksyllä 1972 lukioon, ehtivät päästä nauttimaan tarkoituksenmukaisesta ja erittäin viihtyisästä työympäristöstä nykyisen koulurakennuksen suojissa. Lukuvuonna 1974 - 75 koulun kahdeksannen työvuoden päättyessä koulun ensimmäiset oppilaat pääsivät ylioppilaiksi. Lukuvuonna 1976 - 77 toimi koulu ensimmäistä vuottaan Vehkojan yläasteena.

Viljo Koho

Rehtori Viljo Koho (1934 - 1985), Vehkojan koulun perustaja johti koulua lähes kaksi vuosikymmentä.

Juhani Silván Hänen seuraajanaan jatkoi Viljo Kohon läheinen työtoveri Juhani Silván, jonka aikana vuonna 1989 koulua laajennettiin.
Arto Nykänen Silvánin jälkeen koulun rehtorina toimi Arto Nykänen vuosina 1998 - 2001, jonka jälkeen rehtoriksi valittiin pitkäaikainen Vehkojan koulun opettaja Antti Ahvenniemi.
Antti Ahvenniemi

Antti Ahvenniemi siirtyi eläkkeelle vuoden 2013 vaihteessa.

 

Nykyisin koulumme rehtorina toimii Janne Peräsalmi.

Päivitetty 7.9.2023