Ystävyyskoulu

CARDIGAN MOUNTAIN SCHOOL

Cardigan Mountain School  (CMS) on sisäoppilaitos USA:ssa, New Hampshiressa, noin kahden tunnin matkan päässä Bostonista.

CMS on Vehkojan ystävyyskoulu. Ystävyys alkoi jääkiekon merkeissä 80-luvun alkupuolella.  Peräti 20 Vehkojan koulun oppilasta on tähän mennessä saanut täyden stipendin opiskellakseen vuoden CMS:ssä. Oppilasvaihtoa on ollut myös toisin päin: Vehkojalla on toistaiseksi opiskellut kaksi CMS:n oppilasta.

Jääkiekko, välillä myös koripallo,  on yhdistänyt CMS:ää ja Vehkojan koulua. CMS:n jääkiekkojoukkue vanhempineen on vieraillut Hyvinkäällä kuluneiden vuosien aikana 11 kertaa. Vehkojan koulun vastaava ryhmä on puolestaan vieraillut CMS:ssä kolme kertaa.

Seuraava vierailu Cardiganiin toteutetaan helmikuussa 2024.

Ilmakuva Koulun Campus

Yiwu primary school

Uutena ystävyyskoulunamme on Kaakkois-Kiinassa sijaitseva Yiwu primary school. Delegaatio Kiinasta vieraili koulussamme viikolla 33 eli heti koulun alettua. Vieraina oli 17 oppilasta ja 3 opettajaa ja he tulivat siis Kaakkois-Kiinasta Zhejiangin rikkaasta maakunnasta. Yiwun kaupunki on n. 700 000 asukaan erittäin moderni kaupunki, josta on Shanghaihin n. 40 minuutin matka (kun luotijuna kiitää n. 300km/h). :-)


Viikkoomme sisältyi mm. pesäpalloa, karjalanpiirakoiden tekemistä, luontopolkua, juhlatilaisuuksia ja ennen kaikkea aivan normaaleja oppitunteja. Myös Anttilan eskareitten ja ykköskakkosten kanssa vietettiin mukava tiistaiaamupäivä. Hippaleikkikin oli heille aivan uusi tuttavuus. Suomi kiinnostaa Kiinassa eritoten koulutuksen kärkimaana. Keskimääräinen luokkakoko on ystävyyskoulussamme n. 45 oppilasta, vaikkakin luokkahuoneet ovat lähes samankokoisia kuin meillä. Kiinalaisten välittömyys, iloisuus ja reippaus teki meihin suuren vaikutuksen ja saimme kutsun vastavierailulle. Mahdollinen vierailu toteutetaan keväällä 2020.

Kuva Vehkojan koulun pihaltaKuva Vehkojan koulun luokastaKuva Vehkojan koulun sisätläKuva Vehkojan koulun juhlasalista

  

Päivitetty 13.3.2024